עוד טוענת התובעת כי נוכח כניסתו לתוקף של חוק החזר מקדמה בשל ביטול ארוע (נגיף הקורונה החדש) תשפ"א-2020 (להלן: "חוק החזר מקדמה") ביום 1.1.21, פנתה במכתב דרישה לנתבעת להשבת המקדמה, אולם זו סירבה ולפיכך הגישה תביעתה.
מעבר לאמור, גם אם צוין על ידי מי מטעם הנתבעת, כי המנעות מחתימה על טופס ביטול ארוע, עלולה ליגרור לתביעת הנתבעת את התובעת ובן זוגה בגין דמי ביטול, הרי שעמידה זו על זכות תביעה, לכשעצמה, טרם כניסתו לתוקף של חוק החזר מקדמה, מהוה אמצעי חוקי ואין בה משום אמצעי כפייה פסול, השולל אפשרות הבחירה מהתובעת, בשעה שעל פניו נעשה בתום לב, לאחר שיח בין הצדדים במסגרתו הוצעה לבני הזוג אלטרנאטיבה של דחיית החתונה.
...
בעניין זה ראו דברי כב' השופטת חיות:
"הסעיף אינו מגדיר מהי כפייה, למעט הקביעה כי כוח או איום יכולים להוות כפייה, ולמעט הוראת ס"ק (ב) לפיה אזהרה בתום לב על הפעלתה של זכות אינה מהווה כפייה. הגדרות ריבוי ומיעוט אלה, על אף חשיבותן הרבה, אין בהן כדי להציב מבחן ברור באשר לשאלה מהו לחץ אשר משהופעל על צד לחוזה מהווה כפייה. בהקשר זה מקובל לומר ככלל, כי על האמצעי הכופה להיות בלתי חוקי, ואילו שימוש באמצעים חוקיים כדי להביא אדם לחתום על חוזה, אינו מקים את העילה (ג' שלו דיני חוזים (מהדורה שנייה, תשנ"ה) 236 (להלן: שלו, דיני חוזים); ד' פרידמן, נ' כהן חוזים (כרך ב', תשנ"ג) 898 (להלן: פרידמן וכהן, חוזים)). יחד עם זאת כלל זה כפוף לסייגים (שם, 945), וההכרעה בשאלה האם לחץ הינו פסול ועולה כדי כפייה תלויה, בסופו של דבר, במכלול נסיבותיו של כל מקרה ומקרה" (ע"א 5806/02 ארביב נ' קרני, פ''ד נח(5) 193, 198 (2004)).
לאור כל האמור, אני סבורה כי הסכמת התובעים להותרת המקדמה בידי הנתבעת, ניתנה מדעת, שלא בכפיה, אלא מתוך רצון להפיק את המירב בנסיבות העניין, ולצמצם אפשרות לחיובם בסכום גבוה יותר, ואין כל עילה לבטלה.
במצב דברים זה, לא יחולו הוראות חוק החזר מקדמה, ודינה של התביעה להידחות.