מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להצהרת בעלות במקרקעין לאחר ביטול העברת זכויות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

לצד כתב ההגנה הגישו הנתבעים 6-15 תביעה שכנגד להצהיר על הבעלות הנכונה במקרקעין.
הם מוסיפים כי הן במסגרת תיק העיזבון והן משך כל עשרות השנים שלאחר מכן, לא הוגשה בידי היורשים של אדולף אף בקשה או תביעה לאכיפת ההיתחייבות הנטענת להעברת זכויות מזלמה לאדולף.
מאחר וייפוי הכוח הוא בלתי חוזר ולא ניתן לביטול, הוא מחייב את יורשיה של זלמה.
...
במקרה דנן, אני סבורה כי אין כל תועלת בעיכוב ההליכים בתביעה לפירוק שיתוף ויש להורות על מחיקתה.
סיכום: אני מורה על מחיקת התביעה העיקרית שעניינה פירוק שיתוף.
בנסיבות אלה, ולנוכח קביעתי לעיל, אני מורה על החזר אגרה מלא גם בתביעה העיקרית וגם בתביעה שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

תאונה משפטית זו, היא נימצאת בלב המחלוקת בהליך זה. הסעדים המבוקשים במסגרת התביעה בכתב התביעה עתרה התובעת לסעדים כדלקמן: הצהרה על זכות התובעת להרשם כבעלים במושאע של המקרקעין, בנוסף לזכות החכירה הרשומה לזכותה בחלק ספציפי במקרקעין בשטח של דונם, שעליו באר המים ומפעל המים של התובעת, לתקופה של 999 שנה.
על אף שהנתבע 8 נימנה על המוכרים בהסכם 1987, וחרף הצהרתו בהסכם האמור כי המקרקעין הם רכוש התובעת, העביר הנתבע 8 את הזכויות במקרקעין לבעלותו ולאחר מכן מכר אותן לנתבע 1.
לפני מועד זה לא יכלה התובעת להגיש תביעה לביטול רישום הנתבע 1 כבעל זכויות במקרקעין.
...
משנדחתה טענת הזיוף, נדחית גם טענת התובעת לעניין התרשלות הרשם ברישום עסקת ההעברה ללא תמורה על פי ייפוי הכוח האמור (עמ' 15 בכתב התביעה).
סוף דבר לנוכח כל האמור, אני דוחה את התביעה.
בהתאם לתקנה 130 בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, בנסיבות שבהן לא עלה בידי התובעת להוכיח את תביעתה, אני דוחה את התביעה גם ביחס לנתבעים שלא הגישו כתב הגנה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד נטען לשיהוי שכן זכויות הנתבעת נרשמו כבר בשנת 1969 וכן לחוסר ניקיון כפיים וחוסר תום לב. בכתב ההגנה של הנתבעים 5-2 נטען כי הליך רישום ראשון הסתיים בהחלטת הוועדה מיום 22.6.69, ויום לאחר מכן נערך הסכם להעברת הזכויות במקרקעין לידי הנתבעת 1.
בכתב התביעה עצמו עותרים התובעים להצהרה כי הם בעלי הזכויות במקרקעין באדמות בית ג'אללה הידועים כגו"ח 242/2 אשר נימצאת במאווקע ששמה המלא אלקוסייר/באסה אלפוקה, ולהורות על ביטול הרישום על שם הנתבעת 1 בכל המוסדות הרלוואנטיים ורישום הזכויות על שם התובעים.
...
לנוכח המסקנה אליה הגעתי בדבר הזכויות, ניתן צו בהתאם.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובעים ישלמו לנתבעת 1 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בגין התביעה והתביעה שכנגד בסך כולל של 20,000 ₪ בתוספת הוצאות האגרה ששולמה בתביעה שכנגד כשסכום זה נושא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום ששולם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה שהגיש תובע (מוכר) למתן סעד הצהרתי אשר יורה על ביטול הסכם מכר מקרקעין שנכרת בינו לבין הנתבעים (הרוכשים) ביום 10.10.2013, לפיו מכר התובע זכויות בשיעור של 1164/38328 במקרקעין הידועים כגוש 17160 חלקה 21 (להלן: "המקרקעין") בתמורה ל-135,000 ₪ (להלן: "הסכם המכר").
התובע, כאמור המוכר, הנו עורך דין בהשכלתו, תושב דלית אל כרמל, הצהיר בהסכם המכר כי הוא בעל זכויות במקרקעין בשטח של 1164 מ"ר, בעוד שבמועד כריתת הסכם המכר היה הבעלים של כ-3 מ"ר בלבד (הבעלים הרשום של 1/12776 חלקים במקרקעין) (להלן: "התובע" ו/או "המוכר").
תמצית טענות התובע: ביום החתימה על הסכם המכר הוא טעה לחשוב כי בבעלותו 1164 מ"ר חלקים משטח המקרקעין, אך הסתבר לו כי היו בידיו רק 3 מ"ר. משנודע לו הדבר, פנה אל הנתבעים בבקשה לבטל את הסכם המכר, אך הנתבעים סירבו לביטול ההסכם, וכן הגישו נגדו תביעה בבית משפט מחוזי, הוא ת"א 71764-12-20, שכאמור נמחקה.
התובע היתנהל כלפי הנתבעים ב"שני כובעים", האחד כעורך דינם (החתים אותם על ייפוי כוח, כבא כוחם בעיסקה, ופעל כעורך דין מטעמם לצורך העברת הזכויות במירשם המקרקעין) והשני כמוכר ובעל הזכויות במקרקעין.
עד למועד כתיבת שורות אלה, טרם הוסבר לי באופן ברור ונהיר הכיצד טעה התובע, עורך דין בהשכלתו והכשרתו, אשר מכר לפני זמן לא רב את זכויותיו לאחר, לחשוב כי הנו עודנו הבעלים של הזכויות במקרקעין.
...
סבורני כי טענה שכזו מחייבת סימוכין וראיה, והיעדר אלה עומדות גם הן לחובתו.
סוף דבר - לא מצאתי כי התובע עמד בנטל השכנוע והראיה כי אכן העריך באופן שגוי בתודעתו את המציאות כפי שהיא וכי התקשר בחוזה וחתם על הסכם המכר עקב אותה טעות נטענת.
לאור האמור - דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בתביעת מוחמד לביהמ"ש המחוזי, הוא עתר לקבלת פסק דין הצהרתי להצהיר עליו כבעל זכויות במקרקעין, וכן לקבלת פצויי כספי על ידי חיוב המנהל שהיה נתבע שם, לפצות אותו בקרקע חלופית ולחלופין לשלם לו פצויי הפקעה בסך של 972,000 ₪.
"...מסקנתי הנה כי עיסקה למכר (מקרקעין או מיטלטלין) מעניקה לקונה זכות שביושר בנכס. זכות זו היא מעין זכות קניין... לאור גישתי, אין בהוראת סעיף 161 לחוק המקרקעין כדי לבטל את הזכויות שביושר של הקונה, עד כמה שזכויות שביושר אלה מתבססות על הדינים הישראליים בדבר עסקאות נוגדות ולא על הדין האנגלי שאכן בוטל" (שם [4], בעמ' 254).
על פי ייפוי הכוח מיום 12.4.1970, התחייב עיזאת להעביר למוחמד זכויות במקרקעין, אך עובדה היא שבשום שלב לא טרח מוחמד לרשום את זכויותיו בלישכת רישום המקרקעין, לרבות רישום הערת אזהרה בגינם, לא דיווח על העסקה לרשויות המס, ולא עשה שום פעולה אחרת ליידע מאן דהוא על קיומה של עסקה זו. גם לאחר שהמנוח עיזאת נפטר ביום 17.6.1970, כחודשיים אחרי החתימה על ייפוי הכוח, ולאחר שניתן צו ירושה אשר חילק את עיזבונו ביום 28.9.1981, לא עשה מוחמד מאומה.
...
בע"א 1442/13 דלעיל נקבע גם כי: "בהסתמך על הפסיקה הרלוונטית, ובמיוחד ע"א 2919/07 הוועדה לאנרגיה אטומית נ' גיא-ליפל [פורסם בנבו] (19.9.2010) (להלן: עניין גיא-ליפל), קבע בית משפט קמא כי די בקיומה של עובדה אשר צריכה הייתה לעורר בליבם של התובעים חשד לקיומה של עילת תובענה, כדי להתחיל את מירוץ ההתיישנות לפי סעיף 8 לחוק ההתיישנות". חיזוק לכל האמור לעיל ניתן אף למצוא בקביעות ביהמ"ש העליון בערעור על פסה"ד שניתן בביהמ"ש המחוזי, ואשר הן תקפות כאמור גם לענייננו ומהוות השתק פלוגתא.
ביהמ"ש העליון אף הוסיף שמוחמד "נחזה כמי שזנח את תביעתו – הוצע לו פיצוי עבור עצי הזית, אך הוא לא נטל את הפיצוי, לא השיב למכתבו של המנהל, לא רשם לזכותו הערת אזהרה, לא דיווח לרשויות המס אודות הרכישה הנטענת, לא פנה למינהל לאחר פסק הדין למסירת החזקה במקרקעין, ולמעשה, קולו נדם משך 35-36 שנה, מה שמעורר את הרושם של זניחת התביעה לקבלת פיצויי הפקעה". נוכח כל האמור ולאור התנהגותו של המנוח מוחמד ומחדליו במשך עשרות שנים, בהם ישב בחוסר מעש, אני קובעת שהתביעה דנן התיישנה.
לסיכום, אני דוחה את התביעה, ובנסיבות המיוחדות של התיק, אינני עושה צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו