מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להשבת דמי הרשמה לפרויקט נדל"ן

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע ותמצית טענות הצדדים ביום 09/10/16 הגיעו התובעים למשרדה של חברת ס.ת.נ.נ. חברה לבניין ופיתוח בע"מ (להלן: "החברה"), וחתמו על טופס הרשמה לרכישת דירה בבניין בשד' ירושלים 79 בר"ג (נספח א' לכתב התביעה) (להלן: "הדירה" ו-"טופס ההרשמה", בהתאמה).
ביהמ"ש מפנה לכתב האישום המתוקן, על פיו, החל משנת 2015 פעל הנאשם למכור פרויקטים בנדל"ן ביודעו כי לא יצאו לפועל, במטרה לקבל לידיו במירמה כמה שיותר, ממה שכונה על ידו "דמי רצינות" והשתמש בכסף שהיתקבל שלא כדין ובמרמה, לשימושיו האישיים אך לא למטרות שלשמן היתקבל.
בטופס ההרשמה שנחתם בין התובעים לחברה, נקבע, כי מקדמה בסך 400,000 ש"ח תשולם "במעמד חתימת הסכם כמקדמה שיופקד לחשבון נאמנות אצל עו"ד יחיאל סימן טוב" וכי "היה ולא תצא עסקה אל הפועל יושבו לתובעים דמי הרצינות". עוד הוסכם, כי התמורה במלואה תועבר "לחשבון פיקדונות שיפתח על ידי משרדי החברה, במעמד החתימה על מיסמכי ההיתקשרות במשרד עורכי הדין"; כי תרשם הערת אזהרה תוך 90 יום, שתעמוד בתוקפה עד מסירת הדירה וכי במידה והעסקה לא תצא לפועל, יוחזרו הסכומים ששולמו בתוספת ריבית בשיעור 2%.
...
ועל אף כל האמור לעיל, הפקיד הנתבע בידי החברה חותמת שלו לשימושה.
בנסיבות אלה אף אין בידי לקבל את טענת הנתבע לפיה יש לייחס לתובעים אשם תורם.
אשר על כן התביעה מתקבלת בכפוף לניכוי כמפורט בסעיף 41 לעיל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה לתשלום 28,000₪ במסגרתה דורשים התובעים מהנתבעת שהנה חברה יזמית בתחום הנדל"ן, כי תשיב להם את הסך של 15,000 ₪ ששולם לה על ידם כ"דמי הרשמה להבטחת רצינות הצעתם לרכוש ממנה דירה" וכן כי תפצה אותם בגין הטירחה וההוצאות שנגרמו להם בעקבות אופן היתנהלותה כלפיהם, בסך של 13,0000 ₪ נוספים.
הטענה העיקרית של התובעים היא כי השיק נימסר לנציגת המכירות לאחר שזו הבטיחה להם כי אם בסופו של דבר לא תצא העסקה אל הפועל, יוחזר להם כספם במלואו -הבטחה שמצאה את ביטוייה בסעיף ה"הערות" של טופס הבקשה בו כתבה הנציגה בכתב ידה כי: "ההרשמה כפופה להסכמות המשפטיות, במידה ולא יגיעו להסכמות, דמי ההרשמה יוחזרו למבקשים במלואם". הנתבעת טוענת להגנתה כי לאחר שאישרו (באמצעות באת כוחם) את הנוסח המשפטי של טיוטת חוזה ומפרט המכר, ניסו התובעים לשנות את תנאי הרכישה, העלו בפניה דרישות מסחריות בעלות של אלפי שקלים ולמעשה ניסו לסחוט אותה באיימם כי באם דרישותיהם לא תענינה, הם יסרבו לחתום על הסכם המכר.
וכך אמרה התובעת: "...שבועיים אחרי שהבנו מה מדובר, הבנו שאנו לא יכולים לקנות את הדבר הזה כי זה לא מתאים למה שהציגו לנו לפני זה וזה גם לא מתאים מבחינת הכסף שהם דרשו משום שזה דורש השקעה של יותר ממאה אלף ₪". לתמיכת טענותיהם הגישו התובעים את המפרט (ת/1) ואת הודעת הביטול שנשלחה ביום 15.2.15 על ידי באת כוחם דאז, אל ב"כ הנתבעת, בה נכתב כך: "ביטול בקשה לרכישת דירה דופלקס בפרויקט כליל החורש, אנה ומרק בירנבוים – הריני להודיעך כי מרשי ה"ה בירנבוים לא הגיעו לכלל הסכמות משפטיות עם הקבלן ו/או נציגיו בחברת "אאורה". לאור האמור לעיל ובהתאם לסעיף 12 לבקשה שעליה חתמו הצדדים ביום 30.1.15, על מרשתך להשיב למרשי לאלתר וללא כל דיחוי את הסך של 15,000 ₪ ששולמו בשיק ונפדו בשבוע שעבר לחשבון מרשתך.
...
הטענה העיקרית של התובעים היא כי השיק נמסר לנציגת המכירות לאחר שזו הבטיחה להם כי אם בסופו של דבר לא תצא העסקה אל הפועל, יוחזר להם כספם במלואו -הבטחה שמצאה את ביטוייה בסעיף ה"הערות" של טופס הבקשה בו כתבה הנציגה בכתב ידה כי: "ההרשמה כפופה להסכמות המשפטיות, במידה ולא יגיעו להסכמות, דמי ההרשמה יוחזרו למבקשים במלואם". הנתבעת טוענת להגנתה כי לאחר שאישרו (באמצעות באת כוחם) את הנוסח המשפטי של טיוטת חוזה ומפרט המכר, ניסו התובעים לשנות את תנאי הרכישה, העלו בפניה דרישות מסחריות בעלות של אלפי שקלים ולמעשה ניסו לסחוט אותה באיימם כי באם דרישותיהם לא תענינה, הם יסרבו לחתום על הסכם המכר.
דא עקא שגם לאחר שהזימון לעדות הודבק על דלת דירתה, לא התייצבה הנציגה למתן העדות בבית המשפט ואילו הנתבעת הודיעה כי הדירה נשוא התביעה נמכרה רק ביום 25.5.15, אך לא צרפה אסמכתא כלשהי לתמיכת הודעה זו. דיון והכרעה לאחר ששמעתי את העדויות ועיינתי בראיות שהונחו בפני, מסקנתי היא כי דין עיקר התביעה להתקבל.
גרסת התובעים היתה עקבית ונשמעה לי מהימנה ומשכנעת, דהיינו - שוכנעתי כי הללו האמינו בתום לבם כי השיק על סך 15,000 ₪ שהם מסרו לנציגת הנתבעת בעת שחתמו על טופס הבקשה, היה באופיו שיק לבטחון בלבד וכי אותה נציגה אשר הוסיפה בכתב ידה את ההערה המופיעה בסעיף 12 לטופס, הבהירה להם כי יוכלו לבצע שינויים בתכניות (ואף ציינה כי יינתן להם זיכוי ע"ס 5,000 ₪ במקרה שכזה) והבטיחה כי היה ולא תושגנה הסכמות בין הצדדים, כי אז כספם יוחזר להם.
לכל אלה אוסיף כי התנהלות דומה מצד הנתבעת נדונה גם בת"ק 33748-05-15, רוזנטל נ' אאורה ישראל יזמות והשקעות, שבמסגרתה היא חוייבה על ידי בית המשפט להשיב לתובע, (שהיה עו"ד במקצועוף להבדיל מהתובעים בתביעה שבפני) סך של 15,000 ₪ מתוך 20,000 ₪ ששולמו לה על ידו כ"דמי רצינות", בקבעו כי "סכום הפיצוי המוסכם לא עמד ביחס סביר לנזק שהצדדים יכלו לצפות שיגרם לנתבעת עקב עיכוב בן חודש וחצי בשיווק הדירה לקונה פוטנציאלי". סוף דבר, לאור כל האמור לעיל ומכיוון שהנתבעת פדתה את השיק בעיצומו של המשא ומתן שהתנהל בין בא כוחה לבין באת כח התובעים אשר העלתה בפני האחרון את הסתייגויות מרשיה מהמפרט באותה ההזדמנות שבה היא העבירה אליו את הערותיה להסכם ולא לאחר מכן (כפי שטען מר ברמן בעדותו בפני), אני מחליטה לקבל את התביעה בעיקרה ומחייבת את הנתבעת להשיב לתובעים את מלוא הסך של 15,000 ₪ וכן לשאת בהוצאותיהם בסך 1,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בקריות ‏ח' תשרי תשע"ו, 21 ספטמבר 2015 תא"מ 27003-05-15 ודנסקי ואח' נ' דוראל נדל"ן בנס עמים בע"מ לפני כב' הרשמת הבכירה ליאת דהן חיון תובעים 1.קיריל ודנסקי 2.נטליה פרדלין נתבעים דוראל נדל"ן בנס עמים בע"מ פסק דין
לפניי תביעה כספית ע"ס 25,000 ₪ במסגרתה עותרים התובעים לחייב את הנתבעת להשיב לידיהם את הסך האמור אשר הופקד כדמי רשמה לפרויקט הרחבה בכפר נס עמים, בתוספת הוצאות ושכ"ט עו"ד. לאחר הגשת התביעה (ביום 28.6.15 ) השיבה הנתבעת לידי התובעים את דמי ההרשמה בסך 25,000 ₪ (להלן: "דמי ההרשמה") , וביקשה כי ישיבה מקדמית שנקבעה תבוטל , תוך שטענה כי אין כל צורך בהמשך ניהול ההליך.
...
לטענות הנתבעת בסיכומיה - דין התביעה להידחות שעה שהושבו לידי התובעים דמי ההרשמה.
דיון והכרעה ; לאחר שעיינתי בטענות הצדדים מצאתי כי יש מקום לקבל את התביעה לעניין תשלום הוצאות ושכ"ט, בחלקה ; הנתבעת מודה כי הסכימה להשיב לידי התובעים את דמי ההרשמה וזאת חרף ההתניות הקבועות בטופס ההרשמה .
סוף דבר; מכל האמור לעיל , ובאיזון הראוי , מצאתי כי על הנתבעת לשלם לתובעים הוצאות משפט בסך 730 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסך 1,500 ₪ כולל מע"מ. התשלום יבוצע תוך 30 ימים מהיום שאם לא כן יישא הסכום הפרשי ריבית והצמדה החל מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה נטען, כי שולמו דמי הרשמה וכי התובעת 1 בחרה בדירה מסוימת בבניין שתוכנן להיבנות, ואשר פרטיה צוינו בטופס ההצטרפות.
עוד נטען, כי שווי העסקה עמד לפני 4 שנים (מועד הגשת כתב התביעה) ע"ס 3,000,000 ₪, וכי הנתבעים גרמו לתובעים לנזק, שכן התובעים נאלצו לבטל את העסקה ובהיעדר השבת הכספים נימנעה מהם האפשרות לבצע השקעה נדל"נית חלופית.
אשר למכירה הכפויה של זכויות התובעים ביחידת הדיור בפרויקט, נטען כי הדבר נעשה על ידי הקבוצה (סעיפים 21 עד 22), וכי חרף כך – כאמור – סירבה הקבוצה להשיב את הכספים לתובעים (סעיף 23 לכתב התביעה).
...
בהינתן מסקנה זו, לא מגלה כתב התביעה עילה כנגד בסר ודינו להימחק ככל שהוא מופנה כלפיה.
מכאן, טוען ומוסיף, דין התביעה סילוק על הסף.
בנוסף, אני מקבלת את טענת הנתבע 4, כי דווקא תשובת התובעים חושפת את העדר העילה כנגדו: הטענות, שעתה ייתכן שהן ברורות יותר, מופנית – על פני הדברים – כלפי חברת מינהל מגורים, ולא לנתבע 4 בעצמו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

אך עיקר טענות התובע מופנות לכך, שבניגוד למצגים שניתנו לתובע על ידי הנתבעות לפיהם יקבל דמי שכירות שהנם בבחינת "אחד לאחד" ביחס לתשלומים החודשיים על פי לוח הסילוקין קרי בשיעור 1,700 דולר ארה"ב. הרי שבפועל, לאחר כריתת החוזה לרכישת הדירה התברר כי דמי השכירות שניתן לקבל עבור דירה בפרויקט בפועל נמוכים בצורה משמעותית ואינם משקפים אף לא צפי תשואה בשיעור 10% ועומדים למעשה על 1,500 לירות טורקיות בלבד, קרי כ-250 דולר ארה"ב נכון למועדים הרלוואנטיים לתובענה.
אין עוררין שהתובע ואימו הדיוטות ואין להם כל ידע ביחס להשקעות נדל"ן והא לראיה כי עמלת הנתבעות בסך 12,500 ₪ שולמה לנתבעת 2 לבקשת הנתבעת 1 עובר לחתימת חוזה הרכישה ועוד בטרם טס התובע לטורקיה על מנת לוודא כי הפרויקט קיים.
בהמשך, כאשר שאל התובע "ומה זה החזרת השקעה ROI" השיבה הנתבעת 1: "מרגע ההשקעה כמה זמן עד שאתה מחזיר את כל ההשקעה מההכנסות וששווי הנכס. עליית ערך נכס אומר בכמה אחוזים עלייה צפוי להיות באיזור כרגע באסור עומד על ממוצע של כ15%". קרי, הנתבעת 1 לא סייגה דבריה, לא ציינה כי המדובר בצפי ושמדובר באפשרות בלבד ואף מחקירתו החוזרת של התובע עולה כי החתימה על טופס ההרשמה ארכה דקה בלבד (פרוטוקול עמ' 29 שורות 10-4).
...
עוד יוטעם, כי בניגוד לטענת הנתבעות בהליך בפניי הרי בסעיף 39 לכתב ההגנה הודו הנתבעות: "הנתבעות יאשרו שהצהירו בפני התובע שדמי השכירות שישולמו בגין הדירה יסבסדו את תשלומי הרכישה אולם תנאי מוקדם לכך הוא שהתובע ישלם את תשלומי הרכישה ולא יפר את התחייבויותיו על פי חוזה הרכישה." הנתבעות נאחזו בכך שהתובע שאל את הנתבעת 1 ביחס למילה "תשואה" שהופיעה בעלון הפרסום של החברה היזמית שם נרשם "צפי תשואה 10%", כהוכחה לכך שידע כי השכירות אמורה להתקבל בגובה 10% בלבד ושמדובר בצפי ולא בוודאות.
בעניין אבנעל נקבע ביחס לנזק לא ממוני: "22. ...קביעת הפיצוי בגין נזק לא ממוני קשה היא. הן בשל הקושי האינטלקטואלי שביסוד ראש נזק זה, הן בשל הקושי להעריך בערכים כספיים את שיעורו של נזק מסוג זה (ע"א 6978/96 עמר (קטינה) נ' קופת חולים של ההסתדרות הכללית, פ"ד נה(1) 920, 930; ע"א 2055/99 פלוני נ' הרבנות הראשית לישראל, פ"ד נה(5) 241, 275; פרשת דעקה (583). בה בעת, העיקרון של החזרת המצב לקדמותו, חולש גם על ראש נזק זה ומחייב, על כן, פיצוי הולם בגינו. " לאור הפגיעה בתובע כתוצאה ממצגי השווא הרשלניים אני קובעת כי על הנתבעות לשלם לתובע סך 20,000 ₪ .
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעות ישלמו לתובע 15,419 ₪ בגין עיצוב וריהוט הדירה; 12,500 ₪ בגין עמלת השיווק; 454 ₪ בגין הוצאות כרטיס טיסה לטורקיה; 9,195 ₪ בגין אובדן תשואה; 20,000 ₪ בגין נזק בלתי ממוני ובסך הכל 57,568 ₪ כאשר מסכום זה יופחת אשם תורם בשיעור 35%.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו