בשל כך הגישה טרק סנטר תביעה זו.
הצדדים חלוקים בשאלה האם בהתאם להסכם ההפרדות זכאים התובעים להשבת עלות ההשקעה בחנות, ובכלל זה בשאלה האם בתקופה הרלוואנטית בהתאם להסכם ההפרדות הייתה החנות רווחית אם לאו.
החזר ההשקעה על פי הסכם ההפרדות
החזר עלות ההשקעה של טרק סנטר בחנות הוסדר בסעיף 9 להסכם ההפעלה, אשר זו לשונו:
"9. במידה וריקושט תפעיל את הסניף מעל שנתיים מיום שלקחה את הסניף לניהולה ובתנאי שהסניף הפך לרווחי במשך שנה לפחות, תשלם ריקושט למפעיל בגין השקעותיו בסניף סך השווה להשקעותיו לפי ספרי החשבונות שלו לאחר פחת של 20% לשנה כפי שיופיע בספרים נכון ליום 1.8.2013 או את הרווחים שנצברו בתקופה זו לפי הנמוך מביניהם, החזר השקעה זה ישולם למפעיל רק במידה ולא יחזור להפעיל את הסניף ובקיזוז כל חוב שיש למפעיל לריקושט ו/או לנמר המהיר ו/או לקניון".
כעולה מלשון הסעיף, החזרת עלות ההשקעה בנכוי פחת הותנתה בכך שריקושט תפעיל את החנות למשך למעלה משנתיים, וברווחיותה של החנות במשך שנה לפחות, ומכאן שהשאלה העיקרית העומדת לפתחנו היא סוגיית רווחיותה של החנות בתקופה הרלוואנטית.
במאמר מוסגר, לא הוצגו ראיות לקיומה של הצעה קונקרטית לרכישת החנות בידי צד שלישי, ומכל מקום נדמה כי סרובה של ריקושט למכירת החנות לאדם עמו היא נתונה בסכסוך עסקי סביר, בנסיבות העניין, בפרט מאחר שהתובעים לא הצביעו על כל הוראה בהסכם ההפעלה שהופרה על ידי ריקושט בסירובה כאמור.
מסקנה זו מתיישבת עם בחירתה של ריקושט שלא להמשיך ולהחזיק בחנות בשל הפסדיה, ועם הודעתה מיום 8.7.20 בדבר סגירת החנות מטעם זה.
לטענת התובעים, בחירתה של ריקושט להאריך את הסכם השכירות של החנות בחודש אוגוסט 2013, שנה לאחר העברת החנות לידי ריקושט, חרף קיומה של אופציה לסיים את הסכם השכירות, כמו גם בחירתה להאריך את הסכם השכירות לתקופת שכירות נוספת בשנת 2016 - לתקופה כוללת של כשמונה שנים – כל אלה מלמדים כי החנות היתה רווחית עבור ריקושט.
...
סוף דבר
אני מורה על דחיית התביעה, ומחייבת את התובעים, טרק סנטר הוד השרון בע"מ ומר עידן ליכטין, לשלם לנתבעת, ריקושט 3000 בע"מ, שכ"ט עו"ד והוצאות בסך של 20,000 ₪.
כמו כן ישלמו התובעים לנתבעת את שכר הטרחה של רו"ח אינהורן בו נשאה.
בנוסף ישלמו התובעים לנתבעת את שכר טרחת המומחה, רו"ח יפעת, כפי ששולם בפועל, ובכפוף להצגת אסמכתא לתשלום.