מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להכרה בפגיעת גב כתאונת עבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרקע לבקשה ענייננו בתביעת התובעת נגד המוסד לביטוח לאומי (להלן – הנתבע) במסגרתה השיגה התובעת על החלטת פקיד התביעות מיום 23.11.20, לפיה נדחתה תביעתה להכרה בפגיעה בגב כפגיעה בעבודה בהתאם להילכת המיקרו טראומה/מחלת מיקצוע.
ובמילותיו של המומחה: "לפיכך ניתן לסכם כי אין סבירות מעל 50% של גרימה בין העבודה לליקוי. לגבי אפשרות לסבירות להחמרה עקב החשיפה, קיימת סבירות מעל 50% כי המשך עבודה כמתואר תחת קיום ליקוי בגב התחתון עם מכאניקה לקויה בין החוליות, תביא להחמרה; יחד עם זאת ראה מענה 4 ד' לתרומה משמעותית במקרה המסוים כאן." בתשובתו לשאלה 4ד' השיב המומחה כך: "על פי התעוד הרפואי לתובעת אין ארועי תאונה או נתונים אישיים (עודף משקל) רלוואנטיים לכאבי גב או פריצת דיסק, למעט שכיחות טבעית בגיל. העובדה כי תלונה בגב התחתון החלה ברצף 2015 קרי 6 שנים בלבד (ולמעשה קיים תעוד חד פעמי כבר 6.8.12 ד"ר כהן) מתחילת החשיפה וכבר ב 2017 סיטי מדגים דיסק מסוייד (מצב כרוני) מדגישה כי מדובר במצב בו השפעת העבודה אינה גרימה אלא לכל היותר החמרה. במקביל, כידוע התובעת לא הפסיקה לעבוד בתקופה 11.2017 עד 4.2021 קרי 3.5 שנות חשיפה נוספות, ולמרות זאת ההחמרה במימצאי הסיטי 1.11.17 אל מול 16.4.21 הנה רק הופעת לחץ פורמינאלי שמאל 1S5L. אין כל ליקוי מפושט חדש. בשיקלול כלל הנתונים יש לקבוע כי עקב העבודה כמתואר, קיימת החמרה משמעותית בליקוי בגובה S15L. סביר כי אילו בשלב זהוי הליקוי הייתה נקבעת מיגבלה לתנועות כיפוף / יישור והרמת משקלים, ההחמרה הייתה מתעכבת או לא קיימת. לא נמצא בתעוד אם אכן רופא תעסוקתי 5.19 אכן קבע מיגבלות כאילו והאם קוימו." בהחלטה מיום 5.9.23 התיר בית הדין לצדדים להגיש בקשה להעברת שאלות הבהרה למומחה וביום 25.10.23 הוגשה הבקשה נשוא החלטה זו. תמצית טענות הצדדים בבקשה לטענת הנתבע, הליקוי ממנו סובלת התובעת אינו בתחום מומחיותו של המומחה העוסק בכירורגיה אורתופדית.
...
הטבלה ממחישה שהמשקל שהרימה התובעת אינו חורג מהמותר, המומחה הסתמך על התשתית העובדתית שהועברה אליו והגיע לכלל מסקנה כי הקשר הסיבתי המתקיים במקרה זה הוא קשר של החמרה ולא גרימה.
] לאחר ששקלתי את בקשת הנתבע, התנגדות התובעת הגעתי לכלל מסקנה כי דינה של הבקשה להידחות.
לאור כל האמור הבקשה לפסילת המומחה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתו של מר כרמלו קוסנטינו (להלן- התובע) נגד החלטת המוסד לביטוח לאומי (להלן- הנתבע) לדחות את תביעתו להכרה בפגיעה בגב כפגיעה בעבודה בהתאם לסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה – 1995 (להלן – החוק) על יסוד תורת המקרוטראומה.
להשלמת התמונה, נציין כי ביום 18.7.2010 התובע היה מעורב בתאונת דרכים אשר הוכרה כתאונת עבודה כאשר מהות הפגיעה שהוכרה היא חבלה בגב, מותן וצלעות משמאל.
...
לגופם של דברים, גם אם התובע היה מוכיח את היקף העבודה ביום, לא התרשמנו כי הוכיח כי שביצע במשך יום עבודתו 4 שעות כיפוף חוזר ונשנה כנטען על ידו, כך שלא מצאנו כי התובע הרים את הנטל להוכיח את תביעתו.
] מהמקובץ עולה כי התובע לא הניח תשתית עובדתית מספקת לצורך הוכחה כי הפגיעה בגבו היא על יסוד תורת המיקרוטראומה מאחר והגענו לכלל מסקנה כי עבודתו היתה מגוונת, כמפורט לעיל.
לאור האמור, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר שתביעתו נדחתה על ידי פקידת התביעות, פנה לבית-דין זה עוד באוקטובר 2014, בתביעה להכרה בפגיעה בגבו כפגיעה בעבודה בהתאם לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995, וזאת תוך שהוא מעלה בתביעתו זו שתי עילות תביעות: הראשונה, חזרה על אותה טענה לפיה נפגע בגבו בתאונת עבודה שארעה לו ביום 22.9.13, וטענה שניה, לפיה נפגע בגבו עקב נהיגה לאורך עשרות בשנים באוטובוסים ללא בולמי זעזועים על גבי כבישים משובשים ודרכי עפר.
...
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים לכאן ולכאן, הגענו לכלל מסקנה כי לא עלה בידי התובע להוכיח תשתית עובדתית העומדת באמות המידה הקבועים בפסיקה שלעיל, המצדיקה מינוי מומחה.
להלן נסביר כיצד הגענו למסקנה זו: ראשית אף שאין מחלוקת כי התובע היה נהג אוטובוס ברציפות ובמשרה מלאה (ואולי אף מעבר לכך) מאז 1984, דהיינו לאורך עשרות בשנים, הרי שמסיכומי התובע אנו למדים שאף לטענתו מתקיימת בעניינו תשתית עובדתית למינוי מומחה רק עד שנת 1996, השנה שבה לטענתו הפסיק לנהוג באוטובוסים שכסאות הנהג המותקנים בהם הם בעלי מנגנון שיכוך מכני; שנית בעוד שהתובע טען בכתב תביעתו כי עבד החל משנת 1984 ועד לשנת 1993 באוטובוסים "בעלי כסאות קשיחים של בורג וקפיץ, לא הידראולי ולא פנאומטי" (סעיף 11 לכתב התביעה), הרי שנציג אגד מר קון העיד על כך שכבר בשנת 1980 נכנסו לשימוש באגד והותקנו באלפי אוטובוסים כסאות הידראוליים עם מנגנון שיכוך; שלישית התובע לא הכחיש שכסאות האוטובוסים באגד שודרגו באופן האמור כבר מראשית שנות השמונים, אך טען והעיד שהקצאת האוטובוסים נעשתה כך שרק נהגים ותיקים זכו לכיסאות החדשים, ואילו צעירים שכירים כמוהו נדרשו להמשיך לעבוד על הכיסאות המכניים הישנים.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

כך גם, המוסד לביטוח לאומי דחה את תביעת התובע להכרה בפגיעה בגב כתאונת-עבודה על-פי תורת המקרוטראומה; ערעור שהגיש התובע לבית-הדין האיזורי לעבודה נדחה וערעור שהגיש לבית-הדין הארצי לעבודה נדחה אף הוא, מהטעם לפיו התובע לא הוכיח תשתית עובדתית להכרה על-פי תורת המקרוטראומה, שכן אומנם מדובר בעבודה פיזית קשה, אך זו אינה עונה לדרישת הפסיקה בדבר תנועות חוזרות ונישנות, אלא מדובר בעבודה מגוונת, הכרוכה בפעולות רבות ושונות במהות האחת מהשנייה.
...
בתום דיון ההוכחות נתבקשה ארכה להגשת הסיכומים בכתב לנוכח משא ומתן בין הצדדים, אולם חרף חלוף המועד וארכות חוזרות ונשנות, לא הוגש הסכם פשרה; בנסיבות אלו, הורה בית-המשפט על הגשת הסיכומים בכתב לאלתר וחרף חלוף המועד, החלטה חוזרת והתראה מפורשת בעניין, התובע נמנע מהגשת הסיכומים; חלף זאת, הגיש התובע בקשה לתיקון כתב-התביעה והעברתה לבית-המשפט המחוזי, ואולם העניין נדון לאחר הגשת תחשיבי הנזק ומוצה זה מכבר ומכל מקום ברור, שאין מקום ובטח שלא בשלב זה, לאחר דיון ההוכחות, להיעתר לבקשה; מטעם זה בלבד דין התביעה להידחות וכך אני מורה.
לאחר שעיינתי בכתבי בי-הדין על נספחיהם ושמעתי את העדויות, מצאתי לקבוע, כי דין התביעה להידחות.
התובע טוען כאמור הן למנגנון של מיקרוטראומה והן לאירוע תאונת-עבודה, ואולם אין בידי לקבל אף לא אחת מטענות התובע בהקשר זה, שהרי על-פי חוות-דעת המומחה בתחום האורתופדיה, לא ניתן לקבוע, כי מצבו נגרם על רקע פגיעה במנגנון מיקרוטראומה, שעה שעבד במסעדה ברציפות כאחד-עשר חודשים בלבד עובר להופעת התחלואה מושא התביעה.
עם זאת, המומחה גם אישר בעדותו, כי הוא נסמך בחוות-דעתו על האנמנזה מפי התובע וככל שיתברר בסופו של דבר, כי לא אירעה כל תאונת-עבודה, הרי שממילא גם אין מקום לקביעת הנכות האורתופדית בגינה (עמוד 37 בשורה 35 – עמוד 38 בשורה 18, עמוד 38 בשורות 27-34 ועמוד 41 בשורה 17 – עמוד 42 בשורה 27).
לנוכח המפורט לעיל, מצאתי לקבוע, כי התובע לא הרים הנטל להוכיח פגיעה במנגנון של מיקרוטראומה או פגיעה כתוצאה מתאונת-עבודה; ממילא לא ניתן להטיל על כתפי הנתבעת כל אחריות בגין הנזקים הנטענים ומכאן, שדין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה תביעה להכיר בפגיעה בגב כפגיעה בעבודה כמשמעה בחוק.
...
לאור האמור, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו