יוער כי במסגרת תביעתו העלה התובע טענות אודות נכסים נוספים שיש לשיטתו לאזנם בין הצדדים, מלבד זכויותיהם הסוציאליות, ביניהם - כספים בחשבון המשותף; הלוואה מאמו לצורך שפוץ ובניית יחידת הדיור בדירת המגורים; דמי שימוש ראויים ומחצית דמי שכירות שקבלה הנתבעת מהשכרת יחידת הדיור מיום שעזב את הבית; הדיון בטענות אלה התייתר, לנוכח הסכמות דיוניות של הצדדים, להן ניתן תוקף של החלטה, בישיבת קד"מ מיום 10.2.22 שהתקיימה בפני המותב הקודם שדן בהליך זה.
בהתאם לאותן הסכמות דיוניות, הרי כל שנותר להכרעה בין הצדדים הוא איפוא סוגיית "הזכויות הפנסיוניות", אשר המתוה הדיוני שהוסכם לגביה על ידי הצדדים בקדם המשפט, וניתן לו תוקף של החלטה, הוא כדלקמן:
" בהצעת בית המשפט מוסכם עלינו כי לסילוק כלל טענותיהם ההדדיות של הצדדים (ומבלי לגרוע מחובת האשה לשלם לאיש את יתרת תמורת מכר הדירה בהתאם להסכם שנחתם בניהם) תשלם האשה לאיש סך 36,000 ₪ ....
כאשר פירוש הסכם על-פי העקרונות הללו מצביע על כוונה שונה מן הכוונה הנלמדת ממשמעותן הרגילה של המילים, יש לתת לו – בין בדרך מתן משמעות רחבה למילותיו, בין בדרך שינוין ובין בדרך השלמתן – משמעות המתיישבת עם תכליתו.
לפיכך, על הצד שטוען להבחנה לא שכיחה מעין זו, היה לטעון לה מפורשות, ולבקש להבחין זאת מפורשות במסגרת תביעתו, ובמקרה דנן נדמה כי על הנתבעת אף היה לטעון לכך מפורשות במסגרת ההסכמה הדיונית המתייחסת להחרגת הזכויות הפנסיוניות כביכול, כבר בדיון מיום 2.6.21, והדעת נותנת כי אף בדיון מיום 10.2.22;
צדו השני של המטבע הוא, כי ניתן יהיה להחריג חלק זה בקופת הגמל הפנסיונית, אך במקרה בו ניתן ללמוד על ויתור מפורש של בן הזוג על חלקו בזכות סוציאלית שנצברה לבן הזוג האחר על פי ההבחנה האמורה.
לא רק שלא עלה בידי הנתבעת להוכיח טענתה לעניין ויתור התובע על חלקו במסלול ההוני בקופת הגמל הפנסיונית שצברה במהלך עבודתה בתקופת נישואיהם, אלא שהיא עצמה העלתה הבחנה זו לראשונה במסגרת כתב הטענות האחרון שהוגש מטעמה, כאשר היה מצופה ממנה להעלות טענה מעין זו כבר בכתב תביעתה הראשון שהוגש מטעמה בתלה"מ 28926-03-21, אליו כאמור צרפה תדפיסים מתוך אותן קופות גמל, בהם הופיעו כאמור הן המסלולים "הוניים" והן "קצבתיים" ולא בוצעה ביניהם הבחנה כלשהיא, או למצער במסגרת כתב ההגנה בהליך דנן.
...
ראו: סעיף 19 לטיעוני הנתבעת מיום 12.5.22; החלטתי מיום 30.5.22 והבהרת התובע שהוגשה על פיה ביום 31.5.22.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, ובהליכים הקודמים שהתנהלו ביניהם, מקובלת עלי עמדת התובע, וזאת, בין היתר, על יסוד הנימוקים שלהלן:
כאשר משמעותה של הוראה בהסכם שנויה במחלוקת בין הצדדים שכרתו אותו ובית המשפט נדרש לפרשה, עליו להתחקות אחר אומד דעתם הסובייקטיבי ואחר המטרות, היעדים, האינטרסים, והתוכנית אשר הצדדים ביקשו במשותף להגשים.
בבג"צ 7947/06 קהלני נ' בית הדין הרבני הגדול (2006), כב' השופטת ארבל, ציינה לעניין זה בפסק דינה, כי: "...במיוחד אני סבורה כי יש ליתן את הדעת לויתור בלתי מפורש בהסכם גירושין על זכויותיו של אחד מהצדדים שמא נעשה שלא בגמירות דעתו המלאה של הצד המוותר, ויתכן שיהיה מקום לשקול יצירת חזקה לפיה ויתור בלתי מפורש יעביר את הנטל להוכחת גמירות הדעת לצד הטוען לויתור".
הנה כי כן מגמת הפסיקה נוטה למדיניות פרשנית, לפיה ככל שהדבר נוגע לנושא שאינו מוזכר בהסכם הגירושין, הרי שלא ניתן להסיק אוטומטית וויתור או מחילה, כלשונה של כבוד השו' אספרנצה אלון : "אין איזכור – אין ויתור" (תמ"ש (משפחה קר') 18390/04 א. א נ' ה.א, [פורסם בנבו]).
לאור האמור, אני קובעת כי במסגרת איזון הזכויות הפנסיוניות של הצדדים, יש לכלול אף את קופות הגמל על כלל רכיביהן שנצברו למי מהם במהלך נישואיהם, אשר כאמור טרם אוזנו במסגרת ההליך הקודם.