עניינה של התביעה – החלטת הנתבע לדחות ההכרה בנזק שניגרם לתובעת בגב התחתון בשל תאונת עבודה.
הנתבע טוען כי תביעתה של התובעת להכרה בפגימות מסוג צואר וגב עליון כתוצאה מארוע תאונתי מיום 5.9.18 נבחנו על ידי הנתבע ואושרו כפגיעה בעבודה בהתאם להוראות סעיף 79 בחוק הביטוח הלאומי, ובהתאם להחלטת הנתבע מיום 24.2.2019.
בית הדין הארצי קבע כי אין בתקנה 1(ב) משום הסדר שלילי, השולל מבית הדין את הסמכות הנתונה לו מכוח תקנה 125 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב-1991, המאפשרת את הארכתם של מועדים להגשת תובענות, וממילא אף אין בחוק המסמיך הסמיכה של מחוקק המשנה לקביעת הסדר שלילי כאמור (ר' תיק עב"ל (ארצי) 59462-12-15 מוניקה מאלו נ' המוסד לביטוח לאומי (פורסם בנבו, 24.8.18).
...
טענות הנתבע:
מנגד טוען הנתבע, כי יש לדחות את תביעת התובעת על הסף וזאת מחמת התיישנות, ובהתאם לתקנה 1(ב) לתקנות הביטוח הלאומי (מועדים להגשת תובענות), התש"ל – 1969.
.
מכל מקום, בפסיקה מאוחרת יותר, בעניין יברקו, הוחלט פה אחד, מפי חברי השופט פליטמן (כתוארו אז), כי "על המוסד לא מוטלת חובה לשלוח את החלטותיו למבוטחים בדואר רשום דווקא, כך שאי הצגת אישור המסירה למכתב אינו מהווה פגם בהתנהלות המוסד לעניין זה".
אף אנו סבורים כי בהיעדר איסור מפורש על כך, או בהעדר הוראה ספציפית הקובעת דרך המצאה אחרת – למשל ההוראות הנזכרות בהערת שוליים 2 לעיל, יש לפרש את חוק הביטוח הלאומי כמתיר המצאת מסמכים בדואר "רגיל". בפרשנות זו יש טעם רב, שכן חיוב המוסד במשלוח הודעות והחלטות ב"דואר רשום" דווקא, עלול לסרבל את עבודת המוסד עד כדי שיתוקו, והדבר יוביל בסופו של יום לפגיעה במבוטחים עצמם.
על יסוד האמור לעיל, ובהינתן התשתית העובדתית אשר הונחה לפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות תביעתה אף לגופה.
סוף דבר:
התביעה נדחית.