מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להחזר כספי בגין רכישת רהיטים פגומים

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תגובת המשיבים ביום 30.5.2018 הוגשה תגובת המשיב והחברה הזרה לבקשה, בגדרה עתרו לדחיית הבקשה על הסף ואף לגופם של דברים וזאת מהטעמים העקריים הבאים: אשר לדחיית הבקשה על הסף נטען, ראשית, כי הבקשה לוקה בהתיישנות הן מבחינת הדין הכללי והן מבחינת דיני פשיטת הרגל ובטול הענקה מכוח סעיף 96 לפקודה בפרט, זאת, מאחר ועסקת רכישת הדירה על-ידי החברה הזרה בוצעה כ-25 שנים עובר לתחילת הליכי פשיטת הרגל בעיניינה של החייבת; שנית, כי הבקשה אינה מתאימה להתברר על דרך של בקשה למתן הוראות במסגרת הליך זה, זאת מאחר ומדובר בתביעה כספית מורכבת בעלת תשתית עובדתית סבוכה המצריכה בחינת אירועים שאירעו לפני למעלה משני עשורים, בחינת מסמכים רבים, השלכות הדין הזר על נסיבות המקרה, הידרשות לסוגית מעמדו של המשיב בחברה הזרה ושמיעת עדים רבים מהארץ ומחו"ל, ושלישית, כי לנאמן אין כל יריבות מול המשיב, זאת ומאחר והמשיב לא היה חלק מעיסקת רכישת הדירה בשנת 1989.
הכונס הרישמי בעמדתו מיום 8.3.2019 תמך בבקשת הנאמן וסבר כי יש להעתר לבקשה וזאת מהטעמים הבאים: במועד העברת הדירה החייבת ידעה כי היא חדלת פרעון וזאת נלמד בין היתר מתדפיסי רשות המסים (בהקשר זה נראה כי הכונס חזר בו מטענה זו בסיכומיו והבהיר כי ניתן לראות בחייבת כחדלת פרעון לכל המוקדם בשנת 2000 ואילך עת ביקשה לפרוס מחדש את חובה לבנק טפחות), מועד ביצוע עסקת רכישת הדירה על-ידי החברה הזרה אירע כחצי שנה לאחר צו הפרוק לחברת ציביאק, צו אשר הקים את הערבויות האישיות עליהם חתמו החייבת והמנוח להבטחת החזר הלוואות שניתנו לחברה זו; החייבת המשיכה להתגורר בדירה עשרות שנים אף לאחר מכירתה לחברה זרה, וכן בשל כך שהמשיב לא הציג אסמכתות המעידות על תשלום התמורה על-ידי החברה הזרה.
עוד ציין המשיב כי בשל פרק הזמן המשמעותי שחלף מאז נרכשה הדירה על-ידי החברה הזרה לא נותרו בידיו מסמכים רבים, ברם עלה בידו למצוא את הסכם המכר ימים ספורים בלבד עובר למועד הדיון (שם, בעמ' 23); לכשנשאל מדוע הוסכם במסגרת הסכם המכר כי החברה הזרה תרכוש את הדירה על תכולתה ציין המשיב כי הדבר נעשה כדי למנוע אפשרות שיעוקלו הרהיטים (שם, בעמ' 24); לצד זאת הסביר המשיב כי כספי התמורה שולמו לכסוי החובות להם ערב ביחד עם הוריו המנוחים כלפי בנק לפתוח ובמענה לשאלה מדוע לא שולמו הכספים ישירות לנושים (שלא באמצעות רכישת הדירה) טען כי מאחר ומצבת הנשייה לא הייתה ברורה ובשל מחלוקות בנוגע לשעור החוב האמתי שהגיע לאותם נושים, העדיף המשיב לסייע להוריו בדרך של רכישת הדירה ובד בבד לנהל משא ומתן עם הנושים עד לגיבוש הסכמות בנוגע לגובה החוב לכל אחד מהם (שם, בעמ' 29-28).
מכל מקום, גם אם תיתקבל הטענה לפיה נפל פגם בהסכם המכר, אין די בכך כדי לקבוע כי מדובר בחוזה למראית עין, שכן יש ביתר המסמכים הנלווים לעסקה כדי לחזק את המסקנה בדבר אמתותה כפי שיפורט להלן (ראו והשוו: ע"א 8393/99 יצחק לופטין נ' מוניקה תכשיטים בע"מ (17.6.2004), בפיסקה 11).
מכל מקום, ככל שתתקבל טענת הנאמן כי תכליתה היחידה של החברה הזרה הייתה לצורך רכישת הדירה, אזי שיש לתהות מדוע הועברו הכספים אם לא לצורך מטרה זו. עוד בהקשר זה יצוין כי הצדק עם המשיבים כי הנטל לזימונה של עו"ד סבירסקי למתן עדות מוטל על כתפיו של הנאמן כמי שמבקש להשיג על חוקיות העסקה.
...
הסכם ההלוואה נערך בין החממה לבין חברתBHCO והחייב אינו צד להסכם, ועל כן לא ניתן להתעלם מהשלב ההכרחי של הרמת מסך ההתאגדות ו"לדלג" ישירות למסקנה כי מדובר בהענקה בטלה.
זאת ועוד, כפי שיובהר להלן, לגופו של עניין סבורני כי הקביעה הנוגעת לידיעתם של המערערים על מצבו של החייב, אשר דומה כי היא היוותה שיקול מרכזי בקשר לאותה זהות שייחס בית המשפט ל-BHCO ולחייב, אינה מעוגנת בתשתית הראייתית שהונחה בפני בית המשפט.
סוף דבר מכלל האמור לעיל, דין הבקשה להידחות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כעולה מחוות הדעת, על כל אחת מהחשבוניות לרכישת אריחי קרמיקה (שלפי טענת נציג הנתבעת משמש גם כתעודת משלוח) לא מצוינות הוראות תיחזוקה ושימוש כמתחייב לפי סעיף 2.3.4 לתקן 314, הקובע שתעודת המשלוח תיכלול הוראות שימוש ותחזוקה לגבי חומרי הניקוי עבור כתמים שונים, תוך ציון התאמה חומר הניקוי למקור הכתם ואופן הניקוי; במקרה של אריחים לא מזוגגים יתכן שאריחים אלה עלולים להיות מוכתמים ללא טפול הולם, ספק יציין הנחיות לגבי הטיפול הנידרש לצורך הגנה מפני הכתמה.
המומחה סיכם שמאחר והכתמים והשריטות מצויים במסלולי המעבר בעשרה אריחים לכל היותר, בהם מתבצעות תנועות מרובות יחסית של אנשים וגרירות של ריהוט וחפצים, ולא במקומות אחרים, ולאור העובדה שבמהלך השנה וחצי האחרונות מצב הריצוף לא השתנה, המומחה המליץ שאין צורך בהחלפת הריצוף כולו אלא בהחלפת מקומית של האריחים הפגומים בלבד באריחים תקינים, במימון הנתבעת, שיפורקו באופן זהיר בחדר הצפון מזרחי בו ניתן לפרק עשרה אריחים שלמים.
התובעים תבעו פיצוי כספי וציינו במפורש שנוכח ניסיון העבר הם אינם מעוניינים עוד בהחלפת הריצוף אלא בהחזר כספי ופצוי בגין נזקיהם (סעיף 35-17 בכתב התביעה).
...
משקבע המומחה שאין פגם, אין מקום לפסיקת פיצוי ודין התביעה להדחות.
ההלכה היא שגם כאשר מדובר במומחה מכריע שמונה על ידי ביהמ"ש, ביהמ"ש אינו פורק עצמו מן החובה והאחריות להכריע בתיק והוא רשאי לקבל את חוות דעת המומחה או לדחותה, כולה או מקצתה, וסמכות ההכרעה לעולם נשארת בידי ביהמ"ש. אף שהתוצאה מבחינת התובעים קשה היא, אין מנוס מדחיית התביעה כולה.
התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הצדדים חלוקים בדבר זכאות המכללה לתבוע את רהיטי הכוח בגין פגמים שנרכשו ברכישה הראשונה, בדבר איכות הכסאות שסופקו, מקור הפגמים שהתגלו בהם והיקפם, כמו גם בדבר ההצדקה לפירוק הכסאות ולביטול העסקה.
לדבריה, ככזו, אין בינה לבין המכללה יריבות חוזית, והמכללה אינה יכולה לתבעה בגין הרכישה הראשונה ללא המחאת זכות מלגור בכפר.
לטענת רהיטי הכח, יש מקום להפחית מהסעד הכספי בגין 26 הכסאות אף את שווי יתר הכסאות שהושמדו.
אין הצדקה לביטול מלא של העסקה לטענת המכללה, נוכח הפגם היסודי שהתגלה בכסאות, ומאחר שלמעלה ממחצית הכסאות נישברו, עסקינן באספקת נכס שאינו תואם באיכותו ובתכונותיו את השמוש הרגיל בו, ועל כן היתה המכללה זכאית לבטל כליל את עסקת הרכישה ולקבל החזר בגין מלוא התמורה ששולמה.
...
על כן דין טענותיה של המכללה לביטול העסקה ולהשבת מלוא התמורה – להידחות.
אף לא הוצגו כל אסמכתאות לפגיעה במוניטין של המכללה, לתלונות של סטודנטים ולפגיעות בגוף (טענה שדינה להידחות ולו בשל עיתוי העלאתה), כנטען.
סוף דבר אני מחייבת את רהיטי הכח לשלם למכללה פיצוי בסך של 28,238 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לטענתו, חלק מהריהוט שהזמין לא סופק ע"י הנתבעים ולא תאם את הזמנתו; בפיו היו גם טענות לפגמים באיכות הריהוט ואופן התקנתו.
לא קיימת הצדקה להרמת מסך ההיתאגדות: התובע הגיש את תביעתו כנגד הנתבע אף, כי הריהוט נרכש מהנתבעת ולא ברור מה היא עילת התביעה כנגד הנתבע.
דומה שאילמלא גבול סמכותו של בית המשפט הוא היה פוסק לתובע פיצוי בגין עוגמת הנפש שהייתה כרוכה באספקת ריהוט חלקי ושונה ממנה שהוזמן על ידו בנסיבות שתוארו ותוך חריגה מהמועדים שהוסכמו בין הצדדים; רביעית, הזמן שחלף מאז אספקת הריהוט אינו כה משמעותי, כאשר התובע הביע את רצונו לבטל את העסקה במסגרת ההודעות בין בנו לבין נציגת הנתבעת (נספח ח' לכתב התביעה) היה והליקויים עליהם הצביע לא יתוקנו, כאשר הנתבע היה נכון להחליף את הריהוט או חלקו, שעה שזה סופק שלא בצבע אשר הוזמן ע"י התובע אך בסופו של דבר לא עשה כן. כך גם, ההבטחות לבצע החזר כספי בגין הארון שלא סופק לא קויימו על ידי הנתבעת חרף הודאתה במסגרת ההודעות האמורות.
...
דומה שאלמלא גבול סמכותו של בית המשפט הוא היה פוסק לתובע פיצוי בגין עוגמת הנפש שהייתה כרוכה באספקת ריהוט חלקי ושונה ממנה שהוזמן על ידו בנסיבות שתוארו ותוך חריגה מהמועדים שהוסכמו בין הצדדים; רביעית, הזמן שחלף מאז אספקת הריהוט אינו כה משמעותי, כאשר התובע הביע את רצונו לבטל את העסקה במסגרת ההודעות בין בנו לבין נציגת הנתבעת (נספח ח' לכתב התביעה) היה והליקויים עליהם הצביע לא יתוקנו, כאשר הנתבע היה נכון להחליף את הריהוט או חלקו, שעה שזה סופק שלא בצבע אשר הוזמן ע"י התובע אך בסופו של דבר לא עשה כן. כך גם, ההבטחות לבצע החזר כספי בגין הארון שלא סופק לא קויימו על ידי הנתבעת חרף הודאתה במסגרת ההודעות האמורות.
התוצאה: אני מקבל את התביעה כנגד הנתבעת ומורה על ביטול עסקת המכר אשר פורטה במסגרת ההזמנה שצורפה כנספח א' לכתב התביעה.
התביעה כנגד הנתבע נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בחיפה ‏ג' אב תשפ"ג, 21 יולי 2023 ת"ק 17405-03-22 גבאי נ' רהיטי בית המעצבים בע"מ תיק חצוני: בפני כבוד הרשם הבכיר, בנימין בן סימון תובעת ליטל גבאי נתבעת רהיטי בית המעצבים בע"מ פסק דין
התובעת שוחחה עם נציגה מטעם הנתבעת, וזאת הודיעה לתובעת על ביטול העסקה והחזר כספי בגין רכישה זו. כמו כן, זוכה חשבונה של התובעת ביום 17.9.21 בסך 5,761 ₪.
לאור האמור, התובעת מבקשת מבית המשפט לפסוק לטובתה סך של 11,700 ₪ לפי הפרוט הבא: פיצוי כספי בגין הכסאות הפגומים – 3,000 ₪; החזר בגין הוצאות הובלה ומנופים – 1,170 ₪; הוצאות משפטיות בגין הכנת כתב תביעה זה ומכתב ההתראה – 2,000 ₪.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים על מכלול הראיות שהוצגו לי, אני נוטה לקבל כגרסה אמינה את גרסת התובעת בהיותה אמינה וקוהרנטית ולדחות את גרסת הנתבעת.
לאור האמור, דין התביעה להתקבל ועל כן אני מורה על ביטול העסקה.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך 4,000 ₪ בגין הכיסאות, 800 ₪ בגין הובלות וכן סך של 1,000 ₪ בגין עוגמת הנפש, וכן סך של 500 ₪ בגין הוצאות משפט, בתוך 20 יום מיום המצאת פסק דין זה. לאחר תשלום מלוא הסכום, יעמדו 8 הכיסאות במצבם הנוכחי לרשות הנתבעת וזאת תוך 30 יום מיום התשלום לתובעת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו