אף טענת המשיבים באשר לשהוי בתביעת הפינוי, נדונה בפסק דינו של בית המשפט השלום, וזאת במסגרת טענת הנתבעים כי שתיקת המבקשת לאורך השנים הפכה אותם לבעלי מעמד בר רשות במקרקעין, וכך נקבע :
"אינני סבור שהמקרה שלפנינו בא בגדר אותם מקרים חריגים שבהם שתיקת הרשויות הופכת את הנתבעים לבני רשות במקרקעין. ראשית, כפי שניתן ללמוד מההתכתבות בין מינהל מקרקעי ישראל לחברת פרדס בחיסכון (הוזכרה לעיל ומופיעה בנספח א/3 לתצהיר **** דן (דדון)), שתיקת הרשויות במקרה זה נבעה במידה רבה כתוצאה מהמחלוקת בין המינהל לחברה על מי מוטלת האחריות לפעול לסילוק הפולשים. שנית, פלישת הנתבעים לשטחים השונים נעשתה טיפין טיפין ואין דין זהה לכל השטח. שלישית, אין מקום לדבר במקרה זה על שתיקת הרשויות שכן גם אם לא הוגשה תביעה לסילוק יד היתקיימו מגעים שונים לאורך השנים בין הרשויות ובין הנתבעים בהם הביעו הרשויות את מחאתן כלפי החזקת הנתבעים בשטח. עובדה זו אך היא עולה מן המסמכים שהוצגו על ידי הנתבעים עצמם. רביעית, הקף הפלישה ואופן השמוש במקרקעין לצרכי מסחר והפקת רווחים מצדיקים כשלעצמם שלילה של הכרה בנתבעים כבני רשות במקרקעין." (סע' 99 לפסק הדין).
אעיר כי בעיניין שבשיגרה דנים בתי המשפט בטענות האפליה שמעלים מפונים כלפי הרשויות במסגרת תביעות פינוי מבלי שמועלית הטענה כי המדובר בטענה שיש להעלות במסגרת תקיפה ישירה [ראו למשל ת"א (שלום תל אביב-יפו) 76719/00 מנהל מקרקעי ישראל נ' רבני יואב (15.07.2004); ת"א (שלום רח') 37586-05-17 עריית לוד נ' שלמה טמיר (13.01.2021); ת"א (שלום נצ') 16630-06-14 הקרן הקיימת לישראל נ' קלמן מוסקל (16.07.2017); ת"א (שלום חי') 33174-11-15 רשות הפיתוח מדינת ישראל - רשות מקרקעי ישראל נ' יפה ספיר (16.09.2019)].
לעניין זה, ואף כי אני סבורה כי מן הראוי כי המשיבים היו מפנים את המקרקעין טרם הגשת התביעה הנדונה, אזי ומהסכמות הצדדים, אשר קיבלו תוקף של פסק דין בבית המשפט המחוזי, ניתן גם לפרש כי בידי המשיבים הייתה האופציה לפנות את המקרקעין ולקבל פיצוי בסך 60,000 ₪, או שלא לפנות ואז לא יקבלו פיצוי זה, כאמור בסעיף 5 לפסק הדין במחוזי (סעיף 4 לעיל), ולמבקשת אף תהיה האפשרות להגשת תביעה בגין דמי שימוש במקרקעין, כפי שאכן עשתה המבקשת במקרה הנידון.
...
לעניין זה, ואף כי אני סבורה כי מן הראוי כי המשיבים היו מפנים את המקרקעין טרם הגשת התביעה הנדונה, אזי ומהסכמות הצדדים, אשר קיבלו תוקף של פסק דין בבית המשפט המחוזי, ניתן גם לפרש כי בידי המשיבים הייתה האופציה לפנות את המקרקעין ולקבל פיצוי בסך 60,000 ₪, או שלא לפנות ואז לא יקבלו פיצוי זה, כאמור בסעיף 5 לפסק הדין במחוזי (סעיף 4 לעיל), ולמבקשת אף תהיה האפשרות להגשת תביעה בגין דמי שימוש במקרקעין, כפי שאכן עשתה המבקשת במקרה הנדון.
סוף דבר
מתקבלת טענת המבקשת כי המשיבים מנועים מהעלאת הטענות לזכות במקרקעין, להיותם בני רשות וכן לשיהוי בפינוי.
עוד נקבע כי יש לדחות את התביעה לפיצוי בגין העילה הנטענת ל"פינוי כפוי".