מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להשבת דמי ביטול בעסקת מכר מרחוק לרכישת חבילת נופש

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מונחת בפני תביעה כספית על סך של 4,000 ₪, שעניינה בבטול חבילת נופש.
התובע סירב להצעה, ומכאן התביעה לביטול העסקה, השבת התמורה בנכוי דמי ביטול ועוגמת נפש.
השניים העידו וסיכמו טענותיהם בעל פה. בתמצית טענות התביעה כתב התביעה מבוסס בכותר על "תביעה להשבת תמורה בגין ביטול עסקת מכר מרחוק לרכישת שירותי תיירות הניתנים במלואם מחוץ לישראל, בהתאם לתיקון לחוק הגנת הצרכן שניכנס לתוקף החל מ 6.2.2019". לשיטת התובע, ביום 06.02.2019 יצר קשר עם הנתבעת, ביקש לבטל את העסקה ולדאוג לו לטיסות מחברה אחרת.
...
דיון והכרעה השאלה הדורשת הכרעה – האם יש להורות לנתבעת להשיב לתובע את מלוא כספו, בגין כישלון התמורה? כבר עתה אומר, שלאחר שעיינתי בכל אשר הובא בפניי, השתכנעתי לקבל את התביעה בחלקה, ולהלן נימוקיי בתמצית, כמצוות תקנה15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976.
כאמור, אינני מקבלת את טענת הנתבעת כי היא רק מתווכת.
לאחר ששמעתי את העדויות, הטענות והראיות, בראי הפסיקה נחה דעתי להורות לנתבעת להשיב לתובע את יתרת העלויות, זולת כרטיסי הטיסה.
סוף דבר לאור האמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובע סך של 2,000 ₪ וכן הוצאות משפט על סך של 1,000 ₪, בתוך 30 ימים.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה להשבת כספים שנגבו מהתובע כ"דמי ביטול" בעקבות ביטול התובע עסקת "מכר מרחוק" לרכישת חבילת נופש לחו"ל לתובע ולמשפחתו, חמישה אנשים במספר בין התאריכים 06.04.2015 ועד 11.04.2015.
המחלוקת נוגעת לשאלה מהו המועד הקובע לביטול העסקה ללא דמי ביטול על פי חוק הגנת הצרכן, והאם הודעת התובע על ביטול העסקה ניתנה תוך מועד זה. תמצית טענות התובע התובע טוען כי פנה ביום 06.03.2015 לבליק, בעקבות פירסום באתר מכירות באינטרט אותו היא מפעילה והתעניין ברכישת חבילת נופש ל"זנזיבר" שברפובליקת טנזניה שבמזרח אפריקה, הכוללת טיסות ושהיה במלון Gold Zanzibar Beach Totel and Spa, מלון בדרגת חמישה כוכבים שלטענת התובע היוה חלק בלתי נפרד מחבילת הנופש.
...
לאור כל האמור יש לראות את המועד הקובע למניין ארבע עשר ימי ביטול העסקה על פי סעיף 14ג(ג) לחוק הגנת הצרכן -יום ההזמנה ה- 06.03.2015 ולחלופין את יום 07.03.2015, כך שמתן הודעת הביטול ביום 22.0.2015 חרגה מארבע עשר הימים בהם היה בידי התובע לבטל את העסקה ללא תשלום "דמי ביטול" על פי חוק הגנת הצרכן.
במחלוקת זו, אני מקבלת את מסמך אשת טורס כעדיף, בהיותו מאוחר למסמך נ/1, ומשהתרשמתי מדברי נציגת אשת טורס כי לא ניתן לשנותו.
סוף דבר אשר על כן ולאור כל האמור, התביעה נדחית, כפוף לכך שככל שהנתבעת 1, בלייק תיירות וטכנולוגיה בע"מ, לא השיבה לתובע את עמלתה בגין העסקה, לאור הסכמת הנתבעת 1, תשיב הנתבעת 1 לתובע תוך 30 יום את עמלתה בגין העסקה שבוטלה, בסך של 483$ כשווים בש"ח ביום 06.03.2015 ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד זה ועד לתשלומם בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה קטנה במסגרתה עותר התובע לחייב את הנתבעת בתשלום בסך של 21,141 ₪ שעניינם החזר בגין עסקה שלא יצאה אל הפועל, בסך של 9,761 ₪, פיצוי בסך של 10,000 ₪ בגין הפרות סעיפי חוק הגנת הצרכן, ללא הוכחת נזק, ייעוץ משפטי בסך של 1,170 ₪ אגרת בית משפט בסך של 210 ₪ וכן הוצאות משפט.
דהיינו, מהוראות אלו עולה, כי בהתאם לסעיף 14ג' לחוק, רשאי צרכן לבטל היתקשרות להזמנת חבילת נופש, בהתקיים התנאים המצטברים הבאים ביחס למועדי ההיתקשרות, הביטול והנסיעה המתוכננת: חלפו למעלה משבעה ימים בין מועד ההיתקשרות לבין מועד הנסיעה, הביטול נעשה בתוך ארבעה עשר יום מיום ההיתקשרות, הביטול לא נעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם לנסיעה.
(ד)  בחר צרכן בחלופה של מדיניות ביטול והיא כוללת זכות לבטל את העסקה ולהחזר כספי, ובכלל זה דמי ביטול, ישיב העוסק לצרכן את הכספים המגיעים לו בתוך המועדים הקבועים בסעיף 14ה. (ה)  נטל ההוכחה לעניין מדיניות הביטול, לרבות גילויה לצרכן כאמור בסעיף זה, מוטל על העוסק.
(ו)   לעניין סעיף זה, בעסקת מכר מרחוק לרכישת כרטיס טיסה מישראל או אליה הכוללת חניית ביניים מחוץ לישראל, לא יראו בקטע הטיסה מיעד ביניים ליעד ביניים אחר או ליעד הסופי, שירות הניתן במלואו מחוץ לישראל.
 לפיכך, עוסקים בישראל המקבלים הודעות ביטול לפי החוק מצרכנים בעיסקאות מכר מרחוק, נאלצים לעיתים לשלם מכיסם את ההפרש בין דמי הביטול שהם גובים מהצרכן ובין ההחזר הכספי ודמי הביטול שהספק מחוץ לישראל גובה מהם.
...
בענייננו, בחינת נסיבות ההתקשרות, מובילה למסקנה, כי העסקה נכנסת בגדרה של "עסקת מכר מרחוק", כהגדרה בהוראות סעיף 14ג(ו) לחוק הגנת הצרכן.
בשל מכלול כלל הנסיבות, כמו גם ובעיקרן, העובדה כי מקום בו בחר התובע, במקביל לפנייתו אל הנתבעת, לפנות גם לחברת האשראי בביטול העסקה, כל עוד לא הציג אישור כי חשבונו לא זוכה, בצדק לא קיבל החזר כספי הנסיעה מהנתבעת, אני דוחה את התביעה על כל רכיביה, מלבד רכיב החזר דמי העסקה.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כך שהתובע יקבל לידיו החזר כספי בגין ביצוע העסקה וזאת בהינתן כי התובע הציג לבית המשפט, במעמד הדיון, אישור כי חשבונו לא זוכה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית להשיב לתובעים את הכספים ששלמו בגין עסקה לרכישת חבילת נופש בחו"ל, שבוטלה ע"י התובעים שלוש שעות לאחר השלמת ההזמנה.
התובעים רכשו חבילת נופש הכוללת טיסות ומלון, שהוזמנה כמיקשה אחת מאת הספק "קשרי תעופה". נטען, כי ביום ההזמנה, בשעה 12:42 שוחח נציג הנתבעת עם התובע והבהיר לו כי מאחר ומדובר בהזמנה שמבוצעת סמוך למועד החופשה ( שבוע ממועד ההזמנה ), ההזמנה היא בדמי ביטול מלאים ובמקרה של ביטול מכל סיבה שהיא לא יתאפשר החזר כספי כלל.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על צורפותיהם, שמעתי את הצדדים ובחנתי את הראיות שהוצגו בפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להדחות, וזאת נוכח הטעמים שיפורטו מטה; בהתאם לסעיף 14ג(ג) לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981 ( להלן: "חוק הגנת הצרכן" ), בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל בכתב עסקה שעניינה שירות בתוך 14 יום מיום עשיית העסקה בעיסקה שאינה מתמשכת, בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם למועד שבו אמור השרות להנתן.
...
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על צורפותיהם, שמעתי את הצדדים ובחנתי את הראיות שהוצגו בפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות, וזאת נוכח הטעמים שיפורטו מטה; בהתאם לסעיף 14ג(ג) לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981 ( להלן: "חוק הגנת הצרכן" ), בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל בכתב עסקה שעניינה שירות בתוך 14 יום מיום עשיית העסקה בעסקה שאינה מתמשכת, בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.
נוכח מועד הזמנת חבילת הנופש במקרה דנן ונוכח מועד ביטולה ע"י התובע, המסקנה המתבקשת מהוראות החוק היא שלא הייתה לתובעים זכות לבטל את העסקה, תוך קבלת מלוא הסכום ששולם בניכוי דמי ביטול של עד 5% משווי העסקה ( סעיף 14ה(ב) לחוק הגנת הצרכן ).
בהיעדר בסיס משפטי לחיוב הנתבעת בהשבת כספי החופשה, שבוטלה פחות משבעה ימי עסקים טרם מועדה המיועד, לאחר שהתובע היה מודע לתנאי הביטול החלים על העסקה, אני דוחה את התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי תביעה כספית להשיב לתובעת את הכספים ששילמה בגין עסקה לרכישת חבילת נופש בחו"ל שבוטלה אולם לא במסגרת המועד הקבוע בחיקוק לביטול העסקה.
כך, כל ביטול עסקה על ידי הצרכן על פי הדין החל על מכר מרחוק מחייב השבת כסף לצרכן במניין הימים שקבע לכך המחוקק.
עם זאת, המחוקק הניח שיכול להיות מצב בו העוסק "ירויח" מביטול העסקה ויכול להיות מצב בו "יפסיד" עת הוא נידרש לבטל עסקה בזמן המוקצב לכך ולחייב את המבטל אך בדמי ביטול של 100 ₪ או 5% מעלותה עסקה, לפי הנמוך מביניהם ולא יצליח לאחר מכן למכור את הכרטיסים.
...
סיכום ההזמנה נשלח אליה בשעה 16:57 (מסמך הגילוי), בו מצוין "רצ"ב טופס סיכום ההזמנה שלך באיסתא אנא קרא אותו בעיון ובדוק את פרטי ההזמנה...במידה ונפלה טעות בטופס נא חזור אלינו עד לשעה 19:00". הנתבעת מנגד, טוענת כי דין התביעה להידחות.
יוצא אפוא, כי בגין נסיבות המקרה הייחודיות, דמי הביטול בגינם חויבה התובעת עומדים על 50% ולא 80%.
אשר על כן, ולנוכח האמור, הנתבעת תשלם לתובעת סך של 868 ₪ וכן הוצאות משפט בסך של 350 ₪.
סך הכל תשלם הנתבעת לתובעת סך של 1218 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו