מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להכיר בזכאות לגמלת שאירים עקב פטירה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת כי יש לראותה כאלמנתו של מר בנימין כהן (להלן - המנוח) ולזכותה בקיצבת שארים בגין פטירתו.
משנת 2000 לערך המנוח ניהל מערכת יחסים זוגית עם גב' אלין סברו (להלן - גב' סברו), אשר הוכרה על ידי הנתבע כידועה בציבור של המנוח ובהתאם לכך, אושרה תביעתה לתשלום קצבת שארים בגין פטירתו.
...
תימוכין לגרסת התובעת מצאנו אף בגרסת עדת הנתבע, אשר הינה עדה אובייקטיבית, וכעולה מעדותה הברורה המנוח שילם לבד את המשכנתאות הרשומות על שם הנכס.
לאור כל המקובץ, מסקנתנו הינה כי התובעת הוכיחה את המוטל עליה, כאשר המנוח נשא למעשה בתשלומים המהווים תשלום מזונותיה.
סוף דבר לאור הנימוקים שפורטו לעיל, התביעה מתקבלת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה תביעה להכיר בזכאותה לגימלת שאירים, עקב פטירתו של המנוח מר ישעיהו גולדפלד ז"ל (להלן: "המנוח"), ולאור דמי המזונות ששילם לה המנוח.
...
מכאן שצודק הנתבע בטענתו שהתובעת אינה עונה על התנאים הקבועים בחוק לקבלת הקצבה, ועל כן אין מנוס מלדחות את תביעתה.
ערים אנו לטענת התובעת שמדובר במקרה חריג ויוצא דופן בו גרושה נסמכת על שולחן בעלה לשעבר מיום שנישאו אולם, ראשית אין בידנו נתונים על מנת לאשש טענתה זו וממילא אין בידינו לקבל את תביעתה משהחוק בעניין זה ברור וחד הוא.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השאלה העומדת לדיון בתובענה זו היא האם יש להכיר בתובעת כידועה בציבור של המנוח, דוד ברוך **** ז"ל (להלן – המנוח) בהקשר של זכאות לקיצבת שארים מהמוסד לביטוח לאומי (להלן – הנתבע).
" בנוסף, לשם הכרה כידועה בציבור של המנוח, על התובעת להוכיח קיומם של שני תנאים מצטברים כפי שנקבע בעב"ל (ארצי) 47676-01-14 סלח - המוסד לביטוח לאומי, 4.4.2017 (ההדגשה הוספה – ד.ו.): "... על מנת לעמוד בתנאי הזכאות לגימלת שאירים עקב פטירתו של בן הזוג צריך שיתקיימו באשה שאינה נשואה שני תנאים מצטברים השלובים זה בזה: האחד – יחסים של 'ידועים בציבור' בעת פטירתו של בן הזוג; השני – מגורים משותפים בשעת הפטירה. ...". (ההדגשה הוספה – ד.ו.) ר' גם הנפסק בעב"ל (ארצי) 21302-03-16 פוקילמן – המוסד לביטוח לאומי, 2.4.19.
...
בהקשר זה יוער כי לאור עדותה של גב' שם טוב, לפיה התגוררה עם המנוח ממועד מסוים לאחר פציעתו בתאונה (היינו לאחר 12/14, ר' עמוד 23 שורות 9 -11) עד פטירתו בנובמבר 2015, בשים לב להגדרת "אלמנה" בחוק, נדחית טענת התובעת, כאילו דחיית תביעתה של גב' שם טוב להכיר בה כידועה בציבור של המנוח מעידה על כך שלא התגוררה עמו או שלא היתה בת זוגו עובר לפטירתו.
לכל האמור לעיל יש להוסיף כי לא הוצגה כל ראיה לגבי ניהול משק בית משותף של התובעת עם המנוח, לאחר הגירושים.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לאור האמור, יש להכיר בתובעת כידועה בציבור של המנוח עובר לפטירתו וכפועל יוצא לקבל את התביעה לקיצבת שאירים.
בית הדין הארצי סיכם וקבע כי על מנת לעמוד בתנאי הזכאות לגימלת שאירים עקב פטירתו של בן הזוג צריך שיתקיימו באשה שאינה נשואה שני תנאים מצטברים השלובים זה בזה: "האחד - יחסים של "ידועים בציבור" בעת פטירתו של בן הזוג; והשני - מגורים משותפים בשעת הפטירה" (ראו עב"ל (ארצי) 47676-01-14 מזל סלח – המוסד לביטוח לאומי (4.4.17)).
...
לא מצאנו בביקורים של התובעת בסופי השבוע והחגים בבחינת חיים משותפים וניהול משק בית משותף.
לאור כל האמור לעיל, משלא התקיימו תנאי הזכאות לגמלת שאירים שנקבעו בפסיקה ועליהם עמדנו לעיל (ידועים בציבור ומגורים משותפים) - החלטנו לדחות את התביעה.
בנסיבות העניין, החלטנו שלא ליתן צו להוצאות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לסעיפים 1 ו-238 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה- 1995, על מנת לעמוד בתנאי זכאות לגימלת שארים עקב פטירתו של בן הזוג, צריך שיתקיימו באישה שני תנאים מצטברים השלובים זה בזה.
אמנם התובעת טענה כי היתה שרויה באבל כבד בעקבות מות אחיה בחודש אוקטובר 2018 והמנוח (25.2.2019), אך כבר בחודש מרץ 2019, קרי כחודש לאחר מות המנוח, היא הגישה את טופס התביעה לנתבע.
הרחבת חזית אסורה – בהחלטת בית הדין מיום 13.6.2022 אשר ניתנה בתום הדיון המוקדם נקבע על ידי כב' השופטת איצקוביץ, כי הפלוגתא שיש להכריע בה היא "האם היתה התובעת ידועה בציבור של המנוח וזכאותה לקיצבת שארים", זאת על רקע כתבי הטענות שתחמו את המסגרת הדיונית, וליתר דיוק סעיף 3 לכתב ההגנה בו הנתבע הפנה להחלטה, שלפיה אין מחלוקת כי התובעת והמנוח הוכרו כידועים בציבור החל מחודש אוגוסט 2015 ועד ספטמבר 2018.
...
לטענת הנתבע, דין התביעה להידחות על הסף, מחמת התיישנות; ולגופה, שכן ההחלטה התבססה על הממצאים לפיהם התובעת והמנוח ניהלו משק בית משותף, כידועים בציבור עד לחודש ספטמבר 2018 בלבד.
ואולם, נוכח התקופה שבמחלוקת ומצבו הרפואי, עת סביר להניח כי מיעט מלצאת מביתו למעט לטיפולים רפואיים, כאשר בחודשיים האחרונים מצאנו כי המנוח התגורר בעיקר בביתה של נטליה, לא מצאנו בנסיבות העניין לזקוף את הדבר לחובת התובעת.
עם זאת, מאחר שאין מחלוקת כי עד לחודש ספטמבר 2018 התובעת והמנוח היו ידועים בציבור, ובשל העובדה כי מוקד המחלוקת שהובאה לפתחנו סב על עניין המגורים המשותפים בתקופה שבמחלוקת, ומצאנו כי הקשר בין התובעת למנוח נמשך עד ימיו האחרונים של המנוח, לסירוגין, אפילו זה דעך קמעה, הגענו למסקנה כי התובעת והמנוח היו ידועים בציבור בעת פטירתו.
סוף דבר אשר על כן, התביעה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו