לפני תביעה שהגישה התובעת כנגד חברת סמארט גרופ בע"מ אשר מארגנת קורסים בנושאים שונים.
נציג הנתבעת אף העלה טענה חסרת תום לב, ולפיה על התובעת לשלם סכום ניכר בסך של 3,990 ₪ כקנס בגין ביטול הסכם ההלוואה שנערך בין התובעת לצד ג', וזאת באופן בלתי מבוסס ואשר לא נטען כלל במסגרת כתב ההגנה.
הנציג הסביר כי בעת הרישום של התובעת לקורס ניתן לה קורס באנגלית, ובאם התובעת רוצה לבטל את הקורס באנגלית עליה לשלם עבורו ורק אז כספה יוחזר לה.
התובעת הדגישה שמדובר בקורס באנגלית, שהוצע לה כקורס מתנה ואשר הנרשמים לקורסים מקבלים אותו כמתנה לכל דבר ועניין.
אני סבור שאין סיכוי כי התובעת תטמיע את כל האמור בכתב בחוזה מעצם השיחה בע"פ עם הנציגה; שנית, הקורס באנגלית, הוצג כקורס שניתן במתנה ואולם מיד לאחר ביטול הקורס העקרי התבקשה השבת תמורתו.
...
בנוסף, הנתבעת תשלם לתובעת סך של 5,000 ₪ בגין עוגמת נפש.
סבורני שנגרמה לתובעת עגמת נפש מרובה בגין פרשה זו. כידוע, הבסיס למתן פיצוי בגין עוגמת נפש, סבל ואי נוחות מקורו בסעיף 13 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970, הקובע: "גרמה הפרת החוזה נזק שאינו נזק ממון, רשאי בית המשפט לפסוק פיצויים בעד נזק זה בשיעור שייראה לו בנסיבות הענין".
בהתייחס לנזק הלא ממוני קבע בית המשפט העליון בע"א 348/79 - חנג דמן נ' יצחק מיכאלי ו-2 אח', פ"ד לה (4), 31:
"... אופיו הלא ממוני של הנזק מקשה על מתן הערכה ממונית בדבר סכומי הכסף, שיהיה בהם כדי לפצות את הנפגע. לעניין זה נקבעה הוראה מיוחדת בסעיף 13 לחוק התרופות, לפיה "רשאי בית המשפט לפסוק פיצויים בעד נזק זה בשיעור שייראה לו בנסיבות הענין". בכך הוקלה במידת מה מלאכת השומה והכימות.
לסיכום, מורה, כי הנתבעת תשלם לנתבעת סך של 17,960 ₪ וכן סך של 1,500 ₪ הוצאות משפט.