למחרת, פנה התובע לנציגה ובקש לקבל את החבילה במחיר מוזל, וסוכם כי התובע ישלם מחיר כולל של 39 ₪ לשלושה חודשים, יתר תנאי החבילה עומדים בעינם, ובכללם התקנת התשתית והנתב ללא גבייה נוספת (להלן: "החבילה השנייה").
לטענת התובע, על הפצוי לשקף בנוסף את עוגמת הנפש שנגרמה לו, את הזמן שאבד ואת הוצאותיו בגין הגשת תביעה זו. עוד טוען, כי הפצוי צריך לשקף הרתעה, שכן אין מדובר בתקלה חד פעמית, אלא בשיטה אותה נוקטת הנתבעת, המטעה את לקוחותיה וגובה מהם כספים שלא כדין.
סעיף 31א(א) לחוק הגנת הצרכן קובע כי בית המשפט רשאי לפסוק בשל גבייה ביתר סכום שלא יעלה על 10,000 ₪ בגין אחד המקרים המנויים בסעיף.
הרלוואנטי לעניינו הוא סעיף 31א(א)(2ב1) העוסק בגבייה ביתר:
טען צרכן כי עוסק גבה ממנו סכום עודף – והעוסק לא השיב לצרכן את סכום ההחזר המגיע לו לפי הוראת סעיף 13ד1;
בהתאם לסעיף 31א(א)(ה) לחוק הגנת הצרכן, בקביעת סכום הפצוי לדוגמא על בית המשפט להיתחשב, בין היתר בשיקולים הבאים: אכיפת החוק והרתעה מפני הפרתו; עדוד הצרכן למימוש זכויותיו; חומרת ההפרה, היקפה הכספי ונסיבותיה; שווייה הכספי של העסקה שבקשר אליה בוצעה ההפרה; ההקף הכספי של עסקי העוסק; גובה הקנס הקבוע בשל אותה הפרה ככל שקבוע קנס כאמור (ראו גם בת"ק (קריות) 14732-01-15 יונתן כהן נ' הוט מערכות תיקשורת בע"מ והוט טלקום שותפות מוגבלת (4.8.2015)).
...
למחרת, פנה התובע לנציגה וביקש לקבל את החבילה במחיר מוזל, וסוכם כי התובע ישלם מחיר כולל של 39 ₪ לשלושה חודשים, יתר תנאי החבילה עומדים בעינם, ובכללם התקנת התשתית והנתב ללא גבייה נוספת (להלן: "החבילה השנייה").
לסיכום:
לאור כל האמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובע סך של 4,500 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובע את סכום האגרה ששולמה על ידו וכן הוצאות משפט בסך של 1,000 ₪.