עלות תיקון הנזקים שנגרמו לטיח ולצבע של התקרות והקירות- 2,925 ₪, כולל מע"מ.
עלות תיקון / החלפת חלקי ארונות המטבח – 8,190 ₪ כולל מע"מ.
עלות שימור השוכרות הנוכחיות תוך הפחתת 20% מדמי השכירות הראויים בשל ניזקי הרטיבות, גרמו לתובעת אובדן דמי שכירות בסך של 1,200 ₪ לחודש.
להשלמת התמונה יצויין כי התובעת טענה בכתב תביעתה כי בניית דירת הנתבעת נעשתה בנגוד להיתר הבנייה, שהופק לבניין.
לאחר עריכת בדיקות הסתבר כי מדובר בצנור נקוז בקוטר ''4, המנקז את כל מי השופכין והדלוחין בדירת הנתבעת לתוך צנור קולטן נקוז אנכי בקוטר ''4, הצמוד למעקה ולקיר החצוני של הבניין ואשר פונה ב- 90 מעלות מתחת למפלס ריצוף המרפסת לכיוון הגג המשותף ומתחבר לצנור בגג.
לאחר בדיקות נוספות והסרת היריעות הביטומניות מעל לצנור בגג, התגלה כי הצנור דולף, וחלק מהמים שזרמו דרכו, חדרו לתוך תיקרת התובעת.
(ע"א 1228/08 מולרם מערכות שינוי והרמה נ' ביטוח חקלאי אגודה שיתופית בע"מ (28.6.11), פסקה 7; רע"א 3577/93 הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ' אהרון מוריאנו, (18.8.94)).
המומחה טריכטר ציין בחוות דעתו כי "לאורך השנים ובתקופה האחרונה בוצעו מספר תיקונים למערכת אספקת המים והניקוזים של הדירה, אך ככל הנראה ללא הועיל."
מן האמור עולה כי חברת הביטוח כשלה במרוצת הדרך באיבחון הבעיה או ביצעה תיקונים חלקיים בלבד ובכל מקרה לא פעלה מספיק, על מנת ליפתור את הבעיה ועולה כי רק עם התיקון שבוצע בחודש פברואר 2020, פסקו הנזילות ממוקד זה.
לאור האמור הריני לקבוע שחברת הביטוח לא עמדה בהתחייבותה החוזית כלפי הנתבעת.
...
ביהמ"ש קיבל את דעתה של שופטת בית המשפט המחוזי הדן בעניין, לפיה: "אין כל יחס ישר בין הסכום הנדרש לתיקון, לבין הסבל ועוגמת הנפש שרוכש דירה עלול לסבול עקב ליקויים בדירה. הדוגמא הטובה ביותר לכך הוא נושא הרטיבות. לעיתים ניתן לתקן ליקוי זה בסכום זעום, אולם הנזק בביצוע לקוי, או באי תיקון האיטום, והסבל ועוגמת הנפש - יכולים להיות עצומים..."
לאחר בחינת מכלול הנסיבות אני מקבלת את דרישת התובעת לפסיקת פיצויים בגין עגמת הנפש והטרחה שנגרמו לה בסך 7,000 ₪, שהינו פיצוי סביר בנסיבות העניין.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 21,350 ₪.