משכך עתרו המבקשות לסעד כספי בסך של 800,000 ₪ בגין הפרת זכויות יוצרים, פירסום לשון הרע אודות המבקשות, גניבת עין, התעשרות המשיבים על חשבון המבקשות שלא כדין, ואובדן רווחים של המבקשות.
בהחלטתי מאותו היום נעתרתי לבקשה, וקבעתי כי על המבקשות להבהיר מדוע נתונה סמכות השיפוט בתובענה לבית משפט זה, זאת נוכח הפסיקה הרווחת לאחרונה בבית משפט זה, לפיה הסמכות לידון בתובענות שעניינן קניין רוחני נקבעת בהתאם לסכום התביעה או שווי נושאה, אף אם נתבע במסגרתה צו מניעה, צו עשה או צו למתן חשבונות, ושעה ששוויה של התובענה, כפי שהוערך על ידי המבקשות, עומד על סך של 800,000 ₪.
לטענת המבקשות, הסמכות לידון בתובענה דנן, שעניינה גזל פירות הפירסום של העסק בדרך של ביצוע עוולות מסחריות ושימוש מפר של זכויות בקניין רוחני משך כ-3 שנים, הייתה ועודנה נתונה לבית המשפט המחוזי בהתאם להוראות חוק בתי המשפט והפסיקה הקיימת במועד הגשת התובענה.
במקרים בהם ברור כי שווי התביעה אינו עולה על גבול סמכותו העניינית של בית משפט השלום, הסמכות לידון בתביעה נתונה לבית משפט השלום, אף אם מדובר בתביעה שעניינה קניין רוחני וכרוכים בה סעדים כגון צוי מניעה וצוי עשה.
...
כפי שציינתי בהחלטתי מיום 18.6.2019, בהחלטה שניתנה במסגרת הדיון מיום 9.1.2018 אין כל התייחסות לסוגית הסמכות העניינית, אלא אך ניסיון לקדם התיק שעה שהתובענה באה לפתחו של בית משפט זה.
עוד אין בידי לקבל את טענת המבקשות, לפיה שעה שהפסיקה המובאת לעיל בדבר הסמכות העניינית לדון בתביעות שעניינן קניין רוחני ניתנה לאחר שהוגשה התובענה דנן, יש להותיר הדיון בתובענה בפני בית משפט זה. ראשית, פסק הדין בעניין פרידמן ניתן מספר שנים בטרם הוגשה התובענה.
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, מצאתי כי הסמכות העניינית לדון בתובענה נתונה לבית משפט השלום.
המזכירות תשלח העתק החלטתי זו לב"כ הצדדים.