מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להחזר כספים ופיצוי בגין העתקת קו חשמל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

לפני תביעת כספית בגין נזק שניגרם לתשתית בזק עקב עבודות חפירה שבוצעו ע"י הנתבעת 3 או מי מטעמה, לצורך הקמת מרכז מסחרי בראש פינה וכן תביעה לעלות העתקת התשתית.
בהיתר האמור הובהרו בין השאר תנאי ההיתר וניתנו הדגשים שלהלן: "4. לתשומת ליבכם, במפה לא שורטטו הקוים העיליים / המעברים התת קרקעיים המקשרים עמוד טלפון בהצטלבותם עם רשת החשמל וכן כניסות וחיבור בניינים לרשת הטלפונים..." "5. סימון הכבלים במפה / תוכנית הנו לצורך תיכנון בלבד ואינו מהוה היתר לעבודות חפירה כלשהן..." כמו כן, הודגש בתחתית המכתב כי "קיים קו בזק, יש לקבל סימון מדוייק ממודד בזק ולחזור למתכננת בזק לצורך קבלת אישור לבצוע כלונס" וכי "אין מכתב זה מהוה אישור חפירה..." אילו הייתה הנתבעת פועלת בהתאם לתנאי ההיתר, היה הנזק נימנע.
לאחר עיון בטענות הצדדים, סבורני כי יש לקבל את טענות התובעת ביחס להחזר הוצאותיה לצורך תיקון הנזק שניגרם.
כן ראיתי, אני רואה לדחות את טענות הנתבעת ביחס לשעור הנזק שניגרם (הוצאות שהוצאו לצורך תקונו) ואת תביעתה לדמי שימוש ראויים ולפצוי בגין ירידת הערך.
לצורך השומה התבסס השמאי על קווים מנחים שנקבעו על ידי השמאי הממשלתי במאי 2010 בנוגע לשומות פיצויים בגין שימוש צבורי בשכבות העמוקות של תת קרקע.
...
"מי שתוך ביצוע עבודה על ידי ציוד הנדסי פגע במיתקן בזק של בעל רשיון או של מי שפועל מכוח היתר כללי, באופן העלול להפריע או לסכן מתן שירות בזק, חייב לשלם לבעל הרשיון או למי שפועל מכוח ההיתר הכללי את ההוצאות שהוציא לתיקון הנזקים שנגרמו למיתקן הבזק וכן את הפסד ההכנסות שנגרם לבעל הרשיון או למי שפועל מכוח ההיתר הכללי כתוצאה מהפגיעה". הנתבעת טוענת כי יש לדחות את התביעה, שכן התובעת פלשה למקרקעיה שלא כדין וללא ידיעתה הטמינה שם תשתיות תקשורת, ואינה יכולה להלין על כך שהנתבעת פגעה בהן במהלך הבנייה.
סבורני, כי יש קושי ללמוד מהאמור לענייננו כאשר עסקינן בכבל תקשורת העובר בקרקע (להבדיל ממנהרה).
נוכח האמור, הטענה לירידת ערך נדחית אף היא.
לסיכום – על יסוד כל האמור לעיל מתקבלת התביעה בחלקה, כך שעל הנתבעת לשלם לתובעת סך של 122,701.59 ₪ - עלות התיקון שבוצע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

אצטט קטעים מסעיפים 2 ו-4 למכתב זה: "במיגרש בנוי קו מתח שחוצה את המיגרש, שהוקם בנגוד לאישורים שניתנו לכם בעבר, שהומצאו לידי הח"מ.... למרות האמור לעיל... לא העתקתם את קו המתח עד ליום 31.12.15 והדבר גורם לפגיעה כספית מתמשכת בפרויקט...". גב' סבי השיבה למכתב ההתראה במכתב שלה מיום 25.1.16 (נספח 10 לכתב התביעה).
דברי גב' סבי (בנספח 10 לכתב התביעה) ודברי מר מאירזון מחזקים את עמדת הנתבעת שלפיה פעלה בהתאם ללוחות זמנים סבירים וודאי לא חרגה מכך באופן המחייב אותה באזשהו פיצוי לתובעים.
סוף דבר עולה מכל המקובץ כי ענייננו בתביעה להחזר תמורה ששולמה ע"י קבוצת התובעים השנייה לנתבעת, חברת החשמל, בגין העתקת קו המתח, אשר העתקתו נדרשה לשם הרחבת הבניין וחיזוקו.
...
יתירה מכך: נוכח כל האמור לעיל, אין מנוס מלקבוע כי ענייננו בתביעת סרק שמלכתחילה לא היתה צריכה להיות מוגשת.
הוצאות משפט: בשים לב למסקנה שאליה הגעתי הרי שאין מנוס מלחייב את התובעים ביחד ולחוד בהוצאות המשפט שנגרמו לנתבעת.
אשר על כן אני מורה לתובעים לשלם לנתבעת הוצאות המשפט ריאליות של ההליך בסך של 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

התובע ביקש לפצותו בסכומים אלו, בנוסף לסך של 60,0000 ₪ בגין עוגמת נפש, וכן החזר הוצאות ושכר טירחת המומחה.
לטענת התאגיד, אין כל דרך אחרת להנחת קוי הביוב, שכן תשתיות אלו לצד תשתיות נוספות כגון בזק, וחשמל, נועדו לשרת הציבור.
לטענתה, לתובע אין זכות תביעה, ולחילופין כי תביעתו הוגשה בשיהוי ניכר ו/או היתיישנה; כן טענה הרשות המקומית כי לא מתקיימת בינה ובין התובע כל יריבות, כי כתב התביעה אינו מגלה עילה נגדה וכי לבית-המשפט נעדר הסמכות העניינית לידון בסעד של העתקת קו הביוב.
באשר לסעד שעניינו פיצוי כספי, טענה הנ"ל כי לא ניתן לתבוע פיצויים לתקופה העולה על 7 שנים.
ארועי הצפות: דחיית טענות הרוחב של התובע, אין משמען חסימת דרכו מלתבוע פיצויים בגין נזקים מהם סבל, הוא ובני משפחתו, בשל הצפת חלקתו, מפגעי ריח, חוסר נוחות, ועוגמת נפש, אך ורק בגין התקופה הסמוכה למועד הגשת התביעה.
לאחר שהתובע נתן הסכמתו במסגרת ההליך לשאת בעלויות העתקת קו והביוב, ובהעדר הוכחה מטעמו כי היה הכרח להעתיק את קו הביוב, בהיתחשב בשאלת ההתיישנות, ובהעדר כל הוכחה כי הייתה זו הדרך היחידה להפסיק את ההצפות, לא מצאתי הצדקה לפצות את התובע בסך 35,670 ₪ נוספים, שהן עלויות ההעתקה.
...
התובע גם לא הבהיר במסגרת טיעוניו וסיכומיו את הבסיס החוקי לדרישתו זו ודינה להידחות מטעם זה בלבד.
אשר על כן, נוכח כל המפורט לעיל, דין התביעה כנגד הנתבעת מס' 2 להידחות.
נוסף על כך, תשלם הנתבעת מס' 1 לתובע הוצאות משפט בסך 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הנתבעת טענה, כי קו החשמל שהועתק, הותקן בשנת 1999 ואילו התובע רכש את הזכויות בחלקה רק בשנת 2014, כאשר הקו כבר קיים במקום, במצבה של החלקה AS IS, על המחובר לה. לכן, התובע מנוע לטעון כנגד מצב זה. נוכח הקמת קו החשמל בשנת 1999 התובעת טענה גם, כי התביעה היתיישנה.
קבלת היתר בנייה בהקדם האפשרי היא בעלת משמעויות כספיות, משפחתיות וחברתיות וניתן להבין שהתובע חש מאולץ לשלם קודם, לשיטתו תחת מחאה, ולתבוע החזר של התשלום לאחר מכן.
אם נושא קו החשמל במיגרש הובא בחשבון בטבלאות האיזון, התובע איננו זכאי לכפל פיצוי בגין קו החשמל ואם הנושא לא הובא בחשבון, היה על התובע לפעול בעיניין מול רשויות התיכנון.
...
על כן, על בסיס מאזן הסבירות הנדרש לצורך הוכחת עובדות במשפט האזרחי, אני קובע, כי חברת החשמל הקימה את קו החשמל בחלקה 17 על פי הסכמת הבעלים, כדין.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
אני מחייב את התובע לשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 2,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 8,775 ₪, בתוך 45 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

נטען כי במהלך המו"מ, טרם רכישת המיגרש, מסר נתבע 1 לתובע מידע שגוי, ולפיו הנתבעים שילמו אגרות והיטלים שונים עבור חיבור המיגרש למים ולחשמל.
אשר לסכום שעניינו תשלום בגין העתקת קו הביוב, הרי שבפסק הדין מיום 22.9.21 שילמה הנתבעת 3, הלכה למעשה, את הסכום שתבע בגין ראש נזק זה. מכאן שלתובע לא קמה עילה לתבוע אותו פעם נוספת מן הנתבעים 1-2.
מעבר לכך, על פי הסכם הפשרה בין התובע לבין הנתבעת, התובע אינו עומד עוד על תביעתו להחזר סכומים אלו מהנתבעת.
יש לקבל את בקשת הערייה למחיקת ההודעה לצד שלישי, ככל שהיא נוגעת לטענות הנתבעים 1-2 המפורטות בסעיפים 9-10 להודעה לצד שלישי [טענות אלו נוגעות לסעד כספי בסך 5,673 ₪ עבור התקנת קו ביוב זמני, וכן 8,500 ₪ עבור הריסה והקמה מחדש של מדרכה].
ככלל, דומה כי התביעה עניינה בשלוש עילות תביעה, אשר מהן נגזרים שלושה סעדים: עילת תביעה אחת, המופנית נגד הנתבעים 1-2 בלבד, עניינה בהפרת הסכם המכר, ובגינה נדרשים הנתבעים 1-2 לשלם לתובע פיצוי מוסכם בסך 200,000 ₪ (ר' סעיף 35 לכתב התביעה).
...
כפועל יוצא של דחיית בקשתה של הנתבעת 3 להורות על מחיקת ההודעה לצד שלישי נגדה, אני מורה לנתבעת 3 להגיש כתב הגנה להודעה לצד שלישי, וזאת בתוך 60 ימים (למען הסר ספק, ימי הפגרה לא יבואו במניין הימים).
עוד אני קובע ישיבת קדם משפט ליום חמישי, 4.1.2024, שעה 09:00.
עקב שינויים בסדרי עבודתי, ועל פי הנחיית נשיאת בית משפט השלום במחוז חיפה, כב' השופטת ש' אייזנברג, אני מורה כי התיק ימשיך להתנהל בפני, אך הדיון יתקיים בבית משפט השלום בחדרה, ולא בבית משפט השלום בחיפה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו