בקשר זה טענו התובעות, כי אף שתשלום העמלה מכח הסכם עמלות קבוצות הרכישה נעשה מראש ובמועד מתן האשראי, "הכוונה וההסכמה היתה כי סכום זה משולם בגין לווי העסקה כולה עד לסיומה המוצלח".
בהקשר זה ציינו התובעות, כי אף שהעמלה, כפי שנקבע בהסכם, "משולמת מראש ובמועד מתן האשראי...הכוונה וההסכמה היתה כי סכום זה שולם בגין לווי העסקה כולה עד לסיומה המוצלח שאילמלא כך בודאי שסכום העמלה היה משולם בהקף נמוך יותר".
במסגרת התביעה ביקשו התובעות כי בית הדין יורה לנתבע להשיב סכום זה ששולם לו על חשבון עמלת מימון קבוצת הרכישה ברמת אביב, היות ועזב את משרתו טרם הסתיים פרויקט הלווי, ולמעשה חמישה חודשים לאחר שנחתמה העסקה שצפויה היתה להארך 24 חודשים.
כך, אישר מר דויטש בחקירתו, כי נכון לשנת 2013 היו התובעות בראשית דרכן והחלו לממן קבוצות רכישה כאשר הבקשה הראשונה היתה בשיטת מימון של בטוחות נדל"ן, כלומר: העמדת מסגרת אשראי ללווה אותה הוא מממש לפי צרכיו תוך שהוא מתחייב להחזירה במועדים הנקובים בהסכם ההלוואה (ר' פרוטוקול עמ' 43 שורות 33-15).
השבת עמלה ששולמה לנתבע
התובעות טענו כי הנתבע עסק בעיסקאות נדל"ן מורכבות ובלשונן: "מדובר בעיסקאות שמשכן 24-36 חודשים ואשר במהלכם, החברה מלווה את הפרויקט ועל בסיס חודשי מקבלת ובודקת דו"חות שמאי, הוצאות לבעלי מיקצוע בפרויקט הבניה, חישובים מסחריים, טפול בבקשת אשראי חודשית, בדיקת תקציב וחריגות אשראי, העברת אשראי, שיחרור כספי הון עצמי של חברי הקבוצה מחשבון הבנק ופעולות שונות ומגוונות, המתבצעות על בסיס חודשי" (ר' סעיפים 55-52 לתצהירו של מר דויטש).
...
שלישית – ברעא 7515/16 עמוס לוזון נ' צבי ברקוביץ (2016) נאמרו דברים אלה היפים אף לעניננו:
"כבר הובעה בעבר הדעה, לפיה כאשר בעל הדין שנדרש לחשוף את המסמך הכולל סוד מסחרי הוא התובע, יש טעם חזק לטעון כי אינו רשאי לסרב לגלות חומר העשוי לשמש את יריבו [השופט י' עמית בת"א (מחוזי חי') 995/05 פלוני נ' מיקוד אבטחה שמירה שירותים ונקיון בע"מ, [פורסם בנבו] פסקה 20 (9.6.2009)]. כאשר בתובע עסקינן, ידו של האינטרס של גילוי האמת תהא, על פי רוב, על העליונה ותגבר על האינטרס של שמירה על סודיות המידע. ככל שהמסמך רלוונטי יותר ונוגע ללב הסוגיות שבמחלוקת, כך ייטה בית המשפט להעדיף את האינטרס של גילוי האמת. בניגוד לתובע, הנתבע נגרר בעל כורחו להליך המשפטי. לגביו, לא ניתן להניח שהוא נכון לשלם את מחיר החשיפה הכרוך בהליך, ולכן נקודת האיזון תהא שונה. לכן, יש צדק בטענתו של המשיב כי משעה שהמבקשים הגישו תביעה כספית נגד המשיב, חזקה שהיו מוכנים לחשיפה הכרוכה בניהול תביעתם, לרבות חשיפת מסמכים העלולים לפגוע בהם, ובלבד שמסמכים אלה רלוונטיים להליך דנן".
(הדגשה שלי – י.ז.ג)
מן הדברים דלעיל עולה, איפוא, כי באיזון בין חשיפת המסמכים, מזה, להכרה בהם כ"סוד מסחרי" על כל המשתמע מכך, מזה, נוטות כפות המאזניים לעבר גילויים של המסמכים וודאי כאשר המסמכים שגילוים מבוקש הם מסמכים המצויים בידי התובע, מי שההליך נפתח ביוזמתו (להבדיל ממי ש"נגרר" אליו בעל כורחו).
"קיצור הדרך" שהמידע שיש למבקשות להציע, במובן זה שרשימת השמאים והמפקחים המצויה בידה עברה סינון קפדני והנכללים בה נחשבים למהימנים ומקצועיים במיוחד, אינה טעם טוב דיו להכללת שמות השמאים בגדר "סוד מסחרי".
סיכומו של דבר - לא עלה בידי המבקשות לשכנעני מדוע חשיפת המידע הכלול בעשרת המסמכים שצורפו לבקשה תפגע בהם, בשים לב לכך שהמידע מצוי, לגישת המבקשות, בידי המשיב מזה למעלה משנתיים ואף על פי כן לא הצביעו המבקשות על נזק כלשהו שנגרם להן, ואף לא נטען על ידן כי נגרמו להן הפסדי ממון כתוצאה מזליגת המידע כביכול".
לאור מסקנתנו, כי התובעות לא הוכיחו דבר הקמתו של עסק מתחרה ואף לא כי קיימים סודות מסחריים במסמכים שהעביר הנתבע לתיבת הדוא"ל שלו, חלקם הועבר זמן רב בטרם הסתיימו יחסי עובד ומעסיק, יש לדחות את תביעת התובעות לחייב את הנתבע לשלם להן פיצוי, ללא הוכחת נזק, בסך של 100,000 ש"ח בגין הפרת חובת הנאמנות והסודיות.