מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לחתימה על הזמנת שירותי תיווך בבלעדיות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים לטענת התובעים בכתב התביעה, הנתבעת חתמה על הסכם הזמנת שירותי תיווך מהתובעים וכן חתמה על טופס בלעדיות למכירת הנכס.
...
נוכח התרשמותי מהעדויות, ובפרט מעדותה של הנתבעת לרבות העדר ידיעתה את השפה העברית וכן לגבי העדר הבנתה את מכלול ההסכמים שנחתמו (הן מול התובעים והן מול צד ג'), אני סבור כי אין מקום לתת תוקף מחייב לטופס הבלעדיות עליו חתמה.
סיכום אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה.
כמו כן, הנתבעת תשלם לתובעים, בגין הוצאות משפט לרבות שכ"ט עו"ד של התובעים, סך כולל של 5,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כן אין חולק, כי שירותי התיווך אותם העניק התובע באו לידי ביטוי בהסכם הזמנת שירותי תיווך בבלעדיות (אשר צורף כנספח לכתב התביעה), שנחתם על ידי הנתבע ביום 26.10.2016, כאשר הנתבע אישר חתימתו המתנוססת על גבי ההסכם (עמ' 8 לפרו', ש' 6).
...
הנה כי כן, מהראיות שהוצגו לעיוני, סבורני, כי לא עלה בידי התובע לבסס את התשתית הראייתית הדרושה להוכיח, כי הציג את הדירה לרוכשים פוטנציאליים, בעניין הצגת הדירה לרוכשים פוטנציאליים צירף התובע לכתב התביעה רוכשים לתקופות קודמות שאינן רלוונטיות לתקופה נשוא הסכם הבלעדיות.
כך, בהינתן התשתית העובדתית שנתגבשה, שוכנעתי כי התובע לא עמד בדרישות הדין להוכיח כי היווה הגורם היעיל לכריתת עסקת מכר הדירה.
סוף דבר – דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד חתמה הנתבעת על טופס הזמנת שירותי תיווך בלעדיים למכירת הנכס (לתקופה מיום 12.12.2018 ועד ליום 12.3.2018 (צ"ל 2019).
בטופס נרשם כי ההסכם מהוה חלק בלתי נפרד מהזמנת שירותי התיווך שבטופס הזמנת שירותי התיווך, שנירשם שנחתם בין הצדדים ביום 3.12.2018 (צ"ל 12.12.2018) (נספח ג' לכתב התביעה).
ביום 11.4.21 הודיעה הנתבעת לתובעת (בווטספ), בתגובה לשאלת התובעת אודות תאום של סיור לקונים פוטנציאליים: "חתמנו על חוזה בשעה טובה כך שהדירה כבר לא למכירה. אהיה בירושלים בשבוע הבא. תודה מאיה, סוף שבוע טוב, ביאנקה". התובעת הביעה שמחתה ובהמשך תאמו הצדדים פגישה (נספח ח' לכתב התביעה, נספח יא' לתצהיר העדות הראשית של התובעת).
...
דיון והכרעה לאחר שקראתי את כתבי הטענות ותצהירי הצדדים, על נספחיהם, ולאחר ששמעתי את עדויות העדים, הגעתי למסקנה כי דין התביעה העיקרית להתקבל בחלקה ודין התביעה שכנגד להידחות, ואפרט.
בסופו של דבר, התובעת אכן לא היתה מעורבת בפרטי המו"מ שהתקיים בין באי כח הצדדים.
התביעה שכנגד לאחר ששקלתי את טענות הצדדים בענין התביעה שכנגד ושמעתי את עדויותיהם גם בענין זה, הגעתי למסקנה שדינה של התביעה שכנגד להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לכן חתמו על הזמנת שירותי תיווך והסכם בלעדיות מס' 0030 לחברה, כאשר בטופס זה נרשמו שני מתווכים שהם המתווכת ומר יריב רענן.
לעומתה הצהיר עדי בסעיף 24 לתצהיר מיום 15.6.18 שצורף לבקשה לרשות להגן מפני תביעת המתווכות כדלקמן: "בשנת 2017 לא נחתם כל הסכם ביני עם מגי לבין המשיבים, הסכם תיווך חתום לא נשלח בפקס לבקשת המשיבים וכן לא הועברו פרטינו האישיים כגון ת.ז. וחתימות." כאשר מעיינים בחתימה על הסכם התיווך משנת 2017, שלטענת המתווכות הנה, נוכחים לדעת שהיא דומה או זהה לחתימות של עדי המצויות על שאר המסמכים שצורפו לתיק בית המשפט, ואשר עדי מודה שאלה חתימותיו.
...
מאחר ורבים נוקטים בגישה זו, אין מנוס מלהעיר לבעלי דין כי נקיטה בגישה זו פוגעת בתובעים עצמם, מהסיבות כדלקמן: גישה זו משדרת חוסר רצינות של התביעה, ומצביעה לכאורה על כך שגם התובעים אינם בטוחים בעילות התביעה שלהם, בגובה הנזק שנגרם להם ובסכום הפיצויים לו הם זכאים; מאחר והתובעים שילמו אגרה על סכום תביעה בסך 200,000 ₪, הרי בית המשפט ידון בסכומים שעד 200,000 ₪, ואם תידחנה טענות התובעים עד לסכום זה, לא ימשיך בית המשפט לדון בשאר הסכומים הנתבעים, שכן הדבר חורג מסכום האגרה ששולמה; כאשר התביעה מוגשת בתגובה לתביעה אחרת, עולה לכאורה כי מדובר בתביעת השתקה.
. לאור האמור לעיל, סבור אני שהחברה והמתווכת פרסמו את תמונות הבית שקיבלו מאת ה"ה דיאמנט במטרה שישמשו לקידום מכירות של הבית, וזאת ללא כל הגבלה, כך שהחברה והמתווכת עשו שימוש בתמונות בסמכות וברשות.
משלא טען הקונה טענה זו, אין המוכר יכול לטעון טענה זו. לאור כל האמור לעיל, סבור אני שיש לדחות את התביעה שהגישו ה"ה דיאמנט בתיק אז' 36185-06-18 נגד החברה והמתווכת.
שכ"ט עו"ד: מאחר ובין הצדדים התנהלו 2 תביעות שסכומן הכולל היא 251,796 ₪, אזי שכ"ט עו"ד ייגזר מסכום זה. סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, תוצאת פסק הדין הינה כדלקמן: בתיק אז' 36185-06-18: אני דוחה את תביעת התובעים נגד הנתבעות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

משנקפו הימים והדבר לא עלה בידם, החליטו לשכור את שירותם של התובעים, מתווכים במקרקעין, עימם חתמו על הזמנת שירותי תיווך בבלעדיות.
טענת המתווך בתובענה זו כפולה: ראשית טוען הוא כי לנוכח הסכם הבלעדיות ובהיתחשב בפעולות השיווק שביצע, קמה לו החזקה הקבועה בדין, לפיה הוא הגורם היעיל שהביא לעסקה; שנית טוען, כי הנתבעים הפרו סעיף מפורש בהסכם הבלעדיות, המחיבם להפנות אליו כל רוכש או מיתעניין אשר יגיע אליהם בתקופת הבלעדיות, זאת בין אם פנה בעקבות פעולות המתווך ואם אם בדרך אחרת.
...
גם טענה נוספת בדבר העדר תום לב מצדם של הנתבעים, דינה להידחות, וכך גם הטענה לפיה הנתבעים פעלו שלא כדין לסיכול הסכם התיווך.
סוף דבר הקשר בין הרוכש לבין הנתבעים נוצר בטרם התקשרו האחרונים בהסכם התיווך והבלעדיות עם המתווך.
ואולם, כבר עמד בית המשפט בהלכת בראל על אופיין הייחודי של עסקאות תיווך (פסקה 28 לחוות דעתה של כב' השופטת ברק ארז): "תיווך הוא עיסוק שטמונים בו סיכוי וסיכון, זה לצד זה. הסיכון מתבטא בכך שדמי התיווך הם מעין שכר טרחה המותנה תוצאה. לצד זאת, שכרו של המתווך, אם הוא אכן מתקבל, עשוי לעלות על מידת ההשקעה שנדרשה ממנו בכדי לקבלו, ואין בינו לבין מידת התועלת שהפיק הלקוח משירותיו קשר הכרחי". מששוכנעתי כי בנסיבות המקרה שלפנינו, המתווך לא שימש כגורם היעיל שהביא להתקשרות המוכר והקונה בעסקת המכר – אין מנוס מדחיית התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו