תביעת התובע להכיר בפגיעה בצואר ובכתף ימין כ"פגיעה בעבודה", נדחתה על ידי המוסד לביטוח לאומי בטענה, כי "בהתאם לחוות דעת רופא המוסד, עליי לדחות את האבחנות בגין כאבים בצואר וחבלה בכתפיים, שאינן קשורות לפגיעה שבנידון".
הצדדים הסכימו למינוי מומחה רפואי וד"ר שי פריימן מונה כמומחה יועץ רפואי מטעם בית הדין כאשר הוא נתבקש להשיב על השאלות המקובלות באשר לקשר סיבתי רפואי בין תנאי עבודתה של התובעת, לבין המצב הקיים בצואר ובכתף ימין.
הינך מופנה לרישום הרפואי במלר"ד אסותא מיום התאונה שם צוין "ללא סימני חבלת ראש" ובהמשך צוין כי אין אינדיקאציה ל-CT ראש בזמן זה.
הינך מופנה לרישומים רפואיים נוספים משנים קודמות בהם תועד כי מזה שנים התובעת סובלת מכאבי ראש יומיומי, תלונות על סחרחורת וחוסר יציבות.
כפי שכתבתי בתשובות לשאלות מיום 2.2.2020 קיים עבר על כאבים ומיגבלות בכתף ימין לפני התאונה נשוא התביעה, כפי שפרטתי בפרק "מעברה" בחוו"ד. התובעת אף נשלחה לצילום כתף ימין שנעשה ביום 17.6.2019, לפני התאונה אף בבוקר יום התאונה, לפני התאונה, פנתה לקופת חולים בשל כאבים בכתף ימין.
...
אני סבור שקביעה זו היא גורפת ויש לבחון בכל מקרה את הקשרם של הדברים שבו נאמרו דברי המומחה – ואת יתר הנסיבות – כדי לקבוע האם גם במקרים מעין אלה יש לפסוק לטובת המבוטח, כבכל מקרה של ספק בחוות - דעת רפואית בתביעה מתחום התחיקה הסוציאלית, הפועל לטובת המבוטח התובע" (עב"ל 213/98 שרלוט וינמן – המוסד לביטוח לאומי , .
משעולה מכלל חוות הדעת ותשובות המומחה לשאלות ההבהרה כי המומחה סבור שפגיעת התובעת בצווארה נובעת באופן ישיר מהתאונה כאשר התובעת הלינה בפנייתה לחדר המיון על חבלה בראש וגם אם לא נמצאו סימני חבלה ישירה סבור המומחה כי מדובר במנגנון של צליפת שוט, עובדה התואמת גם את מנגנון התאונה, הרי שדין התביעה בכל הנוגע לתביעה הצווארית, להתקבל.
לאור כל האמור, משלא מצאתי כל עילה לסטות מהאמור בחוות הדעת, מתקבלת חוות דעתו של ד"ר פריימן והנני קובעת, כי הפגיעה הצווארית של התובעת נובעת מתאונת הדרכים ומהווה "פגיעה בעבודה".
אשר על כן, התביעה בעניין הפגיעה בכתף ימין נדחית ואילו התביעה בעניין הפגיעה הצווארית, מתקבלת.