מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להשבה ופיצוי בגין גביית יתר בתיק פשיטת רגל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

רקע וטענות הצדדים לפניי תביעה כספית בסך 71,553 ₪ שעניינה פיצוי בגין הפרת הסכם שנחתם בין הצדדים.
נטען כי בתחילת יולי 2019 הנתבע הודיע לתובעת כי לא יוכל לקיים את ההסכם היות והעסק שלו פשט רגל ולכן ביקש להחזיר את המשאית.
עם הגשת כתב ההגנה הגיש הנתבע תביעה שכנגד בה עתר להשבת יתרת התשלומים ששילם ביתר.
ב"כ הצדדים סיכמו טיעוניהם בכתב והתיק הובא בפניי למתן הכרעה.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבע ישלם לתובע סך של 62,293 ₪.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המשיבים תבעו, בין היתר, הפרישי שכר עבודה ופיצויי הלנה, החזר נכויי השכר שבוצעו משכרם (תגמולי עובד), פיצוי בגובה תגמולי מעסיק, פצויי פיטורים ופצוי בגין הלנת פצויי פיטורים, יתרת דמי הבראה ופדיון ימי חופשה.
לטענת החברה היא שילמה למשיבים במהלך תקופת עבודתם את מלוא שכרם וזכויותיהם הסוציאליות כדין ואף ביתר (לאור דיווחי הנוכחות השקריים), וכי מכל תשלום שייקבע למשיבים יש לקזז סכומים שונים הכוללים את תשלומי השכר ששולמו ביתר וכן הלוואות שניתנו לחלק מהמשיבים וטרם ניפרעו על ידם.
המבקשים מוסיפים וטוענים כי בית הדין שגה כאשר פסק סעדים לטובת משיבה 3 שעזבה את הארץ ותצהירה הוצא מהתיק עקב אי התייצבות בהליך, הגם שנימנע מהמבקשים לחקור אותה, וכי החלטות בית הדין בעיניינה ניתנו בנגוד לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991.
לעניין מאזן הנוחות נטען כי דחיית הבקשה עלולה להביא לכך שלא יעלה בידי המבקשים להפרע מהמשיבים לאור מצבם הכלכלי הרעוע הידוע למבקשים לאור ההלוואות החוזרות שנתנה להם החברה ושטרם ניפרעו על ידם, היותו של משיב 1 פושט רגל לשעבר והעובדה כי משיבה 3 לא חיה בארץ.
כאשר כבעניינינו מתבקש עיכובו של פסק דין כספי, "הנטל אשר מוטל על המבקש עיכוב ביצוע של פסק דין כספי כבד יותר, ועליו להראות כי קיים חשש שנוכח מצבו הכלכלי של הזוכה הוא לא יוכל להחזיר את כספי הזכייה במקרה שיתקבל העירעור, או כי מצבו הכספי של המבקש עלול להפגע באופן אנוש אילמלא יעוכב ביצוע פסק הדין הכספי" (ע"א 2263/23 דרבקין נ' כהן.
כמו כן, טענת המבקשים לפיה לא יעלה בידם לגבות את הסכומים שישולמו למשיבים ככל שיזכו בעירעור נטענה ללא תמיכה בראיות מספקות מלבד הצהרות כלליות ונסתרה בעיקרה בתצהירי חלק מהמשיבים, למעט בעיניינה של המשיבה 3 אשר אינה מתגוררת בארץ ולא צרפה תצהיר באשר למצבה הכספי.
...
באשר לטענות המבקשים לגוף הערעור לא שוכנעתי כי סיכויי הערעור, ככל שהם מתייחסים לקביעות העובדתיות השונות בפסק הדין, גבוהים, ונימוקיו המעוגנים היטב בראיות ובהתרשמות הבלתי אמצעית של בית הדין יעמדו למבקשים לרועץ.
העיכוב החלקי כפוף לכך שהמבקשים יפקידו בקופת בית הדין את הסכומים המעוכבים כאמור לעיל, או ערבות בנקאית בנוסח מקובל, עד ליום 21.9.2023 (להלן – המועד הקובע), שאם לא כן תפקע מאליה במועד הקובע החלטתי זו ומלוא פסק הדין יועמד לפירעון.
 סוף דבר –  הבקשה מתקבלת בחלקה, כאמור בסעיף 12 לעיל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לקבלת פיצוי כספי בשל עיכוב הנתבעת להשיב כספים לתובע במסגרת הליך פשיטת רגל אשר נוהל בעיניינו של התובע.
התובע והנתבעת הסכימו לבקשה זו. בפסק דין שניתן ביום 10.11.18 על ידי בית המשפט המחוזי מרכז (בתיק פש"ר 58981-09-16) הוכרז התובע כפושט רגל, וניתן לו הפטר.
ביום 14.7.19 התובע הגיש באמצעות בא כוחו בקשה כי בית המשפט יורה לנתבעת להשיב לקופת פשיטת הרגל את אגרת ההשגחה שנגבתה ביתר בסך של 9023 ₪, זאת על פי ההסכמה שאושרה ביום 29.5.19.
...
אני סבורה כי התובע זכאי לפיצוי, אך בסכום המשקף את הנסיבות, סכום אשר נפסק תוך הסתמכות על התשתית החלקית שהונחה בפני בית המשפט.
ראו, רע"א 10124/17 אשקר נ' סלימאן, סוף דבר: הנתבעת תשלם לתובע סך של 3000 ₪ בצירוף סך של 500 ₪ בגין הוצאות המשפט.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

המדינה הגישה נגד המבקש וגיסו כתב אישום לפיו המבקש פעל לנצל את שליטתו בניהול תיק המניות של עמיתים לטובת ביצוע מסחר בניירות ערך באמצעות חשבונות פרטיים עבור עצמו ובני משפחתו.
מבטחים מצדה הגישה תביעה שכנגד בגדרה עתרה להשבת סכומים ששולמו למבקש ביתר.
כן נטען כי עת פנה המבקש בבקשה לקבל חוות דעת מקצועית בעיניין מעמד החובות שלו במסגרת הליך פשיטת הרגל בעיניינו, התברר לו כי הפצוי בגזר הדין ניתן בהעדר כל סמכות לכך.
...
בנוסף לאמור, אני סבורה כי יש ליתן את הדעת לפגיעה באינטרס ההסתמכות של המשיבה 2 על סופיות ההליך.
נוכח כלל האמור, לא שוכנעתי כי הוצג בפניי "טעם ממשי המניח את הדעת" ובוודאי לא "טעם מיוחד", המצדיק את הארכת המועד המבוקשת.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התביעה היא לשכר (18,000 ש"ח),פצויי הלנה (21,600 ש"ח), פיצוי מוסכם (70,000 ש"ח), פיצוי בגין פיטורים שלא כדין (30,000 ש"ח), ודמי הודעה מוקדמת (בסכום לכאורה לא מכומת).
הייתי מביא" לאור כל זאת מתעוררת השאלה, מי היה צריך להביא חוות דעת גרפולוגית? או ליתר דיוק, האם יש לזקוף את המחדל לחובת אחד הצדדים? אנו קובעים כי נטל ההוכחה לקיום החוזה היה מוטל על התובע, וכי על כן היה מוטל עליו - תחילה - גם הנטל המישני של הבאת הראיות.
בחקירתו הנגדית השיב התובע לענין זה כך (עמ' 20, שורות 28 - 37 לפרוטוקול): "ש': אני מקשיב לשלוש.. אני קראתי את התמלולים, שהם תואמים לשלושת.. . ל- 3 ההקלטות האלה, ואני לא רואה פה בכלל, היתייחסות שלך, לעניין של תקופת עבודה של 5 שנים, ואני לא רואה פה בכלל היתייחסות לפצוי של 70,000 שקל, אלא רק אתה מבקש את המשכורת הספציפית הזאתי,
נחזור אל הטענה של פשיטת הרגל ביתר פירוט (בקשר לשאלת תום הלב בכריתת חוזה) להלן, תוך כדי דיון בטענת הקזוז השניה של התובע.
"ההחלטה נחתמה בידי נציגי הציבור ועותק נמצא בתיק בבית הדין. לצדדים מופץ עותק בחתימה אלקטרונית של השופט לבדו". נציג ציבור נציג ציבור **** גולדברג, שופט 17 מתוך 18 image2.
...
אנו דוחים את הטענה.
סוף דבר אנו מקבלים את התביעה בחלקה, ופוסקים את הסכומים הבאים: 198 + 528 ש"ח = 726 ש"ח שכר, בתוספת ריבית והפרשי הצמדה, מיום 1.12.2021 ועד לתשלום בפועל.
הנתבע ישלם לתובע גם הוצאות משפט בסך 2,000 ש"ח. הסכום הנמוך נקבע בשים לב להוצאות שכבר נפסקו כנגדו בהחלטת ביניים, ומטעם סוציאלי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו