מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להצהרת בעלות בבית בין בני זוג ואחיינית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

תביעה שהוגשה על דרך המרצת פתיחה, שעניינה הצהרה כי בעלות במחצית מקרקעין בנתניה הרשומים על שם המשיבים (הנתבעים), שייכים למבקש (התובע) והם בבעלותו.
מיום 10.9.1996 תיקון טעות ס"ח תשנ"ו מס' 1600 מיום 10.9.1996 עמ' 386 (1) תובענה בעניני המעמד האישי, כמשמעותם בדברי המלך במועצה על ארץ-ישראל, 1992 1922-1947, למעט הנהלת נכסי אנשים נעדרים; (2) תובענה אזרחית בין אדם או עיזבונו לבין בן משפחתו, או עיזבונו, שעילתה סיכסוך בתוך המשפחה, יהא נושאה או שוויה אשר יהא; 1998 בהגדרת סעיף 2 לחוק בית המשפט לעינייני מישפחה, לא מוגדרים אחיינים, ודאי לא בני זוגם כ"בן מישפחה".
...

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

גם הנתבעת 4 העידה שהקשר שהתקיים בין המנוח לתובעת לאחר הפירוד היה רק "סביב הילדים, סביב שלושתנו. גם סביב האחיין שלי" (עמ' 133 שורה 30 לפרוטוקול).
היות ובכתב התביעה טענה התובעת בין היתר להצהרה על בעלות במחצית מהזכויות בבית, כבר בכתב ההגנה ובתצהיר טענה הנתבעת 1 שהיות ולמנוח לא עמד ההון המספיק לעסקה האמורה, נענתה היא לבקשתו ובשנת 1993 מכרה דירת מגורים שהייתה בבעלותה והעניקה לידיו את כספי התמורה שקבלה (שעמדו על שיעור של שליש מגובה העסקה של רכישת הקרקע והבנייה) בתמורה לקבלת דירה שגודלה שליש מהנכס כולו.
מאחר שמדובר בתביעה שבין בני זוג רלבאנטי לענייננו סעיף 13 לחוק ההתיישנות אשר קובע כי "בחישוב תקופת ההתיישנות לא יבוא במנין הזמן שבו היו בעלי הדין נשואים זה לזה". בנסיבות המיוחדות של המקרה דכאן סבורתני שהוראת סעיף 13 לחוק ההתיישנות אינה חלה.
התובעת חדלה כאמור בכך שלא המציאה את תיק בית הדין הרבני שיכול היה ללמד אימתי הוגשו הליכים על ידי מי מבני הזוג (עת אין חולק שהמנוח עתר בתביעה לגירושין והתובעת עתרה בתביעה למזונות).
...
סבורתני שדין התביעה להידחות בשל כל אחד מהטעמים שהובאו בהרחבה לעיל.
מהמורם ומהמקובץ עולה שלא הוכח שמשך השנים לא התנהל הליך רכושי בבית הדין הרבני.
משהותיר אחריו המנוח צוואה המזכה את יורשיו בכל רכושו (ובכלל זה באים גם המטלטלין וכלי הרכב) ומשהתובעת אינה נמנית על הזוכים בצוואה (פרט ל10 אגורות שזיכה אותה המנוח) הרי שאין תחולה להוראת סעיף זה ויש לדחות גם ראש תביעה זה. סיכומו של דבר הוא שהתביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעת טוענת כי מדובר בתביעה נקמנית שהוגשה על ידי דודו של מהדי, לאור הסיכסוך שבין בני הזוג.
התובע טוען שהוא בעל הדירה; הנתבעת טוענת שמהדי אמר לה ולמשפחתה כי הוא בעל הדירה ולפיכך גם לה יש זכויות בדירה מכוח דיני יחסי ממון בין בני זוג.
הנתבעת כופרת בזכויות התובע בדירה משום שלדידה הדירה היתה נכס של בעלה לשעבר, מהדי (אחיינו של התובע), ונוכח הקמת משק בית משותף ביניהם אף היא בעלת זכויות בדירה.
מדובר, לטענתה, בהצהרות מתמשכות בטקסים עד הנישואין - הצהרות שניתנו בפני הוריה ואף דודיה, במספר אירועים (עמ' 28, שור' 22 - עמ' 29, שור' 9) - כתאור המסכם של הנתבעת: "לא, גם הם אמרו. כל ישיבה שהיתה, היינו אנחנו שמים דגש על נושא הבית". כדי לאשש את טענתה העידה הנתבעת אך ורק את אחיה, אשר במועד כריתת חוזה הנישואין (29.12.2014) היה בן 18 וחודש.
...
לאור כל האמור, דין התביעה הכספית לתשלום שכר דירה הוא דחייה.
התוצאה אני מחייב את הנתבעת לסלק ידה מן הדירה (כהגדרתה בראש פסק דין זה) ולפנותה מכל אדם וחפץ עד יום 9.7.2023.
התביעה הכספית - נדחית.

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הדירה בB' נמכרה לאחיינו של הנתבע אשר שילם תמורתה 551,857 ₪ נטו, לאחר ניכוי המשכנתא שרבצה על הדירה.
תיק זה עניינו תביעת לשון הרע של אחד מילדיהם של הצדדים, אשר תבע את אביו (הנתבע) בשל כך שהעליל עליו עלילת שוא חסרת כל בסיס, שהבן פגע מינית באחיו הצעיר.
על פי סעיף זה, בנסיבות מיוחדות המצדיקות זאת, רשאי בית המשפט לקבוע שאיזון שווי נכסי בני הזוג, כולם או מקצתם, לא יהיה מחצה על מחצה, אלא לפי יחס אחר שייקבע.
כאמור, לצדדים היו 2 דירות בבעלות משותפת, אחת ב A והשנייה בB. התובעת הוכיחה, בעדות מהימנה הנתמכת במסמכים, כי הדירה בB נרכשה כולה בכספי פיצויים שהיא וילדיה קיבלו בשל ניזקי גוף.
2 הילדים (בגירים) הצהירו כי נתנו את הפיצויים במתנה לאימם, התובעת (נספח ד' לתצהיר התובעת).
אני סבור שאין זה הוגן כי כספי הפיצויים יתחלקו שווה בין בני הזוג, בעוד הפיצויים שקבל הנתבע משמשים וימשיכו לשמש רק אותו, כך שהנתבע נהנה מהכנסה גבוהה בעוד התובעת נאבקת על הישרדותה.
...
אני סבור שאין זה הוגן כי כספי הפיצויים יתחלקו שווה בין בני הזוג, בעוד הפיצויים שקיבל הנתבע משמשים וימשיכו לשמש רק אותו, כך שהנתבע נהנה מהכנסה גבוהה בעוד התובעת נאבקת על השרדותה.
לפיכך, אני קובע כי האישה זכאית למלוא הכספים שהתקבלו תמורת מכירת הדירה ב B(נטו) ולכן אני מחייב את הנתבע לשלם לה 276,000 ₪.
מכל האמור לעיל עולה כי טענת הנתבע נדחות, בעוד קיבלתי חלקית את טענת התובעת, כמפורט לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים ת"א 57632-11-22 לביא ואח' נ' רוזנברג ואח' תיק חצוני: לפני כבוד השופטת שושנה ליבוביץ תובעים 1. שרה לביא ע"י ב"כ עו"ד אופיר סעדון 2. שמואל לביא בעצמו נתבעות 1. רחל לאה רוזנברג ע"י ב"כ עוה"ד גיל צבע ועו"ד דרור רוזנברג 2. מירב איתם ע"י ב"כ עוה"ד מנשה וחניש. פסק דין
התובעת 1, הגב' שרה לביא (להלן: שרה) והתובע 2, עו"ד שמואל לביא (להלן יחד: התובעים) הם בני זוג.
שרה היא אחיינית של הנתבעת 1, הגב' רחל רוזנברג (להלן: רחל).
(2) להצהיר כי גדעון לא התכוון ולא יכול היה להעביר במתנה, ואכן לא העביר זכויות במקרקעין בחלקה 80 שלא היו לו, וממילא שרה ורחל זכאיות להרשם כל אחת כבעלים של מחצית חלקה 80 בכל מקום בו מתבצעים רשומי זכויות של מגרשים בשכונת גבעת דוד במועצה המקומית שער שומרון (סעיף 73.2).
...
לאחר שעיינתי בתגובות הצדדים ושמעתי את טענותיהם בדיון מסקנתי היא כי בשלה העת ליתן פסק דין בשלב זה והתייתר הצורך לשמיעת ראיות.
לפיכך הבקשות של הצדדים בעניין זה נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו