מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להכיר בפגיעה בכתף ימין כפגיעה בעבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה להכיר בפגיעה בכתף ימין כפגיעה בעבודה כמשמעה בחוק, על פי תורת המקרוטראומה.
...
המסקנה לגבי השונות באביזרים השונים, נכונה גם לגבי שנאים.
לסיכום האמור לעיל – התובע עובד שנים רבות בעבודה פיזית קשה ומאומצת.
מדובר בעבודה מגוונת, הכוללת משימות משתנות, במהלכה התובע נדרש לבצע תנועות ופעולות פיזיות שונות, אך אין הן עולות כדי מיקרוטראומה, בהתאם לכללים ולסייגים שנקבעו בפסיקה בעניין זה. אשר על כן, אין מנוס מדחיית התביעה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה להכרה בפגיעה בכתף ימין כפגיעה בעבודה לפי תורת המקרוטראומה.
...
ערים אנו לכך שחלק מיום עבודתו של התובע כלל גם הרמת פלטות, אולם לא שוכנענו כי התובע הרים את הנטל כי ניתן לבודד פעולה זו, באופן תדיר ורציף במהלך יום עבודה.
בכל הנוגע לפסיקה המאוזכרת בסיכומי התובע בתיק 52642-01-18, הרי שמדובר על מינוי מומחה בהסכמה ואין רלוונטיות לפגיעה נשוא תיק זה. משכך לא שוכנענו כי התובע הרים את הנטל להכיר בפגיעה בכתף ימין של התובע כפגיעה בעבודה על פי תורת המיקרוטראומה, כמשמעה בסעיף 79 לחוק, במסגרת עבודת התובע כנגר.
משכך התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעת התובעת להכרה בפגיעה בכתף ימין כפגיעה בעבודה בהתאם להילכת המקרוטראומה ו/או מחלת מיקצוע.
...
יצוין כי מצאנו את עדותה של התובעת מהימנה, עקבית וסדורה.
שוכנענו שמדובר בתנאי עבודה המקימים תשתית עובדתית לפי תורת המיקרוטראומה.
  סוף דבר: בית הדין ימנה מומחה מטעמו על מנת שיבחן את הקשר הסיבתי בין הפגימה הנטענת בכתף ימין של התובעת לתנאי עבודתה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי תביעת התובעת להכיר בפגיעה בכתף ימין ובצואר כ"פגיעה בעבודה", נדחתה על ידי המוסד לביטוח לאומי במכתב מיום 14.3.19: "הרינו מאשרים קבלת הודעתך מתאריך 24.12.18, לפיה אירעה לך פגיעה בעבודה ביום 09.07.2018 תביעתך אושרה וכן האבחנות בכאבי גב אמצעי ותחתון, מפרק ימין וכאבים בחזה. יחד עם זאת עפ"י היתייעצות רפואית אין אנו מכירים, באבחנה של צואר וכתף ימין כקשורות בתאונה". ביום 11.3.21 הגישו הצדדים הודעתם להסכמה בעיניין העובדות כדלקמן: א. התובעת ילידת 1984.
...
לסיכום – אין מקום לשינוי המלצתי – לקבל את תביעתה בגין חבלה בע"ש הצוארי בתאונה הנדונה".
לסיכום: אין מקום לשינוי חוות דעתי לעניין הקשר הסיבתי".
בהינתן האמור כאשר מחוות דעתו של ד"ר פעילן עולה כי התובעת הלינה על כאבים בכתף ימין עוד בעת הפינוי על ידי מד"א ותלונותיה על כאבים הועלו תוך כחודש מיום האירוע, מצאנו כי התובעת הרימה את הנטל להוכיח קיומו של קשר סיבתי בין האירוע לפגיעה בכתף ימין.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה להכרה בפגיעה בכתף ימין כתאונת עבודה בהתאם לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995.
...
דיון והכרעה לאחר ששמענו את עדותה של התובעת ונתנו את דעתנו לטיעוני הצדדים ולכלל המסמכים, אנו קובעים כי לא עלה בידי התובעת לשכנענו כי ארעה ביום 19.8.21 פגיעה בעבודה, שכן לא נתנו אמון בגרסתה, וזאת מהנימוקים שיפורטו להלן: מנגנון הפגיעה בכתב התביעה לבית הדין טענה התובעת כי כאשר ביצעה פעולה של הרמת שק כביסה והנפתו למסתור הכביסה, חשה כאב חד. בתצהירה תיארה התובעת את המקרה כך: "בסביבות השעה 16.00 לאחר ניקוי חדרים הלכתי לרוקן את אוגרי הכביסה במסתור הכביסה, מדובר בחור בקיר שסגור עם דלת מתכת שנטרקת באופן אוטומטי, אין יכולת לזרוק לתוך פיר הכביסה, מבלי לתפוס את הדלת של הפיר, מכיון שהדלת נטרקת חזרה. אני החזקתי את דלת פיר הכביסה עם כתף ימין, ואז כשביצעתי פעולת הנפה של שק כביסה הרגשתי כאב חזק בכתף ימין". הואיל והתובעת טוענת לפגיעה בכתף ימין, מתיאור זה השתמע כי כתף ימין היתה מעורבת בשתי תנועות שהובילו לכאב הפתאומי: החזקת דלת פיר הכביסה עם כתף ימין והנפה של שק הכביסה.
] דיווח לממונה בנוסף מצאנו סתירה בדברי התובעת ביחס לדיווח על הפגיעה בביה"ח. בחקירתה במל"ל טענה התובעת כי עדכנה את הממונה עליה, גב' חטוקאי, כשבועיים לאחר האירוע: "עליזה חטוקאי שהיא האחות האחראית של המחלקה והיא אחראית עליי הייתה בחופש נדמה לי כי הבת שלה התחתנה, ובערך שבועיים אחרי שזה קרה היא הגיעה למחלקה ואכלנו יחד ואז סיפרתי לה כבדרך אגב שזרקתי אוגר וכנראה נמתחה לי היד ויש לי זרמים וכאבים בידיים...".[footnoteRef:17] בניגוד לגרסה זו, מסרה גב' חטוקאי בחקירתה במל"ל כי התובעת כלל לא דיווחה לה על הפגיעה האמורה: "לא ידוע לי כלום היא לא שיתפה אותי, אני באותו יום עבדתי בבוקר והיא ערב.... אני קיבלתי בסוף 10/21 דו"ח עובדים ובו ראיתי שיפית דיווחה על תאונת עבודה. ואז בשיחה טלפונית היא אמרה לי שהיא פותחת לרוקן אוגרי כביסה בחדר שרות... ונגרמה לה פגיעה ".[footnoteRef:18] מדברים אלו עולה כי גב' חטוקאי לא הייתה בחופשה בזמן הפגיעה הנטענת והתובעת לא דיווחה לה אודותיה.
] סוף דבר מכל האמור לעיל, דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו