מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להצהרת בעלות במקרקעין על סמך ייפוי כוח בלתי חוזר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

זאת משום שזלמה ז"ל העבירה את זכויותיה במקרקעין לאדולף עובר לגירושיהם ביולי 1949 בעבור תמורה ראויה, ואף מסרה לשם כך ייפוי כוח בלתי חוזר.
לצד כתב ההגנה הגישו הנתבעים 6-15 תביעה שכנגד להצהיר על הבעלות הנכונה במקרקעין.
הם טוענים כי התובעים שכנגד מסתמכים על ייפוי כוח בלתי חוזר משנת 1949 שלא ברור אם הוא אותנטי והוא חסר ערך ראייתי.
הנתבעים והתובעים שכנגד טוענים כי עצם החתימה על ייפוי הכוח ע"י זלמה בשנת 1949 מהוה עסקה מוגמרת במקרקעין ולא התחייבות לעשות עסקה וזלמה קיבלה תמורה ראויה בגינו.
התובעים שכנגד טוענים גם כן להתיישנות שלא מדעת על סמך ס' 8 לחוק ההתיישנות.
...
במקרה דנן, אני סבורה כי אין כל תועלת בעיכוב ההליכים בתביעה לפירוק שיתוף ויש להורות על מחיקתה.
סיכום: אני מורה על מחיקת התביעה העיקרית שעניינה פירוק שיתוף.
בנסיבות אלה, ולנוכח קביעתי לעיל, אני מורה על החזר אגרה מלא גם בתביעה העיקרית וגם בתביעה שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענת אבו חלף, חשים לא עמד בהבטחותיו ובכל פעם שפנה אליו ענה לו כי העניין בטיפול ומספר ימים עובר להגשת התביעה, פנה אליו מתווך קרקעות מבית חנינה, שמסר לו כי חשים וחמורי מתכוונים למכור את הקרקע לצד ג' וכי הם מציגים את עצמם כבעלים הבלעדיים של המקרקעין על סמך ייפוי הכוח הבלתי חוזר.
לפיכך, עתר אבו חלף להצהיר עליו כבעלים של הזכויות שנרכשו על ידו כאמור בהתאם לייפוי הכוח הבלתי חוזר ולהורות לנתבע 4 (להלן: פקיד ההסדר), שנמחק בנתיים מן התביעה, כפי שיפורט להלן, לרשום את הזכויות בלוח הזכויות המתנהל אצלו בכפוף להצגת אישורי מיסים כדין.
...
עובדה זו מייחס אבו חלף לחששו כי סלמי יתנגד למכירת זכויותיו לקונים אם ייוודע לו דבר מעורבותו (של אבו חלף), וזאת נוכח סכסוך ישן ביניהם, חשש אשר לטענתו התבדה בסופו של דבר.
כאמור, אף עדויות הנתבעים העלו קשיים לא מבוטלים שלא נעלמו מעיניי, אולם במצב דברים זה יש לדחות את התביעה מחמת הכלל הבסיסי לפיו המוציא מחברו עליו הראיה וכפי שגם נקבע בפסק דינה של כב' השופטת זינגר בת"א 34700-09-15, בתביעה נגד אבו חלף שנדחתה כאמור.
כפי שציינתי לעיל, אפילו אם על הנתבעים הנטל להוכיח כי לא שולמה תמורה, נוכח החזקה העולה מן ההצהרה הנוטריונית, אני קובעת כי הנתבעים הרימו נטל זה בהתאם לאמור.
סוף דבר משכשל התובע בהוכחת התביעה על כלל עתירותיה, התביעה נדחית, וכפועל יוצא מבוטל הצו הזמני שניתן בגדרו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

להבטחת פרעון ההלוואה התחייבה החברה לגרום לשעבודם של מקרקעין מסוימים בבני-ברק (שפרטיהם יובאו להלן) לטובת התובעת בדרך של רישום הערת אזהרה ללא הגבלה בסכום על בסיס ייפוי כוח בלתי חוזר.
העברת הבעלות לא נרשמה בפנקסי המקרקעין ובאה לידי ביטוי בייפוי כוח בלתי חוזר שהוענק למי ממשפחת ביאלוסטוצקי על-ידי הבעלים המקוריים.
בנוסף, מי שמצהיר בפני פקיד מירשם המקרקעין – לצורך הסרת המשכנתה – כי בעלת המשכנתה (התובעת) קיבלה את מלוא חובה, כפי שכך הצהיר הנתבע (נספחים 31-30 לתצהיר התובעת), מצופה ממנו שיבדוק ויוודא כי אכן כך הוא, ולא יסתפק – בנסיבות המקרה שפורטו – בהבנות משתמעות כאלו ואחרות שהבין במסגרת שיחותיו עם מר ביאלוסטוצקי.
עורך-דין הפועל על סמך ייפוי כוח שניתן לו חב בחובת זהירות כלפי שולחו גם אם אינו עורך דינו.
על כן, נוכח העובדה שהתובעת היא שיצרה את הסיכון שהיתממש, בהפקידה ייפוי כוח וכתב המחאת זכויות המתירים את הסרת השעבודים, חתומים על ידה "על החלק"; נוכח העובדה שהסיכון שיצרה עולה כדי התרשלות רבתי; ונוכח הודאתה של התובעת עצמה במהלך חקירתה הנגדית בכך שמדובר בהתרשלות רבתי – אני קובעת כי אשמה של התובעת היה מכריע, ומכאן שדין התביעה להדחות.
...
הוויתור שהתובעת וויתרה המסקנה לפיה דין התביעה להידחות נובעת גם מהוויתור שוויתרה התובעת על תביעותיה כלפי הנתבע.
לפיכך, משלא הוכחה בפניי כל גרסה הסותרת את האמור בכתב הוויתור כפשוטו, אני קובעת כי התובעת וויתרה כדין ביום 16.9.2010 וויתור מלא על תביעותיה כלפי הנתבע, לרבות התביעה הנוכחית, והיא לא הצביעה על כל עילה שבדין לחזרה מוויתורה זה. על כן, נוכח אשמה התורם המכריע של התובעת ונוכח הוויתור שוויתרה, דין תביעת התובעת להידחות.
התוצאה התביעה נדחית בזאת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה: לאחר עיון במלוא מסכת הראיות, ושמיעת עדויות המצהירים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להדחות, ואנמק; עסקינן בתביעה כספית, נזיקית, חוזית, בה עתרו התובעים כאמור לקבל שווי זכויותיהם במקרקעין בעקבות הפקעתם, בהתבסס על ייפוי כוח בלתי חוזר שלטענתם נחתם בין אביהם המנוח מוחמד לבין עיזאת ביום 12.4.1970, ולאחר שבשנת 1981 הפרו הנתבעים כנטען את התחייבות אביהם על פי ייפוי כוח והתעלמו מזכויות מוחמד במקרקעין, וכך נחתם בין המינהל לבין אמנה ונתבעת 31 הסכם פיצויים בגין הפקעתם, על פיו קיבלו הן פיצויים בדמות של חלקה חלופית.
בייפוי הכוח ניתן לראות שעיזאת הצהיר כי על סמך הסכמות בינו לבין מוחמד, תוך ציון שמו המלא ותעודת הזהות שלו, הוא מוכר לו את הממכר (ה- 5 דונם מהחלקה) תמורת סך של 3,000 לירות ישראליות, שקבל מידי מוחמד במזומן, ובמלוא הסכום, וכי אין לו בשטח המקרקעין כל זכות לו או למי שיבוא בנעליו.
דהיינו, על סמך העובדה כי הוצג העתק מאושר מתאים למקור כאמור, על ידי גנזך המדינה, שבידיו המשמורת הרשמית על ייפוי הכוח, הוכח שייפוי הכוח עסקינן משנת 1970 הוא ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר.
מכאן, הרי שזכותו של מוחמד היא "זכות קניין שביושר" תוצרת הארץ אשר צמחה לו מכוח התחייבותו של עיזאת על פי ייפוי הכוח, להעביר לו את החלקה לבעלותו, וניתן לצאת מנקודת הנחה כי מוחמד רכש זכויות במקרקעין מאת עיזאת, ועבורם שילם לו את מלוא התמורה אשר צוינה בייפוי כוח.
...
בע"א 1442/13 דלעיל נקבע גם כי: "בהסתמך על הפסיקה הרלוונטית, ובמיוחד ע"א 2919/07 הוועדה לאנרגיה אטומית נ' גיא-ליפל [פורסם בנבו] (19.9.2010) (להלן: עניין גיא-ליפל), קבע בית משפט קמא כי די בקיומה של עובדה אשר צריכה הייתה לעורר בליבם של התובעים חשד לקיומה של עילת תובענה, כדי להתחיל את מירוץ ההתיישנות לפי סעיף 8 לחוק ההתיישנות". חיזוק לכל האמור לעיל ניתן אף למצוא בקביעות ביהמ"ש העליון בערעור על פסה"ד שניתן בביהמ"ש המחוזי, ואשר הן תקפות כאמור גם לענייננו ומהוות השתק פלוגתא.
ביהמ"ש העליון אף הוסיף שמוחמד "נחזה כמי שזנח את תביעתו – הוצע לו פיצוי עבור עצי הזית, אך הוא לא נטל את הפיצוי, לא השיב למכתבו של המנהל, לא רשם לזכותו הערת אזהרה, לא דיווח לרשויות המס אודות הרכישה הנטענת, לא פנה למינהל לאחר פסק הדין למסירת החזקה במקרקעין, ולמעשה, קולו נדם משך 35-36 שנה, מה שמעורר את הרושם של זניחת התביעה לקבלת פיצויי הפקעה". נוכח כל האמור ולאור התנהגותו של המנוח מוחמד ומחדליו במשך עשרות שנים, בהם ישב בחוסר מעש, אני קובעת שהתביעה דנן התיישנה.
לסיכום, אני דוחה את התביעה, ובנסיבות המיוחדות של התיק, אינני עושה צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהסכמי המכר שנחתמו [מוצגים נ/2-נ/6] נקבע במפורש [ברוב ההסכמים בסעיף 8, ובהסכם עם התובע 1 בסעיף 9]: "הקונה מצהיר כי הקבלנים עומדים להקים במרתף הבית ליד המקלט שטח המיועד לשימוש הן כמחסן, הן כמשרד ו/או לכל מטרה אחרת כפי שימצאו לנכון. הקבלנים ירשמו שטח זה כיחידה נפרדת בהתאם לפרק בתים משותפים שבחוק המקרקעין... אם הקבלנים לא יסיימו את כל הקשור בהקמת המחסן, וקבלת כל הרישיונות המיועדים בעבורו ו/או בנייתו עד למסירת הדירה לקונה, יהיה הקונה חייב לחתום על ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לפיו ימונו ה"ה יהודה מנדל ושמואל זיונץ, שניהם ביחד וכל אחד לחוד, כבאי כוחו לפעול בכל הרשויות המוסמכות לקבלת הרישיונות, האישורים וההיתרים לגבי מרתף זה". התובע 1, הרוכש המקורי היחידי מבין התובעים, הודה בחקירתו: "הוא [הקבלן – י.ג] הודיע לנו שיש מחסן קטן מתחת לבית במרתף. הוא בונה. שזה שלו" [עמ' 34 לפרוטוקול מ-3.5.22 שורות 27-28]; "ש. ... אמרת קודם שהקבלן אמר לכם שהוא הכין לעצמו במרתף אזשהו שטח? ת. כן" [עמ' 37 שורות 4-5]; "הוא [הקבלן – י.ג] אמר לי מחסן קטן. לא שאלתי כמה [מה השטח – י.ג]" [עמ' 37 שורה 19].
הנתבעים 1-4 שינו את מצבם, בהסתמך על רשומם כבעלים בתת חלקה 1 בפנקס מקרקעין מוסדרים, והתקשרו בעיסקה עם צד שלישי, וזאת עוד לפני הגשת התביעה ע"י התובעים.
סוף דבר התביעה להצהיר ש"החלל" ששטחו 110 מ"ר, הרשום במירשם המקרקעין בגוש 6914 חלקה 70 תת חלקה 1 בבעלות הנתבעים 1-4, הנו רכוש משותף בבית המשותף ברח' גאולה 27 ת"א הידוע כגוש 6914 חלקה 70 – נדחית.
...
סוף דבר התביעה להצהיר ש"החלל" ששטחו 110 מ"ר, הרשום במרשם המקרקעין בגוש 6914 חלקה 70 תת חלקה 1 בבעלות הנתבעים 1-4, הינו רכוש משותף בבית המשותף ברח' גאולה 27 ת"א הידוע כגוש 6914 חלקה 70 – נדחית.
לאחר מכן יתנו הוראות נוספות ע"י ביהמ"ש. התובעים ישלמו לנתבעים 1-4 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 20,000 ₪ צמוד למדד ונושא ריבית מיום הפסק ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו