עם זאת, מפאת עומס האירועים הרלוואנטיים, הטענות ההדדיות הרבות, המסמכים הרבים שהוחלפו בין הצדדים במסגרת הטיפול בעיניינו של התובע ומאות עמודי הפרוטוקול, נציין בקצרה, כבר בשלב זה, את ההליכים השונים שהתנהלו בקשר להעברת התובע מתפקידו ובניסיון לפטרו:
התובע זומן ביום 23.6.2019 לשימוע טרם סיום העסקה בטענה כי במועד בו הגיש את מועמדותו לתפקיד מנהל מחלקת כח אדם ומשאבי אנוש, הוא לא עמד בתנאי הסף כפי שנקבעו על ידי משרד הפנים, שעה שלא היה בידו את הניסיון המקצועי הנידרש.
במסגרת ההזמנה החדשה, נטען כי המועצה שוקלת לנייד את התובע מתפקידו לתפקידו הקודם כמנהל מחלקת ביקור סדיר וקידום נוער, או לתפקיד אחר שיימצא מתאים ונכון עבורו, על רקע אי התאמה לתפקיד, כדלקמן: [8: ראו מב/5.
המנכ"ל דחה את בקשת התובע בשתי מילים: "הבקשה נדחתה". לאחר מכן, עו"ד חן אביטן ציין לפרוטוקול: "הפניה של איאד בקשר של עמידתו או אי עמידתו של המנכ"ל לתפקידו בצל ההליכים הללו מצופה ממנהל כוח אדם שככל שהוא רואה הליך שהוא לא תקין שהוא ירים את הדגל באותו מועד שהדברים נעשים ולא אפרופו הליכים שמתנהלים נגדו. מעבר לכך עפ"י הוראות הנוהל מי שמבצע את השימוע בקשר לניוד זה הממונה על העובד במקרה זה הממונה הוא מנכ"ל המועצה משכך אנו לא רואים לנכון שהמנכ"ל לא ינהל את ההליך. כל נושא תנאי הסף ועמידתו של המנכ"ל אינם כרגע עומדים על השולחן...". בהמשך, עו"ד אביטן הבהיר, כי אין ממונה אחר; כי ההירארכיה שיכולה להתאים לבצוע השימוע היא מנכ"ל המועצה או ראש המועצה; וכי בשים לב לטענות התובע כלפי ראש המועצה, מי שיושב בשימוע הנו המנכ"ל.
לגופו של עניין, טען התובע בשימוע השני כי הוא מיתנגד מכל וכל לכוונה לניידו מתפקידו וכי "ברור לכל הנוכחים בישיבת השימוע, כמו גם לאורגני וממלאי תפקידים במועצה- כי "השימוע" הנ"ל, הוא המשך נסיונו של ראש הרשות ואף מנכ"ל הנתבעת להכביד על המבקש, לבוא עמו חשבון, תוך ניצול לרעה של השררה השלטונית.
בשונה מפסקי דין בהם בוטל ההליך המכרזי בשל אי התקיימות תנאי סף לתפקיד, בעניינינו, לא נפל כל רבב בהתנהלות התובע ובתום ליבו בקשר למידע שהביא לפני הועדה.
בישיבת הדיון וההחלטות מיום 4.11.2019 קבעה ועדת השימוע בעיניין זה, בין היתר, כי "טענת העובד, לפיה כלל לא שימש בתפקיד מנהל המחלקה בעת קליטת העובדת אינה נכונה אחר והעובד מונה לתפקיד מנהל מח' כוח אדם בחודש 09/2017, במקביל, לקליטתה של העובדת במועצה. יתרה מזו, אף אם העובד לא נטל חלק פעיל בהליך הקליטה, הרי שבודאי שימש בתפקיד מנהל מח' כוח אדם, במועד סיום יחסי העבודה, אשר ארע בחודש דצמבר 2018. אחריותו של העובד גוברת ולנוכח העובדה כי העובד הוא שדיווח על קרבת המשפחה בין הגב' אבו כף לראש המועצה הקודם והוא שבקש לקיים דיון בנושא ע"מ לבחון המשך עבודה (כך עפ"י הודאת העובד בשימוע). בישיבה כאמור אשר נערכה גם בנוכחות יועמ"ש המועצה הוחלט על סיום העסקה ומשהוחלט כאמור הרי שהיה על העובד לפעול בהתאם להוראות הדין במקרה של 'פיטורים', לרבות קיום שימוע, קבלת החלטה, מתן הוראה על עריכת גמר חשבון וסגירה במערכת השכר וכו'. משמנהל המחלקה לא פעל כאמור, הרי שנוצר מצב בו העובדת המשיכה לעבוד ובגין חודשי עבודתה הנוספים תבעה את שכרה והמועצה נאלצה לשלמו"[footnoteRef:57].
...
עם זאת, לא מצאנו בטעם זה נימוק שלא להשיב את התובע לתפקידו.
כאן המקום לציין, כי לא מצאנו להרחיב במסגרת פסק דין זה אודות הבעייתיות, לכאורה, באופן העברת התובע לתפקידו הקודם.
]
בהתחשב בהיקף ההליך ובנסיבותיו, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסכום של 5,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 20,000 ₪.