מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להחזר שכר לימוד בגין לימודי תואר שני במשפטים

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כחודשיים לפני שהתובעת אובחנה כחולה, בחודש אוקטובר 2014, היא החלה ללמוד כסטודנטית לתואר ראשון בחוג למדעי ההיתנהגות במרכז האקדמי "רופין" שבעמק חפר, ועברה מביתה שבנשר, להתגורר בשכירות במושב אלישיב שממוקם בסמוך למכללה.
. "יש לבדוק האם בגין הלימודים נוצר הצורך במעבר למעונות/שכירות ובשל כך נגרמה להם הוצאה" "הדירה שנשכרה צריכה להיות בסמיכות למקום הלימודים, כך שמשך זמן ההגעה למקום הלימודים והוצאות הנסיעה יהיו מינימליים". הוצאות שכר דירה ישולמו למשתקם בתקופת ההכשרה בתנאי שיתמלאו 2 התנאים הבאים: מקום ההכשרה נמצא במרחק של 40 ק"מ לפחות מתחום הרשות המקומית בה מתגורר המשתקם דרך קבע.
כנגד החלטת הנתבע, הוגשה התביעה מושא הליך זה. במהלך ההליך שהתנהל לפנינו, הורינו על התייצבותה של נציבות שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים (להלן: "הנציבות"), ועל הגשת נייר עמדה מטעמה.
] התובעת עומדת בשני התנאים הנדרשים לסיוע בשכר דירה: מקום ההכשרה נמצא במרחק של לפחות 40 ק"מ מתחום הרשות בה היא מתגוררת דרך קבע, שכן העיר נשר נימצאת במרחק של כ-55 ק"מ ממכללת רופין, והתובעת לומדת בתוכנית של לפחות 20 ש"ש ולפחות 3 ימים בשבוע.
] "ככל שהנתבע יעמוד עדיין על דחיית התביעה והשתתפות בשכ"ד עבור שנת הלימודים השלישית (עבור השנתיים הראשונות התובעת קיבלה הישתתפות עת שהתגוררה באליישיב) יצרף לעמדתו תעודת עובד ציבור שתבהיר היכן הודיעו לתובעת כי במידה ותעבור להתגורר במרחק של מעל 40 ק"מ ממכלת רופין תישלל זכאותה להישתתפות בשכר דירה.
בנוסף, התובעת קיבלה הסבר גם על מחלקת השקום; אפשרות להעזר במחלקה לעניין שקום מקצועי; כיצד בודקים את הזכאות העקרונית לשקום מקצועי; כיצד בונים תכנית שקום מתאימה; מהן הזכויות החובות בתקופת ההכשרה המקצועית במידה שהיא מאושרת; פירוט על זכאויותיה הכספיות ובאילו תנאים יכולה לממש אותן בתקופת הלימודים: החזר שכ"ל, החזר הוצאות נסיעה, החזר עבור מכשירי לימוד, שעורי עזר.
...
סיכום אנו קובעים, כי נפל פגם משפטי מהותי בהחלטת הנתבע לדחות את תביעת התובעת להשתתפות בתשלום שכר דירה בחיפה במסגרת תכנית השיקום המקצועי, אשר התבססה על נהלים פנימיים של הנתבע, שלא פורסמו בפומבי, ולא הובאו לידיעתה של התובעת בכתב.
לפיכך, אנו מקבלים את תביעת התובעת, כך שהנתבע ישלם לתובעת סיוע בשכר הדירה בחיפה בתקופה שבין החודשים 9/2016 עד 8/2017.
בנסיבות העניין, ובהתחשב בעובדה שהתובעת אינה מיוצגת על ידי עורך-דין, הנתבע ישלם לתובעת הוצאות בסך 1,500 ₪, וזאת תוך 30 יום , אחרת סך זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת זאת אושרה לתובעת תכנית לימודי משפטים במכללת ספיר בנגב, אשר כללה תשלום בגין שכר לימוד, מכשירי לימוד, דמי שקום, שכר דירה ושרותי תימלול.
דמי שקום לחודשים מרץ עד יולי 2016 לא שולמו מאחר והשעות הלימודים של התובעת בסמסטר השני עמדו על 18 ש"ש בעוד מיכסת השעות הקבועה בתקנה 9(א)(2) לתקנות הביטוח לאומי (שקום מקצועי) עומדת על 20 ש"ש. דמי שקום לחודשים אוגוסט – אוקטובר 2016 לא שולמו שכן בחופשת הקיץ אין משלמים דמי שקום.
הפרישי שכר לימוד בסך 1,721 ש"ח בגין שנת הלימודים תשע"ד, אשר החלה בחודש אוקטובר 2013 - מתדפיס הביטוח הלאומי אשר צורף לכתב ההגנה עולה כי הסכום ששולם כהחזר שכר לימוד בגין שנה זאת עמד על סך 13,079 ש"ח, סכום הגבוה מהסכום אותו שילמה התובעת כשכר לימוד בגין שנה זאת בהתאם לכתב תביעתה.
פרופ' ניר קידר, ראש בית הספר למשפטים במכללת ספיר מציין במכתבו מיום 15.6.15, כי התובעת הישתתפה בפרקטיקום משפטי בן כ 5 שעות שבועיות, שעות אשר אינן מופיעות במערכת במלואן אך הנן חלק מדרישות החובה לתואר, וכך נרשם:" כחלק מהכשרתה המקצועית מחויבת דקלה כמו שאר הסטודנטים לקחת חלק בפרקטיקום משפטי. זהו חלק מקורסי החובה של שנה ג'. דקלה מבצעת את העבודה המעשית שלה בפרקטיקום באגף לסיוע משפטי של משרד המשפטים במחוז דרום (המשרדים נמצאים בבאר שבע). היא מוצמדת לעו"ד פרטי העובד עם האגף. הסטודנטית נימצאת בממוצע כ-5 שעות שבועיות בקליניקה , בימי חמישי בין השעות 15:00-10:00.בנוסף היא מתניידת בתחבורה הציבורית מביתה למשרד עוה"ד. שעות אלה אינן מופיעות במלואן במערכת , אך הן תנאי נידרש לציון עובר בקורס". נציין כי אין חלוק כי לימודי משפטים דורשים מכל סטודנט השקעה בשעות שהן מעבר לשעות הפרונטאליות, קל וחומר בהיתחשב בלקות התובעת, הסובלת מלקות שמיעה וסביר כי נידרשת להשקעה מרובה מעבר לשעות הלימוד בכיתה.
...
כמו כן השתתפה בפרקטיקום משפטי של 5 ש"ש שלא היו רשומות במערכת השעות ובכך למעשה למדה למעלה מ- 20 ש"ש. עוד טענה התובעת כי החזר שכר דירה לא בוצע עבור חודשים אפריל ויוני 2016 ועבור החודשים יולי עד דצמבר 2016 בסך של 8,260 ש"ח. לסיכום העמידה התובעת את תביעתה על סך של 50,000 ש"ח הכולל בנוסף לרכיבים הנזכרים לעיל, פיצוי בגין עגמת נפש.
אין חולק כי על פי קביעתנו היה מקום לשלם דמי שיקום לחודשים מרץ- יולי 2016 אולם , בכך אין כדי להקים לתובעת תשלום בגין עגמת נפש על כן, תביעתה בגין רכיב זה נדחית.
סוף דבר לאור כל המקובץ, התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבע ישלם לתובעת דמי שיקום לחודשים מרץ- יולי 2016 .

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 20.06.16, עת פנתה התובעת לאוניברסיטה כדי לברר את מעמדה ורישומה, נענתה על ידי מנהל המכון למשפטים של האוניברסיטה SERGEI NENKO, כי לאוניברסיטה אין נציגים מורשים מחוץ לאוקראינה וכי לא ניתן לקבל באוניברסיטה דוקטוראט בפסיכולוגיה (נספח ג' לכתב התביעה).
מן העבר השני, בכתב ההגנה, טוענת הנתבעת, כי טענות התביעה מבוססות על חלקי אמתות, שבבי מידע ועל דמיונה הפורה של התובעת, אשר מנסיבותיה שלה החליטה להפסיק את לימודיה מסיבותיה שלה.
לטענת הנתבעת, התובעת הביעה את דרישתה להחזר שכר הלימוד בעקבות חקירה שלא הניבה דבר וזאת למרות העבודה המרובה שנעשתה מול האחרונה ולמרות שהתשלום התבצע מול האוניברסיטה, וכך העיד מנהל הנתבעת בנידון זה (עמ' 2 לפרוטוקול, שורות 10-13): "רשמנו את התובעת ללימודים בשנת 2011. ב-2016, חמש שנים אחרי, הייתה אצלנו חקירה שלא הבשילה לכדי כלום.
כתוצאה מהחקירה הזו, הגיש התובע דרישה או תביעה להחזר של שכר הלימוד למרות כל העבודה שנעשתה מולו, למרות התשלום נעשה מול האוניברסיטה, והרשמת הבכירה דומב דחתה את התביעה".
בעיניין זה נקבע בבג"ץ 2716/13 PHD לימודים בנלאומיים בע"מ נ' משרד החינוך, (ניתן ביום, 29.8.13), כך: "עניינה של העתירה שלפנינו הוא בסרוב של המשיב 1 לשקול, לצרכי דרוג ושכר בשירות הצבורי, תארים שנופקו לעותרים מטעם International University of Business and Law שמקום מושבה בעיקר חרסון באוקראינה". "המשיבים מצידם טוענים כי על פי הכללים הנהוגים במשרד החינוך, תנאי יסודי להכרה בתואר מאוניברסיטה זרה הניתן בדרך של למידה מרחוק הוא שהסטודנט מצוי בקשר ישיר עם האוניברסיטה הזרה, ללא תיווך של גורם כלשהוא, זולת תיווך לצרכי רישום" אני קובעת איפוא כי התובעת רשאית הייתה לבטל את החוזה בינה לבין הנתבעת בשל הטעה מצד הנתבעת.
...
אני קובעת על יסוד הראיות והעדויות, כי ההתקשרות בין התובעת לבין הנתבעת התבצעה בעקבות הטעיה מצד הנתבעת כי בינה לבין האוניברסיטה קיימת מערכת יחסים אקדמית וכי באוניברסיטה ישנה פקולטה לפסיכולוגיה.
יוצא אפוא כי הטעיה מצד הנתבעת הובילה לטעות אצל התובעת וגרמה בפועל להתקשרות בין שני הצדדים.
בעניין זה נקבע בבג"ץ 2716/13 PHD לימודים בינלאומיים בע"מ נ' משרד החינוך, (ניתן ביום, 29.8.13), כך: "עניינה של העתירה שלפנינו הוא בסירוב של המשיב 1 לשקול, לצרכי דירוג ושכר בשירות הציבורי, תארים שנופקו לעותרים מטעם International University of Business and Law שמקום מושבה בעיקר חרסון באוקראינה". "המשיבים מצדם טוענים כי על פי הכללים הנהוגים במשרד החינוך, תנאי יסודי להכרה בתואר מאוניברסיטה זרה הניתן בדרך של למידה מרחוק הוא שהסטודנט מצוי בקשר ישיר עם האוניברסיטה הזרה, ללא תיווך של גורם כלשהו, זולת תיווך לצרכי רישום" אני קובעת אפוא כי התובעת רשאית הייתה לבטל את החוזה בינה לבין הנתבעת בשל הטעיה מצד הנתבעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

קודם לעבודה זו גשורי, שהנה בעלת שני תארים במשפטים, עבדה כעורכת דין.
בהמשך אלקריאף הגיש תביעה נוספת לפינוי הנתבעות בגין אי תשלום שכר דירה במשך חודשים ארוכים (11444-04-17).
לגוף העניין נטען שהסכם ההפרדות מתייחס להחזר מסוים של כספי ההשקעה של שמידק בשותפות – זאת ותו לא. השוואתו של הסכם ההפרדות לטיוטה שקדמה לו (סעיף 2 לטיוטה, נספח 11 לתצהיר שמידק) מלמדת שסוגיית המס לא הוותה כל משקל במסגרת הסכם ההפרדות וכי הצדדים הסכימו שלא להתנות את הסבת חוזה השכירות על שם החברה ביכולתה לקזז את דמי השכירות כהוצאה עסקית מוכרת.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעות ביחד ולחוד לשלם לשמידק 43,667 ₪ בגין השיקים נשוא הסכם ההפרדות, בתוספת 8,000 ₪ החזר שכר דירה עבור חודש אוקטובר 2014 (גם זאת על פי הסכם ההפרדות), ובסך הכל 51,667 ₪ (להלן: "החוב").
...
לכל האמור לעיל יש להוסיף את העובדה שהתנהלותה של גשורי לאחר חתימתה על הסכם ההיפרדות, מחזקת את טענתו של שמידק שלא היתה לה כל טענה מקצועית כנגדו.
על כן, גם טענה זו דינה להידחות.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעות ביחד ולחוד לשלם לשמידק 43,667 ₪ בגין השיקים נשוא הסכם ההיפרדות, בתוספת 8,000 ₪ החזר שכר דירה עבור חודש אוקטובר 2014 (גם זאת על פי הסכם ההיפרדות), ובסך הכל 51,667 ₪ (להלן: "החוב").

בהליך קובלנה פלילית (ק"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בנוסף, נטען כי האנטרס הצבורי בשמירת תקציב המדינה ובמניעה של הרתעת יתר מפני הגשת כתבי אישום אינו מיתקיים ואינו ראוי להגנה שעה שמדובר בקובל פרטי, אשר עליו לשקול את סוגיית ההוצאות בטרם יגיש תביעת סרק.
בענין זה טען הקובל כי לשמו שלו נגרמה פגיעה עקב מעשי המבקשת, אשר פירסמה את עובדת שלילת תואר "נשיא כבוד לכל החיים" מהקובל.
תקנות אלו קובעות כי הוצאות ההגנה המקסימאליות אותן ניתן לפסוק בגין לימוד התיק, עבודת הכנה וישיבה ראשונה בבית המשפט, אינן עולות על סך של 2,294 ₪.
כעולה מטעוני הצדדים בפניי, בין השניים מתנהלים מספר הליכים אזרחיים, בין היתר בגין טענות להוצאת לשון הרע, לצד המרצת פתיחה בבית המשפט המחוזי והליך נוסף בבית הדין של לישכת רואי החשבון.
(ב) שר המשפטים רשאי לקבוע בתקנות, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, סכומי מאקסימום להוצאות ולפיצויים האמורים".
(ב) נוכח בית המשפט שבנסיבות הענין מן הצדק לקבוע לעצור או לנאשם תשלום הוצאות בעד שכר טירחת עורך דין גבוה מזה שנקבע בפריט המתאים בתוספת, רשאי הוא לקבוע סכום גבוה יותר בשיעור שלא יעלה על חמישים אחוזים מהסכום הקבוע באותו פריט.
נוכח המפורט לעיל אני נעתרת לבקשה ומורה על החזר הוצאות בכפוף למיגבלות תקנות הפיצויים, בסך 3441 ₪.
...
בנסיבות אלו, באתי לכלל מסקנה כי ראוי להשית על הקובל את הוצאות המבקשת.
" איני מקבלת את טענת המבקשת כי ניתן לפסוק הוצאות החורגות מגדר התקנות.
נוכח המפורט לעיל אני נעתרת לבקשה ומורה על החזר הוצאות בכפוף למגבלות תקנות הפיצויים, בסך 3441 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו