לפניי תביעה קטנה במסגרתה עותר התובע לחייב את הנתבעת בתשלום בסך של 21,141 ₪ שעניינם החזר בגין עסקה שלא יצאה אל הפועל, בסך של 9,761 ₪, פיצוי בסך של 10,000 ₪ בגין הפרות סעיפי חוק הגנת הצרכן, ללא הוכחת נזק, ייעוץ משפטי בסך של 1,170 ₪ אגרת בית משפט בסך של 210 ₪ וכן הוצאות משפט.
דהיינו, מהוראות אלו עולה, כי בהתאם לסעיף 14ג' לחוק, רשאי צרכן לבטל היתקשרות להזמנת חבילת נופש, בהתקיים התנאים המצטברים הבאים ביחס למועדי ההיתקשרות, הביטול והנסיעה המתוכננת: חלפו למעלה משבעה ימים בין מועד ההיתקשרות לבין מועד הנסיעה, הביטול נעשה בתוך ארבעה עשר יום מיום ההיתקשרות, הביטול לא נעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם לנסיעה.
(ד) בחר צרכן בחלופה של מדיניות ביטול והיא כוללת זכות לבטל את העסקה ולהחזר כספי, ובכלל זה דמי ביטול, ישיב העוסק לצרכן את הכספים המגיעים לו בתוך המועדים הקבועים בסעיף 14ה.
(ה) נטל ההוכחה לעניין מדיניות הביטול, לרבות גילויה לצרכן כאמור בסעיף זה, מוטל על העוסק.
(ו) לעניין סעיף זה, בעסקת מכר מרחוק לרכישת כרטיס טיסה מישראל או אליה הכוללת חניית ביניים מחוץ לישראל, לא יראו בקטע הטיסה מיעד ביניים ליעד ביניים אחר או ליעד הסופי, שירות הניתן במלואו מחוץ לישראל.
לפיכך, עוסקים בישראל המקבלים הודעות ביטול לפי החוק מצרכנים בעיסקאות מכר מרחוק, נאלצים לעיתים לשלם מכיסם את ההפרש בין דמי הביטול שהם גובים מהצרכן ובין ההחזר הכספי ודמי הביטול שהספק מחוץ לישראל גובה מהם.
...
בענייננו, בחינת נסיבות ההתקשרות, מובילה למסקנה, כי העסקה נכנסת בגדרה של "עסקת מכר מרחוק", כהגדרה בהוראות סעיף 14ג(ו) לחוק הגנת הצרכן.
בשל מכלול כלל הנסיבות, כמו גם ובעיקרן, העובדה כי מקום בו בחר התובע, במקביל לפנייתו אל הנתבעת, לפנות גם לחברת האשראי בביטול העסקה, כל עוד לא הציג אישור כי חשבונו לא זוכה, בצדק לא קיבל החזר כספי הנסיעה מהנתבעת, אני דוחה את התביעה על כל רכיביה, מלבד רכיב החזר דמי העסקה.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה, כך שהתובע יקבל לידיו החזר כספי בגין ביצוע העסקה וזאת בהינתן כי התובע הציג לבית המשפט, במעמד הדיון, אישור כי חשבונו לא זוכה.