בפניי תביעה להשבת חלק משכר הטירחה ששילם התובע לנתבע, וכן לתשלום פיצוי בגין דחיית דיון שהיה קבוע בעיניינו של התובע בחצי שנה, דבר שהוביל לכך שהתובע נאלץ לטענתו לשאת בהוצאות שכירות נוספות לתקופה זו.
טענות הצדדים
בין הצדדים נחתם הסכם ייצוג ביום 21 בינואר 2020, במסגרתו שילם התובע לנתבע סך של 35,000 ₪ עבור ייצוג בבית הדין הרבני.
התובע צירף לכתב התביעה התכתבות ווטספ עם הנתבע, אליה אתייחס בהמשך, וכן את הסכם שכר הטירחה עם עו"ד האחרת לצורך ייצוג בבית הדין הרבני, לה שילם לפי ההסכם שצורף כאמור סך של 25,000 ₪.
אין מדובר בהפסקת ייצוג ע"י התובע, ומכאן שקמה החובה להשיב חלק משכר הטירחה ששולם בגין העבודה שטרם בוצעה.
...
מכאן, הרי שטענות הנתבע בסעיף 15 לכתב ההגנה שם ציטט מתוך הודעות הוואסטאפ ששלח לו התובע, ולפיהן, כי "כל האמור לעיל נכתב ע"י התובע עוד בטרם הגיש הח"מ הודעה על סיום הייצוג ולאחר שיחה שקיים הח"מ עם התובע במשרדו בה ביקש ממנו לגלות סובלנו (כך במקור – א.ה) ואורח רוח (כך במקור – א.ה) ואף הבהיר כי לא יהיה מוכן לסבול השתלחות והתנהגות פוגענית" (ההדגשות שלי – א.ה), אינן נכונות.
משכך, היות שההליך שבפניי הוא תביעה קטנה, בו ככלל ישנה גמישות ראייתית, אני סבורה שדי בהצגת הסכם ההתקשרות עם עורכת דין אחרת לשם המשך ייצוג בבית הדין הרבני - הסכם שלא נסתר - כדי לקבוע מה שווי העבודה שלא בוצעה ע"י הנתבע ובהתאם מה סכום ההחזר שעל הנתבע לשאת בו.
התובע תבע החזר הוצאות שכירות בגין דחיית הדיון בחצי שנה, אולם לא הביא כל ראיה, לא לעצם התשלום וגובהו, לא לעניין מועד הדיון שנקבע בסופו של דבר ככל שנקבע ומה שנקבע במסגרתו, ולא לעניין הקשר הסיבתי בין דחיית הדיון לתשלום שכר הדירה, ולכן איני מקבלת את התביעה בעניין זה.
באשר לתביעה בגין הוצאות משפט, הרי שאלה ממילא נפסקים בנפרד לטובת צד שזוכה בהליך ואין צורך בהוספתם כראש נזק נפרד בכתב התביעה.
סיכום
התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבע ישלם לתובע סך של 25,000 ₪ בתוספת הוצאות משפט בסך של 750 ₪, לא יאוחר מיום 28 בספטמבר 2023, שאחרת ישאו הסכומים הפרשי הצמדה וריבית כחוק.