על בסיס ההסכמה העקרונית, התובעים והנתבע חתמו על חמישה הסכמים (!) כדלקמן:
הסכם מיום 24/7/10 שנערך ונוסח עבור הצדדים על ידי טוען רבני בשם הרב יהושע זנד על פני עמוד אחד ו- 4 סעיפים קצרים (נספח ב' לתצהיר הנתבע).
בין היתר, החוזה כלל תאור של הזכויות הנמכרות, התחייבות להסיר את המיגבלות המוטלות על הזכויות בנכס (דוגמאת שעבודים, עיקולים צוי מניעה, חובות, משכנתות, כנוס נכסים וכיו"ב), מחיר המכירה 275,000 ₪, התחייבויות המוכר, התחייבות הדדית לחתום על מסמכים רלוואנטיים וחובת השבה במקרה של ביטול.
ב'2 - הנתבע הפר את תנאי הסכם המכר ("הסכם וידר") בדבר העברת החזקה
בסעיף 6.3 להסכם, הנתבע התחייב לפנות את הדירה ולמסור את החזקה בה לתובעים, "כפוף לזכויות גב' שולמית צמח שאינה מתגוררת בדירה".
הנתבע אישר בעדותו, שבזמן חתימתו של הסכם המכר ביום 30/7/10 הדירה הייתה פנויה, שכן הוא עצמו פונה ממנה על ידי כונס הנכסים מטעם הבנק (עמ' 28, ש' 14-13).
בנוסף יש לתובעים עילת תביעה נגד הנתבע מכוחה של חובת ההשבה הקבועה בסעיף 1(א) לחוק עשיית עושר ולא במשפט, התשל"ט - 1979:
"מי שקבל שלא על פי זכות שבדין נכס, שירות או טובת הנאה אחרת (להלן - הזוכה) שבאו לו מאדם אחר (להלן - המזכה), חייב להשיב למזכה את הזכיה, ואם השבה בעין בלתי אפשרית או בלתי סבירה - לשלם לו את שוויה".
התובעים הגישו את חוות דעתו של שמאי המקרקעין מר אריה בנג'נו, אשר העריך את דמי השכירות הראויים לדירה בגבולות של 3,200 ₪ נכון ליום עריכת חוות הדעת 10/5/16.
...
בנסיבות אלו אפוא הערעור מתקבל על כל המשתמע מכך".
המסקנה הברורה היא שהנתבע מחזיק בדירה ועושה בה שימוש מאז שנת 2010 ועד היום ללא כל זכות שבדין ובניגוד מוחלט להוראות הסכם המכר.
בהתאם לכך אני מורה על מחיקת הסעד הכספי בגין אי תשלום החיובים העירוניים.
לפיכך טענות הנתבע בהקשר זה נדחות.