כמו כן מקובלת טענת הנתבעות כי העלאת טענה זו רק כעת, ורק לצורך תביעה לזכאות לפנסיה תקציבית, מלמדת כי אין מדובר בטענה אותנטית אלא בכזו ש"נולדה" רק על מנת להתגבר על הוראות הסכם המעבר.
ביחס לפורשים אלה, התובעת לא הצביעה על נתונים מהם עולה כי הופלתה לעומת עובדים אחרים, שעל כולם יושם הסכם המעבר ולא הסכם 04/99 ולהפך, אם תכיר המדינה בזכאותה של התובעת לפנסיה תקציבית על אף שאינה מוגדרת כ"עובד קבוע", הדבר יהווה אפליה לרעה של שאר העובדים הקיימים שלא זכו למעמד של פנסיה תקציבית.
מהי הנפקות שיש לכך?
האם טעות הערייה מקימה לתובעת זכאות לפנסיה תקציבית?
לחילופין טוענת התובעת, כי אף אם לא הייתה זכאית למסלול הפנסיה התקציבית בהתאם להסכם המעבר, הנתבעת בפועל שייכה אותה למסלול זה והציגה בפניה לכל אורך תקופת העסקתה מצג לפיו היא מבוטחת בפנסיה תקציבית כמתואר לעיל, ועל כן יש לקבוע כי היא זכאית להיכלל בהסדר הפנסיה התקציבית.
זאת ועוד , כפי שעלה מעדותה בח"נ (עמ' 2-7), במשך כל שנות העסקתה שעד לתחילת עבודתה בעיריה, לא היתה מבוטחת אי פעם בפנסיה תקציבית ולמעשה כאשר בוטחה בפנסיה צוברת , בסוף תקופות עבודה אצל מעסיקים שונים, משכה את כספי הפנסיה הצוברת שלה.
אם כן , ובהתאם להוראות סעיף 8 לחוק ההתיישנות התשי"ח-1958, (להלן- חוק ההתיישנות) מירוץ ההתיישנות מתחיל מיום גילוי הטעות- היינו כאשר פנתה התובעת לברר זכויותיה לקראת פרישה.
...
יאמר לענין זה- אף שכאמור , מצאנו גם טעם לפגם בהתנהלות התובעת, לא מצאנו לקבוע כי יש לייחס לה "אשם תורם" כפי שטענה העיריה בהגנתה.
אף שכאמור סבורים אנו כי התובעת היתה מודעת בכל השנים ל"ספק" שיש ביחס לזכאותה לפנסיה תקציבית, הרי שעדין האחריות ליצירת הספק, מוטלת על הנתבעת.
בשקלול כלל הנתונים מצאנו מקום לפסוק לתובעת פיצוי ברכיב זה בסך של 20,000 ₪.