עיקר העובדות הצריכות לעניין הן כדלקמן:
התובעת ילידת 1.9.50 סובלת מלקות ראיה ומסיבוכי סכרת ויתר לחץ דם נקבעה לה 100% נכות תפקודית והיא זכאית ל- 112% גמלת שר"מ.
ועדה רפואית לניידות קבעה לתובעת ביום 19/3/17 מוגבלות בניידות בשיעור 40% וועדה לעררים דנה בעיניינה ה 100% נכות וביום 6/8/17 ועדה רפואית לעררים (ניידות) קבעה לה 70% מיגבלת ניידות.
עם זאת בעב"ל (ארצי) 1195/02 ברוך אלרון נ' המוסד לביטוח לאומי, עמד כב' בית הדין על כך שיתכנו נסיבות מיוחדות בהן "נבצר" ממבוטח לפנות במועד לצורך מימוש זכותו וכך קבע:
"רק במקרים המיוחדים ויוצאי הדופן, ניתן יהיה להכיר בתביעת המבוטח לגימלת ניידות, גם אם סטה "סטייה קלה" מגבולות הגיל הקובע.
...
טענות הצדדים
התובעת טוענת כי בנסיבות העניין יש לקבל את התביעה ולזכות אותה בהלוואה עומדת שכן התקיימו נסיבות מיוחדות בגינן נבצר ממנה להגיש את התביעה במועד.
על רקע האמור יובהר, כי הלכה פסוקה היא, כי "... בכל הנוגע להפעלתו של הסכם הניידות... אין בית הדין יכול להעניק זכויות לפי שיקול דעתו, אם הדבר אינו תואם את ההסכם ואת הזכויות שהוקנו מכוחו" (בג"צ 363/84 המוסד לביטוח לאומי נ' בית הדין הארצי לעבודה ואח', פ"ד לט(1) 724, 727).
לטעמי בנסיבות העניין לא היתה מניעה של ממש כי התובעת תגיש את התביעה בתוך המועדים שנקבעו בחוק, בן באמצעות בתה ובין בסיוע אדם אחר, ולפיכך אין עילה להכיר בסיטואציה של "נבצרות".
לנוכח האמור, למרבה הצער אני סבורה כי דין התביעה להידחות.