מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לזכויות מכוח הסכם עבודה ושותפות בבית קפה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בנצרת סע"ש 36493-06-17 לפני כב' הרשמת לובנא תלחמי סוידאן המבקש: התובע תומר לבנסה, ת.ז. 205821929 ע"י ב"כ עו"ד אלברק יוסף המשיבים: הנתבעים 1. קפה הגומא בע"מ, ח.פ. 515216596 2. אריק חגי, ת.ז. 038652541 ע"י ב"כ עו"ד אברהם אמיר החלטה
עוד טען המבקש, בין היתר, כי המשיב 2 הנו בעל המניות בחברה והדירקטור היחיד בה וכי הוא "המוציא והמביא בנתבעת". בנוסף, בכתב התביעה נטען כי המבקש והמשיב 2 חתמו על "הסכם שותפים" במסגרתו הוגדר המבקש כמנהל בית הקפה אותו מפעילה המשיבה 1, כשתנאי עבודתו ושכרו הוגדרו בהסכם זה. בכתב התביעה נתבעו הרכיבים הבאים: הפרישי שכר, דמי הבראה, פדיון חופשה, פיצוי בגין הפרת חוקי העבודה, פיצוי בגין לשון הרע, פיצוי בגין העידר הפרשה לפנסיה, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורים.
לעניין פיצוי בגין פיטורים שלא כדין – הן בכתב התביעה והן בתצהיר מטעמו, המבקש טען כי פוטר ללא שבוצע שימוע, לאחר שהחל לעמוד על זכויותיו מכח הסכם השותפות וחוקי העבודה.
...
לסיכום, הנני סבורה שהמבקש עמד בתנאי הקבוע בתקנה 362(א) לתקנות הוכיח בשלב זה, לכאורה, קיומה של עילת תביעה לגבי רכיבי התביעה הבאים בלבד: פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת, דמי הבראה, פדיון חופשה והעדר הפרשה לפנסיה.
לאחר שבחנתי את מאזן הנוחות, הנני בדעה שצמצום העיקול לרכיבים אשר צוינו בסעיף 40 לעיל, הינו מידתי וסביר לאור טענות הצדדים והראיות שהובאו בפניי, בשלב זה, בכל הנוגע לעילות התביעה אשר לגביהן מתקיימות ראיות מהימנות לכאורה והחשש העולה, לכאורה, להכבדה על ביצוע פסק הדין.
לסיכום צו העיקול אשר ניתן ביום 15/6/17 נגד המשיב 2, מבוטל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה תביעה לזכויות שונות מכוח הסכם עבודה.
בכתב התביעה טענה התובעת כי בין הצדדים נערך הסכם ביום 12.9.2006, אשר לפיו התחייבו הנתבעות להעניק לה שותפות מלאה בבית הקפה "קפה הלל" במרכז שוסטר, תל אביב (להלן – בית הקפה) וכן זכויות אחרות כעובדת, המנהלת את בית הקפה.
מאחר שכתב התביעה לא תוקן, נתייחס כנתבעים לאלה המופיעים מבראשית: סורקבנה שותפות, אוניברסל אלי בע"מ (להלן – אוניברסל) וסורקבנה קפה בע"מ. טענות התובעת לטענת התובעת היא עבדה בבית הקפה החל מחודש מרץ 2005.
...
לסיכום נוכח האמור לעיל אנו קובעות כדלקמן: על הנתבעת 1 - סורקבנה שותפות לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: סך של 60,000 ₪ בגין פיצויי פיטורים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.7.2010 ועד ליום התשלום המלא בפועל.
התביעה כנגד נתבעות 2 ו-3 נדחית.
התביעה שכנגד נדחית על כל רכיביה.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא לפניי תביעת התובע, נתין אריתריאה, לזכויות מכוח משפט העבודה המגן.
ביחס לנתבעת 4 נטען כי מדובר בשותפות שהפעילה את מסעדת בלקוני 13 שבה עבד התובע, לטענתו בחודשיים האחרונים להעסקתו, וביחס לנתבעים 5 ו-6 נטען כי אלה שותפים בשותפות.
אל דן הגישה, בין השאר, תלוש שכר, דוחות נוכחות ושני מסמכים הנושאים את הכותרת "הסכם ותנאי עבודה לעובד/ת" (להלן – ההודעה לעובד על תנאי ההעסקה) וכן מסמכים שנושאים את הכותרת "כתב קבלה וסלוק". תחולת צוי ההרחבה בענף הניקיון התובע טוען לתחולת צו ההרחבה בענף הניקיון מיום 1.3.14 לפי חוק הסכמים קבוציים, תשי"ז – 1957 (להלן – צו ההרחבה בענף הניקיון).
הבקשה שלי שהוגשה ב- 2018 היא בכלל לא עוסקת בניקיון, אלדן ממשיכה כפי שמופיע ברשם החברות, לא שינינו את השם, לא תיקנו את הלוגו, אבל אנחנו לא מספקים שירותי ניקיון, מה גם שבאותו בית קפה לא ניתן לספק שירותי ניקיון, כי שם מנקים את המקום רק אחרי המשמרת ואם תיכנס לשעות העבודה של התובע תראה שאנחנו לא יכולנו גם לתת שירותי ניקיון אם רצינו באמצעות התובע, זה כאילו שבאמצע הדיון תיכנס עובדת ניקיון ותנקה את האולם.
...
מהטעמים האמורים התביעה ברכיב זה נדחית.
סוף דבר מהטעמים המפורטים לעיל תביעת התובע מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים, כולם נקובים בערכי ברוטו: פדיון חופשה בסך 1,935 ₪; חלף הפרשות לקרן פנסיה (חלק תגמולים וחלק פיצויים) בסך כולל של 3,467 ₪; דמי הבראה בסך 1,860 ש"ח; חלף הפרשות לקרן השתלמות בסך 3,403 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד טענה המשיבה כי לכל הפחות, צירופה של המבקשת נעשה כדין בהתאם לתקנות 15(ב) ו-17 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991 (להלן – "התקנות"), שכן בתביעה עולה שאלה משפטית ועובדתית הנוגעת לסיום העסקת המשיבה בסיעוד אימה של המבקשת.
גם אם זכאית התובעת לפצוי מכוח דיני עבודה, פיצוי זה היה מגיע לה מהנתבעת 1 או מילדיה האחרים, שלגביהם נטענו טענות קונקרטיות בנוגע לזכויות העובד, כך שצירופה של המבקשת לתביעה מכוח תקנה 17 לתקנות אינו כדין ונעשה בחוסר תום לב. עוד ביקשה המבקשת להדגיש כי, כאשר היתה עדה להיתנהגות מתעללת מצד המשיבה כלפי הנתבעת 1 והעירה לה על כך, המשיבה ענתה לה "את לא המעסיקה שלי ואת לא תגידי לי מה לעשות" ואילו כעת מתהפכת עמדת המשיבה והיא טוענת כי המבקשת כן המעסיקה שלה.
לטענת המבקשת, כל שביקשה לעשות הוא לבלות עם אימה בבית קפה ואילו המשיבה ניסתה למנוע זאת ממנה פיזית עד שהתפתחה קטטה, והניסיון לשוות לקטטה זו אופי של יחסי עובד-מעסיק הנו מלאכותי באופן קצוני ומעוות את המציאות העובדתית.
בכל הנוגע לאחריותם של בני מישפחה להעסקת מטפלים סיעודיים כבר נפסק בעיניין בירגר[footnoteRef:1] כי "נקודת המוצא במקרים מעין אלה היא כי המטופל, עימו בדרך כלל נקשר חוזה העבודה הוא מעבידו של המטפל, ולכן תביעה למימוש זכויות הנובעות מתקופת עבודתו של המטפל ומסיומה יש להגיש כנגד המטופל או העיזבון במידה שהמטופל הלך לעולמו" וכי "הפיקוח על עינייני המטופל שהנה פעולה מתבקשת עת עסקינן בבני מישפחה אינה מקימה, דרך כלל, יחסי עובד ומעביד בין בן משפחתו של המטופל למטפל. בהקשר זה מן הראוי לציין, כי הטלת חובות מתחום משפט העבודה על בן המשפחה הבא לסייע לקרובו הנזקק לטפול עלולה ליצור תמריץ שלילי לאותו בן מישפחה הנכון ליטול על עצמו את האחריות הכרוכה בטיפול באותו קרוב מישפחה – דבר שאינו רצוי". [1: ע"ע (ארצי) 660/06 ישי בירגר – ג'ונל קטיבוג (מיום 23.1.2008)] בחנו את טענות הצדדים ואת כלל החומרים שהוגש לתיק עד לשלב זה. מטענות המשיבה, כפי שאף פורטו לעיל, עולה כי היא למעשה אינה טוענת שהמבקשת היתה אחראית על העסקתה השוטפת בצורה כלשהיא, ובודאי לא בצורה החורגת מחלקם של בני מישפחה בהעסקתו של מטפל סיעודי.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, ועל מנת לאפשר למשיבה לשקול הגשת תביעה נגד המבקשת בגין הקטטה לה היו שותפות לבית המשפט המוסמך, אנו מורים על מחיקת התביעה כנגד המבקשת בהליך שבפנינו.
...
בהתאם לכך, ולאור הוראות סעיף 24(א) לחוק בית הדין לעבודה, מצאנו כי אין לבית דין זה סמכות לדון בתביעה בין המשיבה לבין המבקשת.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, ועל מנת לאפשר למשיבה לשקול הגשת תביעה נגד המבקשת בגין הקטטה לה היו שותפות לבית המשפט המוסמך, אנו מורים על מחיקת התביעה כנגד המבקשת בהליך שבפנינו.
חרף התוצאה שאליה הגענו, לאחר שהבאנו בחשבון את מכלול נסיבות העניין, החלטנו שלא לחייב את המשיבה בהוצאות וכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד נקבע, בהקשר זה, כי ככל שלא יימצא רוכש בתקופת תשעים הימים, וככל שהמבקשת תהיה מעוניינת בניהול הסניף בעצמה או באמצעות מי מטעמה, כי אז הוסכם כי בתוך 30 ימים נוספים רשאית המבקשת להודיע כי היא מעוניינת לרכוש את הסניף בעצמה, למטרת הפעלה של סניף חומוס כספי בלבד ולא לצורכי הפעלת בית קפה (סעיף 22.2.2).
חרף האמור, פעלה המשיבה במופגן, ולאחר שנתנה למבקשת התראה של 24 שעות בלבד (ראו, המכתב מיום 14.2.2024), להתחרות במבקשת, עת פתחה באותו מיקום שבו פעל סניף הרשת, בית עסק חדש לכל דבר ועניין (ומטיעוני הצדדים ומחומר הראיות שהונח בפניי עונה גם עונה להגדרה של "חומוסיה") שבו החלה למכור מוצרים דומים, אם לא זהים, למוצרים שמכרה עת הפעילה את סניף המבקשת מתוקף הסכם הזיכיון.
ברם, משנמצא כי יש למנוע כבר בשלב הדיוני הנוכחי את הפרת תניית אי התחרות, אין חפיפה מלאה לסעדים העקריים שהתבקשו בתביעה, שבמסגרתם התבקש בית המשפט לאכוף, למעשה, על המשיבה את המשך שתוף הפעולה העיסקי בין הצדדים ולכל הפחות את הפעלת מנגנון הסיום הקבוע בסעיף 22 להסכם (אשר אף הוא כרוך בדרגה כזו או אחרת בשיתוף פעולה עסקי בין הצדדים, בקשר עם הליך ההפרדות).
תוצאת הדברים היא כדלקמן: ניתן בזאת צו מניעה זמני האוסר על המשיבה או מי מטעמה, במישרין או בעקיפין, להיות שותף, לעבוד, לייעץ, להפעיל, לפרסם, להיות בעל זכות או אינטרס מכל סוג שהוא וכיו"ב, במישרין או בעקיפין, בין בתמורה ובין שלא בתמורה במסעדה ו/או דוכן דומה ושאו זהה לקונספט של החברה ו/או כזכיין של רשת מתחרה, וזאת בין אם בנכס מושא ההליך ובין אם בנכס אחר, וזאת למשך 6 חודשים ממועד ביטול ההסכם, ביום 14.2.2024.
...
אשר לשיקול שעניינו מאזן הנוחות: אני סבור, לעניין זה, כי מאזן הנוחות נוטה בנסיבות העניין לטובת המבקשת.
אני סבור, כי אי מתן סעד זה כסעד זמני יפגע במבקשת וירוקן למעשה מתוכן את תניית אי התחרות לגביה הוסכם כי הינה התחייבות יסודית בהסכם (ראו סעיף 5.16.6 להסכם).
ברם, בסופו של דבר השתכנעתי כי הנזקים אינם רק כספיים גרידא וכי יש חשש לכאורי ממשי מבחינת המבקשת להמשך פעילותה כרשת מסעדות, מקום בו יתאפשר למשיבה להתחרות בה, חרף תניית אי-התחרות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו