מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה למוסד לביטוח לאומי לתשלום הבטחת הכנסה כנפרד

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הוגשה תביעה בעקבות החלטת המוסד לביטוח לאומי, להפסיק תשלום גמלת הבטחת הכנסה לתובע.
בתאריך 20.10.2015 הציג טופס תביעה + טופס נפרדות בו ציין כי לן אצל פרודתו, גילה עינת, פעם בשבועיים, על כן נשלחה חקירה בתאריך 2.11.2015 לבחינת משק הבית המשותף.
...
סוף דבר, למעט האמור בסעיף 16 לעיל, הנתבע פעל כדין בכך שהתחשב בדמי המזונות שמשלם התובע לגרושתו, שעימה הוא חי במשק בית משותף, כחלק מהכנסות בני הזוג.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כך לדוגמא, הצהיר התובע בטופס לתביעה לקבלת גמלת הבטחת הכנסה בשנת 2010 (נ/2) וגם בתביעה בשנת 2012 (נ/3), כי הוא רווק אשר מתגורר ללא בת זוג ברח' חלץ 61 חיפה, וזאת בסתירה לעדותו בפנינו (עמ' 2 שורה 16 לפרוטוקול).
גם התובעת הצהירה במהלך השנים, כי היא חיה ללא בן זוג, כך בתביעתה לקיצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי בשנת 2015 (נ/4) ובתביעתה לבדיקה מחדש לקיצבת נכות בשנת 2016 (נ/5) ובטופס הערכת תלות מחודש 8/2017 (נ/6) ובתביעה להבטחת תשלום לפי חוק המזונות משנת 2015 (נ/8).
התובע והמנוחה ניהלו חשבונות נפרדים בבנק הדואר והתובע לא הביא ולו בדל של ראיה להוכחת טענתו, כי במהלך השנים או לכל הפחות בשנה האחרונה בטרם נפטרה שילם התובע בגין הוצאות משותפות שלו ושל המנוחה או בגין הוצאות של חיים משותפים בתחום כלשהוא.
...
לא שוכנענו שהתובע והמנוחה חיו יחד בדירת התובעת.
לאור האמור לעיל, הגענו למסקנה שאין בעדותם של העדים מטעם התובע כדי לסייע בהוכחת טענתו, כי הוא ניהל משק בית משותף עם המנוחה לכל הפחות שנה בטרם הלכה לעולמה.
סוף דבר – התביעה נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה חיפה ב"ל 47666-01-21 09 ספטמבר 2021 לפני: כב' השופטת אילת שומרוני-ברנשטיין נציגת ציבור (עובדים) גב' טובה אוגוסט נציג ציבור (מעסיקים) מר גרשון קציר התובע יצחק עזריה ע"י ב"כ: עו"ד שקמה עצמון גל מטעם הלישכה לסיוע משפטי הנתבע המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד ענת רישין נקש פסק דין
כן נפנה לפסק הדין בעיניין שנאן[footnoteRef:7] אליו הפנה הנתבע בסיכומיו שם נדחתה תביעת המערער לתשלום גמלת הבטחת הכנסה בנפרד מאישתו מכוח חוק הבטחת הכנסה בין היתר משום שהמערער מתגורר תחת קורת גג אחת יחד עם אישתו.
...
נציין, כי בדיון שבפנינו התובע שינה את גרסתו כפי שנמסרה בעבר לגבי מערכת היחסים ביניהם, ואולם אנו סבורים כי גרסתו הראשונה היתה אותנטית והגרסה בפנינו היתה מגמתית.
] באמור לעיל יש כדי לבסס את טענת הנתבע על ניהול משק בית משותף בין התובע לגרושתו במועדים הרלבנטיים לתביעה, ולכן דין התביעה להידחות.
סוף דבר לאור המפורט- התביעה נדחית.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי סבר כי בתחילת שנת 2013 "המנוח חזר להתגורר בדירת התובעת בשל קרבת המשפחה שלהם ובשל העובדה שלא היה לו מקום מגורים אחר מכיוון שלא היה בקשר עם אחותו", והוסיף וקבע כי המערערת לא הוכיחה כי משנת 2013 ועד לפטירת המנוח "היא והמנוח קיימו יחסי מישפחה כבני זוג, התגוררו יחד מתוך כוונה ליצור חיי שתוף של איש ואשה וניהלו משק בית משותף". בית הדין האיזורי ביסס את קביעתו בין היתר על הנימוקים הבאים: הצהרות המנוח והמערערת בפני הרשויות - מהצהרות המנוח בתביעות להבטחת הכנסה שהוגשו לביטוח לאומי בשנים 2011 ו - 2012 עולה כי הוא לא התגורר בדירת המערערת והם לא היו "בני זוג". גם לאחר שחזר להתגורר בביתה, הצהיר המנוח שהוא מתגורר אצל בת דודתו; מיסמך ממחלקת הרווחה בעריית חדרה, מיום 17.02.2013, בו נכתב שהמנוח מתגורר "אצל בת דודה שלו. מתגורר לדבריו בכתובת זו כחודש", מלמד שהמנוח לא התגורר ברציפות בדירת המערערת וחזר להתגורר בדירתה רק בשנת 2013, בשל קרבת המשפחה ביניהם; בטופס תביעה לדמי פגיעה, שהגישה המערערת בשנת 2016, היא ציינה שמעמדה האישי הוא "גרושה". לינה בנפרד - בית הדין קבע שהמערערת והמנוח חדלו להיות בני זוג, משום שלא לנו ביחד, משנת 2010, עת בתה של המערערת חזרה לגור בדירת המערערת בעקבות גירושיה.
בהמשך, נאמר עבל (ארצי) 34391-08-11‏ ‏ מנור אבו גאבר נ' המוסד לביטוח לאומי (30.5.16) (להלן: ענין אבו גאבר) כך: "במסגרת הדיון בפנינו, ציין ב"כ המוסד כי המחלוקת היא עקרונית על רקע החשש כי בבוא היום תשנה המערערת טעמה ותגיש תביעה לתשלום קצבת שארים על בסיס קיומם של יחסי נישואין. לטענת המוסד, מדובר בתופעה של ממש. לא מצאנו כי יש בחשש זה כדי לקבל את עמדת המוסד שלפיה יש לדחות את תביעת המערערת. עם זאת, מצאנו כי הצדק עם המוסד בטענתו כי מקום שבו מתקבלת תביעה בדבר נפרדות יש לראות את המבוטח/ת כנתפס בהצהרתו ואת הקביעה כי אין מיתקיים משק בית משותף כקביעה מחייבת, גם כאשר נדרשים לזכויות אחרות לאחר מכן כגון: זכות לקיצבת שאירים וזכויות נוספות הנגזרות מקיומם של יחסי זוגיות (ראו עבל 9026-06-12 חגית מוסאיף – המוסד, פסקה 10 לפסק הדין, ניתן ביום 11.7.13[ עמדתנו זו עולה בקנה אחד עם הגישה כי יש לעודד מבוטח למסור גרסת אמת ביודעו כי זו עשויה להשליך על כל זכויותיו הנוכחיות והעתידיות". ערה אני לכך כי הדברים האמורים בענין אבו גאבר עשויים להתפרש כמכוונים לאפשרות הראשונה.
אקדים ואציין כי המערערת הודתה בעדותה כי ידעה שהמנוח קבל קצבת הבטחת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי ואף תארה את הרקע לקבלתן.
...
מאחר שסמוך למותו של המנוח חיו בני הזוג כידועים בציבור, יש לקבל את הערעור.
ואילו בהיבט של ידועים בציבור כל עוד לא קבע המחוקק מבחנים לסיום קשר זוגי של ידועים בציבור הרי יש לראות את היחסים בין בני זוג החולקים מגורים משותפים, עם דגש לכך שהם קיימו טקס אירוסין, כיחידת זמן אחת הנמשכת עד למותו של המנוח, גם אם עברו תקופות בעיתיות ביחסים הזוגיים, ולפיכך המסקנה המתבקשת היא שסמוך למותו התקיימו מערכת יחסים של בני זוג.
סוף דבר בהתאם לחוות דעתו של השופט רועי פוליאק, אליה הצטרפו השופטת סיגל דוידוב-מוטולה ונציגי הציבור מר אמיר ירון ומר דן חן, ובניגוד לעמדתה החולקת של השופטת חני אופק גנדלר, הערעור מתקבל והמערערת תוכר כ"אלמנה" של המנוח הזכאית לקבל קצבת שאירים.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יודגש כי הנתבע ידע כבר בשנת 2013 שהנני אשה הידועה בציבור של מר מחאמיד מוחמד באופן רטרואקטיבי החל מחודש 12/2009, וזאת במהלך הגשת תביעה לתשלום קצבת השלמת הכנסה אשר הוגשה על ידי מר מחאמיד מוחמד באותה עת. יודגש כי מר מחאמיד מוחמד נחשב פרוד וחי בנפרד מאישתו באופן רישמי החל משנת 2008 טרם ההכרות בינינו וזאת כמפורט בתצהירו שערך ביום 19/5/13.
פנית לביטוח לאומי לתביעה להבטחת הכנסה ושישלמו לך כסף כי אתה לא עובד.
במהלך העדות הוצג לעד מיסמך שהגיש למוסד לביטוח לאומי לאורך השנים, בו טען שהוא "נשוי", מדובר בתביעה להבטחת הכנסה מיום 17/2/15 (נ/1) בה צויין כי כתובת העד – נחל שורק 12/25 וכן צויין כי הוא "נשוי" וכי בת הזוג אינה עובדת בשל מצב רפואי.
...
סיכומו של דבר, התובעת לא הוכיחה כי מתקיימים המבחנים אשר מאפשרים להכיר בה ובמחאמיד מחמוד כידועים בציבור.
תביעתה להכרה כידועים בציבור – נדחית.
סוף דבר לאור כל האמור, התביעה על כל רכיביה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו