בתקופה זו שילמה התובעת דמי שכירות בגין שלושה וחצי חודשים, לאחר שהנתבע ויתר על דמי שכירות למשך שבועיים.
סעיף 21.5 להסכם קובע כי "המנעות מי מהצדדים מלאכוף הוראה מהוראות הסכם זה לא תיחשב כוויתור על הוראה או הפרה של הסכם זה." לפיכך, אני קובעת כי התובעת זכאית להשבת סך 15,050 ₪ (3.5 חודשים * 4,300 ₪ דמי שכירות לחודש).
בהמשך ביום 18.6.2023 הודיעה התובעת בהודעת WhatsApp לנתבע, כי בכוונתה לפנות את הדירה ביום 5.7.2023 ודרשה את השבת הפקדון:
"... נראה לי לא לגיטימי ולא סביר בעליל להעלות עכשיו את שכר הדירה לשוכר חלופי, בודאי כאשר במהלך כל שיחותנו לא הבעת שום היתנגדות לכך שאמצא מחליף באותם תנאים. ניסיתי למצוא פיתרון הוגן, ולפנים משורת הדין אף שלמתי שכירות על כל חודש יוני למרות שהדירה לא תוקנה כמוסכם, וכפי שאתה יודע אני כבר לא חיה בדירה בשל התנאים בה. אני מזדכה על הדירה בתאריך 5.7.2023 (סוף חודש חוזי), ואתה מתבקש להחזיר את הפקדון עד מועד זה. במידה ולא תעשה כן, אאלץ לתבוע בבימ"ש כל סכום שלא תשיב ולו אני זכאית, זאת בנוסף לנזקים שכבר נגרמו ועליהם כאמור אני שומרת את זכותי לתבוע בכל מקרה." (נספח 4 לכתב ההגנה).
...
בהמשך ביום 18.6.2023 הודיעה התובעת בהודעת WhatsApp לנתבע, כי בכוונתה לפנות את הדירה ביום 5.7.2023 ודרשה את השבת הפיקדון:
"... נראה לי לא לגיטימי ולא סביר בעליל להעלות עכשיו את שכר הדירה לשוכר חלופי, בוודאי כאשר במהלך כל שיחותנו לא הבעת שום התנגדות לכך שאמצא מחליף באותם תנאים. ניסיתי למצוא פתרון הוגן, ולפנים משורת הדין אף שילמתי שכירות על כל חודש יוני למרות שהדירה לא תוקנה כמוסכם, וכפי שאתה יודע אני כבר לא חיה בדירה בשל התנאים בה. אני מזדכה על הדירה בתאריך 5.7.2023 (סוף חודש חוזי), ואתה מתבקש להחזיר את הפיקדון עד מועד זה. במידה ולא תעשה כן, אאלץ לתבוע בבימ"ש כל סכום שלא תשיב ולו אני זכאית, זאת בנוסף לנזקים שכבר נגרמו ועליהם כאמור אני שומרת את זכותי לתבוע בכל מקרה." (נספח 4 לכתב ההגנה).
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת באופן חלקי.
הנתבע ישלם לתובעת סך של 15,050 ₪ וכן ישיב לתובעת את הפקדון בסך 10,200 ₪.