מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להפרת חוזה מכר דלתות פנים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

אשר לנתבעים, טוענים התובעים כטענה חלופית וככל שיסתבר, כי שווי עלות תיקון הליקויים נמוך מסכום התביעה, הרי שהנתבעים הפרו את הסכם המכר הפרה יסודית באי גילוי פגם מהותי ומשכך עליהם לפצות את התובעים בסכום הפצוי המוסכם שנקבע בהסכם המכר, ללא הוכחת נזק, בסכום של 210,000 ₪.
על פניו, מדובר בהוצאה גבוהה לכשעצמה ולא סביר בעיניי, בשים לב ליחס שבין הוצאה זו ובין ההוצאה עבור הטיפול היסודי בבעיה, כי הנתבעים יוציאו אותה, רק על מנת להרויח סכום נוסף, שהוא זניח בנסיבות העניין, בעת מכירת הבית.
שינוי השיפועים ושינויים סמוכים לדלת הכניסה הסמוכה, מביאים למסקנה, כי יכול ואותם שינויים הם אלה אשר הביאו לגילוי חצוני של בעיית האיטום.
...
לסיכום, הבית תקין.
אחר ששקלתי בעניין, הגעתי לכלל מסקנה, כי שירותיו של הרשפינקל לא נשכרו לשם עריכת בדק בית כללי, אלא לשם בדיקת הבית מבחינה קונסטרוקטיבית ויציבות הבית בלבד.
אשר על כן, אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

התובע הטעים, כי הוצגו בפניו תכניות הדירה והמפרט הטכני הכוללים, בין היתר, חלוקה פנימית ואת מלוא האביזרים לרבות אסלות, כיורים, אמבטיה, דלתות פנים, מטבח ועוד, וכי תכניות אלו היו חלק בלתי נפרד מההסכם בין הצדדים ומתארות את הממכר.
התובע אף הצהיר, במסגרת סעיף 6 להסכם, כי בדק את מצבו התיכנוני והמשפטי של הממכר ואת זכויות המוכר בו, ובפרט את נספחי הסכם המכר, וכי אלו מובנים לו ולא תהיה לו כל טענה או תביעה נגד הנתבע (המוכר) בקשר אליהם.
במצב דברים זה, נראה כי גם אילו הייתי מקבלת את טענת התובע כי היתנהלות הנתבע כלפיו עולה כדי הפרה של הסכם המכר בשל הפער בין הצהרותיו לגבי הממכר לבין מצבו האמתי (וכאמור טענה זו אינה פשוטה כלל ועיקר), ואף אם מדובר בהפרה יסודית, הרי שגם אז לא היה התובע זכאי – עפ"י לשון ההסכם בין הצדדים – לפצוי המוסכם, אלא רק לפצוי בעד הנזק שניגרם לו, בהתאם לסעיף 10 לחוק התרופות החל מכוח סעיף 12.2 להסכם.
...
בענייננו, הגעתי לכלל מסקנה כי אין צורך להכריע בשאלה האם מהווה התנהלותו של הנתבע משום הפרה של ההסכם, וזאת מאחר ובכל מקרה אין התובע זכאי לקבל את הסעד לו עתר.
מדובר בנזקים שניתן להוכיח את שיעורם בנקל באמצעות ראיות, ואף לא נטען אחרת, ולפיכך משלא הביא התובע ראיות להוכחת נזקיו דין תביעתו להידחות.
סוף דבר, אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

למרות מצב הדירה אותה עת (ללא דלתות פנים, לא מסוידת, ללא מטבח, ללא חשמל, ריצוף חלקי, קיר המרפסת הרוס, זבל ולכלוך בכל הדירה, קירות פנימיים ללא טיח וצבע, צנרת מים חשופה ותלויה באויר ועוד), ביקש באסם עבור הדירה סכום של 690,000 ₪, מעל לתמורה אשר הוא נידרש לשלם.
ח - התביעה שכנגד בתביעה שכנגד שהגיש כארול הוא עותר לפיצויו בגין נזקים שנגרמו לו בשל הפרת הסכם המכר, והם: השלמת השפוץ בסך של 40,000 ₪; אובדן דמי השכירות בין החודשים יוני 2014 ועד אוקטובר 2015; פיצוי בגין תשלום דמי התיווך בסך של 10,000 ₪; פיצוי בגין תשלום מס רכישה בסך של 86,412 ₪; פיצוי בגין עגמת נפש בסך של 20,000 ₪; פיצוי מוסכם בסך של 80,000 ₪ כאמור בהוראות סעיף 17 להסכם הביטול, בגין הגשת התביעה דנן.
...
בנסיבות העניין, אני מקבלת את תביעתו של כארול כי הוא זכאי לפיצויים בגין עוגמת נפש.
בסופו של דבר קיבל כארול לידיו דירה בלתי ראויה למגורים, באופן שחייב אותו להשקיע בהשלמת שיפוצה, על כל הטרחה וההוצאות הכרוכות בכך.
ט - סוף דבר אשר על כן, התביעה נדחית והתביעה שכנגד נדחית ברובה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עילות התביעה: עילות חוזיות – הפרה יסודית של הסכם המכר והפרת חובת תום הלב (חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א – 1970).
הליקויים שבימ"ש בחן בהקשר זה: שקיעת קירות הגדר בפינה הדרום מערבית של החצר, ליקויי רטיבות, העידר שפוע במרפסות, העדר פס הפרדה מאלומיניום, פגם אסטתי בריצוף חדר רחצה כללי, חפוי אבן במעטפת הדירה, סטיית קיר הפרוזדור, כיוון דלת ממ"ד וחלון ממ"ד, תאום כנפי דלתות פנים והשלמת טבעות איטום בפתחי איוורור, מפסקי תאורה ותריסים (ביחס לשתי נקודות מאור חיצוניות שאינן נדלקות התביעה נדחתה), צביעת מסגרת דלת וחלון ממ"ד, עיבוד טיח בהקף פתח דלת ממ"ד, ברז המים בחצר.
...
תביעת גיטרמן הושתתה גם על עוולת הרשלנות, ועל כן אף אם הליקויים הראשון והשלישי בקירות הגדר אינם מצויים בתקופת האחריות לפי חוק המכר דירות, אין בכך לשנות תוצאת פסה"ד. לאחר עיון בטענות הצדדים, מצאתי כי דין הערעור שהוגש בע"א 7603-06-22 להידחות מהנימוקים כדלקמן: אין בידי לקבל את טענת פרשקובסקי לפיה בימ"ש קמא הטיל עליה אחריות בנזיקין מכוח עוולת הרשלנות מבלי שגיטרמן הוכיחו את רכיבי עוולת הרשלנות.
לאחר עיון בטענות הצדדים, הגעתי למסקנה לפיה גם דין הערעור שהוגש בע"א 7603-06-22 להידחות, מהנימוקים כדלקמן: אינני סבורה כי קמה עילה להתערבות בשיעור שכר הטרחה שנפסק לזכות גיטרמן.
משכך, הטענה נדחית.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין שני הערעורים להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים טוענים בכתב התביעה שהנתבעת הפרה את התחייבויותיה בהסכם המכר ובחוק המכר (דירות), תשל"ג-1973, כי הנתבעת התרשלה בבניית הדירה ונהגה בחוסר תום לב ושעל הנתבעת לפצות את התובעים במלוא עלות תיקון הליקויים על פי חוות הדעת המומחה מטעמם בסך של 34,300 ₪, בתוספת עלות פקוח בסך 3,430 ₪, מע"מ 6,414 ₪ וכן בפצוי בגין ירידת ערך, הפרת הסכמים ועגמת נפש בסך של 60,000 ₪ - סה"כ 104,144 ₪.
מומחה בית המשפט פרט בחוות הדעת ליקויים מינוריים בריצוף ובטיח פנים וחוץ וגמר קירות בתיקרות ו-5 מוקדי רטיבות שבאחריות הנתבעת - בסלון הדירה, פינת אוכל, חדר הורים, חדר ילדים ותקרת שירותי אורחים (לגבי הרטיבות מעל דלת היציאה במרפסת מערבית קבע מומחה בית המשפט שמקורה בפרגולה שהתקינו התובעים).
...
בחינת העדויות, הראיות וטענות הצדדים מביאה אותי לכלל מסקנה כי הנתבעת איבדה את הזכות לביצוע תיקון כל הליקויים שפורטו בחוות דעת מומחה בית המשפט.
במכלול הנסיבות שפורטו ולאחר בחינת השיקולים הצריכים לעניין, אני סבורה שיש לפסוק לתובעים פיצוי בגין נזק ממוני בסך של 7,000 ₪.
סוף דבר מכל האמור הנתבעת תשלם לתובעים סך של 58,012 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה (18.8.2019).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו