מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להעלאת דמי שכירות בבניין משרדים במרכז ירושלים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

כן כללה ההרשאה על פי הנטען בבקשה, משרד, מקרר בבניין המחלבה ומחסן ציוד (להלן: "המושכר").
הפסיקה מחדדת ודורשת כי מבקש הסעד הזמני ישכנע את בית המשפט כי סכוייו שלו לזכות בהליך עולים על סכויי המשיב [ראה רע"א 706/09 קופת חולים מאוחדת נ' המרכז הכירורגי ירושלים (10.3.09)].
המבקשת חותרת למעשה להמחיש כי מסד המסמכים המפורט להלן, די בו על מנת לבסס קיומם של הצעה וקיבול כמתחייב ובהתייחס לכל התנאים המהותיים הנדרשים בהסכם מחייב: כשבכלל זאת – זהוי המושכר, תקופת השכירות, שיעור דמי השכירות ואופן חלוקת נטלי המיסים וההוצאות.
האמנם המבקשת טוענת כי הסכימה להיתקשר בהסכם מחייב לגבי כל סכום שיושת עליה, יהא אשר יהא שיעור דמי השמוש? בתצהירו טוען אלמוג כי מיסמך העקרונות המעודכן נושא סיכום לתשלום כולל של 33,000 שקלים לחודש וכי זה היה מוסכם עליו, אולם בא כוחו בהגינותו, מציין מפורשות בסיכומיו כי עדיין, צריכים היו הצדדים להמתין לאישור לגבי שיעור דמי השמוש החורג (עמ' 13), כך שאף לשיטת המבקשת מדובר בהסכמה זמנית לכאורה, לכל היותר.
שביעית, מיסמך העקרונות המעודכן נושא עליו סימונים המשקפים הסתייגויות בעניינים שונים, חלקם מהותיים לכאורה: כך למשל לגבי הקף המושכר וחלקיו (בסעיף 1), כך גם לגבי הדרישה להעמיד ערבות בנקאית ע"ס 200,000 שקלים לטובת המשיבה (סעיף 6) וכך גם לגבי תקופת השכירות, ענין מרכזי וחשוב לצורך בקשה זו (סעיף 7): בעוד המשיבה מציינת תקופה בת שנה עם חידוש אוטומאטי לשנה נוספת כל פעם לצד אופציה להפסקת ההסכם בהודעה שתמסר 120 ימים מראש, המבקשת תובעת תיקון עד אוגוסט 2026.
מעבר לכל האמור ובכל הנוגע לסוגיה העיקרית שבמחלוקת מבין התניות השונות, קרי – תקופת השכירות, הרי שבעניין זה הסכם ההרשאה אמנם מקצה 5 שנים, אולם מייל עקרי ההסכמות שהוצא מאוחר יותר ומרכז חמישה סעיפי הסכמה לכאורה, שותק בענין זה. נמשיך מכאן בציר הזמן למסמך העקרונות המעודכן ונימצא כי סעיף תקופת השכירות - סעיף 7 – חזר לזירת הדיון וכי הוא שנוי במחלוקת של ממש כמבואר לעיל.
...
אין חולק כי יחסי המסחר נמשכו עד לימים אלו במתכונת כזו או אחרת, אולם בסופו של דבר, נתגלעה מחלוקת בין הצדדים שהובילה לדרישה מצד המשיבה לפנות את המושכר עד ליום 30.6.2023, דרישה שהמבקשת סבורה שאין מקום לה מחמת סיומה של תקופת השכירות בחודש אוגוסט 2026.
על מנת לחדד את המחלוקת ולתמצתה, אומר כבר עתה כי בסופו של דבר נראה כי אין בנמצא מחלוקת עובדתית משמעותית ורחבה והמחלוקת בין הצדדים היא משפטית בעיקרה ונוגעת לשאלת קיומו של הסכם מחייב הקושר בין הצדדים בהתייחס למושכר עד לחודש אוגוסט 2026 כטענת המבקשת: אין חולק כי אין בנמצא הסכם כתוב וחתום על ידי הצדדים המעגן הסכמה כאמור.
בשלב זה של דעיכת המגיפה, טוענת המשיבה, החלו הצדדים לנהל משא ומתן לגבי מתכונת שיתוף הפעולה ולצורך כך החליפו ביניהם טיוטות שונות שלא נחתמו בסופו של דבר.
זאת ועוד – ראויה להדגשה טענת המשיבה לפיה, בסופו של דבר, אף אם נלך לשיטת המבקשת הנאחזת בשלושת המסמכים, הרי שעיון באחרון שבהם בסעיף 7 כאמור, מלמד כי המשיבה עצמה לא כללה בין השגותיה את ההוראה לפיה ניתנת הזכות לכל צד להביא לסיום ההסכם מוקדם מהמיועד לו "בנימוק" בהתראה כתובה שתינתן 120 ימים מראש.
לאור המובא לעיל, באתי לכלל מסקנה כי יש לדחות בקשה זו וכך אני מורה וזאת תוך חיובה של המבקשת לשלם למשיבה הוצאות בשיעור של 5,000 שקלים.
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 19315-11-18 בנית אחזקות בע"מ נ' מ.טל אירועים וכנסים בע"מ לפני כבוד השופטת קרן אזולאי תובעת בנית אחזקות בע"מ באמצעות ב"כ עו"ד מ' גנץ נתבעת מ.טל אירועים וכנסים בע"מ באמצעות ב"כ עו"ד י' בן דור פסק דין
בנכס ניבנה מרכז מסחרי ובו, בין היתר, אולם אירועים בשטח של כ-5,000 מ"ר, מרפסת גן בשטח של כ- 1,000 מ"ר וגג הכולל משרדים, מטבח מרכזי, מטבח קצה ושטחי איחסון (להלן: המושכר).
התובעת טענה עוד כי גם כיום ישנן הפרות נוספות, לרבות פלישה לשטחי ביניין שאינם חלק מהמושכר.
למעשה, הטענה המרכזית שהועלתה בכתב התביעה ונבחנה בהליך הנוכחי הייתה כי הנתבעת פעלה להשכיר את הנכס בשכירות משנה מבלי לעמוד בתנאים המנויים בחוזה.
עיון בנספח להסכם מעלה כי הוא מתייחס לחוב דמי שכירות, וכן לחובת הנתבעת להישתתף בעלות תחזוקת המעלית וניקיון השטחים הציבוריים; לחובתה לשלם חלק מהארנונה בגין שטחי החנייה; ולחובת תשלום חשבונות חשמל.
...
המסקנה היא, איפוא, שאין לראות בעובדה שלא ניתנת הסכמת התובעת בכתב משום הפרה של החוזה.
חשוב להבהיר בעניין זה כי אין משמעותה של מסקנה זו כי בהיעדר הסכמה הנתבעת פטורה מתשלום התוספת, או כי לא עשויה להיווצר סיטואציה עתידית שבה היעדר הסכמה יהווה עילה לפינוי.
לסיכום הדברים, דין התביעה להידחות.

בהליך שכירות (ש) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה לבית הדין לשכירות בעיניין העלאת דמי שכירות בבניין משרדים אשר ניבנה בתקופת המנדט הבריטי במרכז העיר ירושלים על אדמות מנזר רטסיבון – האבות דה ציון (להלן: בעל המקרקעין).
...
סוף דבר התוצאה היא כי בית־הדין מצא, כקודמיו, כי דמי השכירות שהוסכמו בין הצדדים מצויים במתחם הסבירות הרחב המוצב על־ידי שיקולים אלה, גם כאשר נשקלים השיקולים שהועלו על־ידי השמאים.
בית־הדין לא שוכנע מחוות־הדעת של השמאי מטעם ראש רחביה כי הערכים הכלכליים שנבעו מן ההסכמה דאז השתנו ב"שינוי נתונים" מפליג עד כדי התערבות בהסכמה זו. לאור כול האמור, התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות השמאות כנגד קבלה, וכן שכ"ט עו"ד המחושב על־פי כללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), התש"ס–2000, בסך 17,767 ש"ח. סכומים אלה ישולמו בתוך 90 יום, ולאחר מכן ישאו הפרשי ריבית והצמדה עד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כללי התובע הנו עורך דין אשר שכר משרד במרכז כלל, בירושלים (להלן: "המשרד").
מכאן, השאלה הראשונה הצריכה להתברר בפני היא האם התובע הוכיח, כי הוסכם בינו לבין חברת הניהול הנתבע, כי יוצב שלט לפיו הוא שוכר משרד בבניין כלל.
אם אתה מסכם אז זה מקובל עליי הסיכום הזה בתקופה הרלוואנטית נכנסת לאתר לישכת עו"ד ומבקש לדעת היכן משרדך, מה היית מגלה? רק שלוחה ברחובות ורק ת.ד. בירושלים לקוח שהיה רוצה לבוא אליך לא יכול היה לדעת מחיפוש דרך 144 או באתר לישכת עו"ד שיש לך משרד בכלל בשביל זה היה חשוב השלוט מה גם שאני 30 שנה בתחום הוצל"פ ומוכר בירושלים ומספיק להגיד את המילה טורים ויודעים שאני מתעסק בהוצל"פ. הבעיה היתה כאשר היו מגיעים לבניין כלל ולא מוצאים אותי, לשלוח בן אדם לרחוב יפו 97 ולא למצוא אותי זאת היתה הבעיה.
אם לא די בכך, הילכת בית המשפט העליון בעיניין אניסימוב מורה כי על התובע להוכיח קשר סיבתי בין הפסד הרווח לבין עילת התביעה: " ומן הכלל אל הפרט. בעיניין שלפנינו ביקשה המשיבה פיצוי על הפסד הרווח, שניגרם לה בתקופת הבניה בשל הפרעות הבנייה. כפי שהראה חברי הנכבד, לא באה כל ראיה, ממנה ניתן להסיק, כי הפסד רווח נגרם בשל הפרעות הבנייה. משלא עמדה המשיבה בנטל המוטל עליה, לא היה מקום לפסוק לה כל פיצוי." בעניינינו, התובע ביקש פיצוי על הפסד הרווח שניגרם לו כתוצאה מאי הצבת השלט.
...
התוצאה היא שהתובע לא הוכיח את שיעור הנזק שנגרם לו. כידוע, הנטל להוכיח שיעור נזק שנגרם מוטל על התובע.
מכל המקובץ, דין התביעה להידחות.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך של 8,000 ש"ח תוך 20 יום מהיום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לעניין זה התובעת מציינת שהגדרת תפקידה של התובעת בנתבעת הייתה "עובדת בכירה בסניף ירושלים", כי הנתבעת ידעה שהתובעת מטופלת בתינוק שנולד בחודש 1/19 ושהיא בהיריון, וכי הנתבעת ידעה שאין לתובעת כל אפשרות מעשית לעבור לעבוד במשרדי הנתבעת ברמת גן או ברחובות, בהיתחשב בתוספת המרחק מבית התובעת באדם למשרדי הנתבעת ברמת גן או ברחובות, ביחס למרחק שבין ביתה למרכז העיר ירושלים.
במה דברים אמורים? התהייה שהעלתה התובעת כבר ב-7.10.19 –באיזה מועד, אם בכלל, הייתה הנתבעת יוזמת הבאת דבר הפסקת פעילות משרדיה בירושלים לידיעת התובעת – תישאר בהכרח בלתי פתורה.
התובעת מוסיפה וטוענת שאין לקבל את עדותה של גב' אלהרר לגבי העיתוי והאופן שבהם "גילתה" הנתבעת, שמתקרב המועד לפי חוזה השכירות עם בעל הנכס בבניין כלל, והאופן והעיתוי שבהם התקבלה בנתבעת ההחלטה לסגור את הסניף בירושלים, אלא מדובר בהחלטה שסביר שהנתבעת קיבלה לפני 28.9.19, ושאותה הנתבעת הסתירה מהתובעת, כפי שמסתבר מכך שהתובעת עצמה התבקשה שלא לשתף אנשים נוספים בהחלטה על סגירת הסניף לאחר שזו הובאה לידיעתה.
עם זאת, בית הדין רואה לקבל את תביעת התובעת לפצוי בגין אי עריכת שימוע לתובעת בקשר עם ההודעה על העברתה לסניף רמת גן עקב סגירת סניף ירושלים.
...
בהתאם לכך, בית הדין דוחה את תביעות התובעת לפיצויים ממוניים ולא ממוניים בגין הפרת חוק עבודתם נשים, לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין, וכן נדחית תביעת התובעת לדמי הודעה מוקדמת.
סוף דבר התביעה מתקבלת חלקית.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכום הבאים: פיצוי בגין אי הפרשה לקרן השתלמות בסך 1,950 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.11.19 עד לתשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו