אחותה של ראידה היא שהחליטה לפתוח עסק קטן של קוסמטיקה בקומה הראשונה של הבית בו מצויה הדירה המושכרת, ולשם כך הנתבעים החלו ובצע עבודות צבע ושינוי ריצוף בתוך קומת הקרקע, בידיעתו המלאה של המשכיר; (3) ריצוף בטון שבוצע בחצר האחורית של הבית נועד למנוע נזקים כתוצאה מהצטברות מי גשמים; (4)
למשפחת הנתבעים יש שני כלבים ושני חתולים שגרים עימם בחצר הבית עוד משנת 2016, המועד בו הושכרה הדירה לראשונה.
ביצוע יציקות בטון מחוץ לדירה המושכרת ללא הסכמת המשכיר - ראידה הודתה בחקירה הנגדית כי הנתבעים יצקו בטון בחצר הבית, אך עשו זאת על מנת לעצור זרימת מי גשמים וביוב.
עוד אמר:
"היה מפגע סביבתי שהוא גרם לו, שהוא פגע בקוו ביוב שעלה 10,000 שקל, שאני אתקן על חשבוני, ואז נאלצתי בגלל פגיעה סביבתית לצקת את הריצפה הזאת. ... וביקשתי והתחננתי שהוא ישתתף, ואמר לי 'זה לא העניין שלי, תעשה מה שאתה רוצה'"" (עמ' 19 לתימלול ישיבת ההוכחות).
בסעיף 7(א) לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970 (להלן: חוק התרופות) נקבע כי "הנפגע זכאי לבטל את החוזה אם הפרת החוזה היתה יסודית", ובסעיף 8 נקבע כי הביטול של חוזה שהופר באופן יסודי יהיה "בהודעת הנפגע למפר תוך זמן סביר לאחר שנועד לו על ההפרה".
במכתב בא-כוח המשכיר את הנתבעים מיום 19.1.2021 נכתב: "הנכם עושים שימוש עסקי במושכר המיועד אך ורק למגורים .... ניתנת לכם היזדמנות אחרונה לסילוק המפגעים וגורמי המיטרד והחזרת מצב המושכר לקדמותו תוך 7 ימים מהיום. לא תענה הדרישה בחיוב, תוגש תביעה לביטול ההסכם ופינוי המושכר". תגובת בא-כוח הנתבעים במכתבו ביום 25.1.2021 הייתה: "הטענה בעיניין שימוש מסחרי במושכר הנה טענה מגוחכת ותמוהה" .
...
לפיכך, אני קובע שטענת המשכיר, בדבר גידול של עשרות חתולים וכלבים המייצר מטרד ומפגע תברואתי, לא נשענה על ראיות.
אשר על כן, אני מורה לנתבעים לגרום באופן מיידי להפסקת שימוש במושכר שלא למטרת מגורים.
כמו כן, אני מחייב את הנתבעים (ביחד ולחוד) לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
(1) אגרת תביעה בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מיום הגשת התביעה, 21.3.2021, ועד לתשלום המלא בפועל;
(2) שכר טרחת עורך דין בסך כולל של 4,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.