רקע עובדתי
המערערת, הגישה למשיב ביום 1.5.2018 תביעה לקבלת גמלת שאירים בהיותה לדבריה הידועה בציבור של המנוח, מאז שנת 1993 ועד לפטירתו.
טענות המערערת
לטענת המערערת שגה בית הדין בקביעתו ש"מערכת היחסים ארוכת השנים לא הגיעה לכדי מערכת של שתוף משמעותי, או מחויבות כלכלית הדדית, המצדיקה הכרה במערערת כידועה בציבור לצורך קבלת גמלת שאירים", שכן:
המערערת הוכיחה באמצעות העדות שזימנה והתמונות שהציגה מערכת זוגית רבת שנים, מתחילת שנות ה-90 ועד לפטירתו של המנוח.
...
לטעמנו, נכון היה לעת הזו, שעה שקיים מגוון רחב של יחסים זוגיים, שהטופס יכלול אפשרויות שונות (כגון: נשוי/אה; אלמן/ה; גרוש/ה; ידוע/ה בציבור) ובכך ליצור הכוונה של המבקשים למצבם במועד הגשת התביעה, ואין תימה שהמערערת ציינה את מעמדה כגרושה, בהיסח הדעת כדבריה, שכן זהו הסטטוס הפורמלי שלה, והדברים אף הובהרו על ידה בתצהירה המשלים.
מהמקובץ עולה שאין לתת משקל כלשהו להסכם הפשרה לגורם אחר כלשהו, מעבר לצדדים לו. עם זאת הדברים נכונים גם ביחס למסקנה ההפוכה שגזר בית הדין האזורי מהסכם זה.
התוצאה איפה היא שהמערערת לא עמדה בנטל ההוכחה לקיומם של התנאים שיש בהם להביא להכרה בה כ"ידועה בציבור" של המנוח, שכן על אף שנות הזוגיות הארוכה והטובה ביניהם - עליהן אין חולק - נותרה היא, לבחירתם, ללא שיתוף רכושי או כלכלי המצדיק להכיר בה כ"ידועה בציבור" בראי תכליתה של קצבת השאירים, וגם מגוריהם לא היו כאלה שניתן לראותם בנסיבות המקרה כמגורים משותפים.
סוף דבר – הערעור נדחה.