מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לדמי אבטלה לפי חוק דמי אבטלה

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במועד הדיון בתיק זה תביעתה לדמי אבטלה טרם אושרה והענין היה מצוי בהליכים מול המוסד לביטוח לאומי.
בתוך כך הושם דגש (לפחות לצורך קביעת יחסי עבודה בהקשר של זכאות לדמי אבטלה לפי חוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) התשנ"ה-1995) על קבלת שכר תמורת העבודה כ"גרעין מהותי" בהוכחת יחסי העבודה: "גרעין הטומן בחובו תנאי שאין בלתו בדבר תשלום שכר בתמורה לבצוע עבודה ובאופן הנגזר ממנה" (ראו ענין מדלסי).
...
אין זו דרך פעולה של "עובדת שכירה". מאחר שמצאנו שהתובעת לא היתה עובדת שכירה, הרי שדין התביעה כולה – להידחות.
סיכום התביעה נדחית על כל רכיביה בשל העדר יחסי עובד-מעביד בין הצדדים.
נוכח התנהלותו של הנתבע במהלך היחסים שבין הצדדים והדיווחים שהוא בעצמו מילא ואישר, אנו קובעים שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעת התובע לקבלת דמי אבטלה לפי בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995.
...
סוף דבר מכל המפורט לעיל, אנו מקבלים את תביעת התובע וקובעים שהיו יחסי עבודה בינו לבין בנו ועל כן, התובע זכאי לדמי אבטלה.
באשר להוצאות – נציין, כי מחד, אנו סבורים שיש מקום לחייב את הנתבע בהוצאות גבוהות במיוחד וזאת נוכח העובדה שעל אף ההוראה שקיבל מבית הדין להסביר מדוע הוא סבור שאין יחסי עבודה בין התובע לבין בנו, הנתבע לא פעל על פי הוראת בית הדין ובכך גרם לבזבוז זמן ומשאבים.
לאחר ששקלנו בענין – אנו קובעים, כי על הנתבע לשלם את הוצאות התובע בגין ניהול התיק בסך של 5,000 ₪.הסכום ישולם תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ולאור הוראות החוק בסעיפים 5(ב), 9(א)(1) לחוק הבטחת הכנסה, ותקנה 17(7)(א) לתקנות הבטחת הכנסה, בדין נדחתה תביעת התובע לגימלת הבטחת הכנסה, הואיל והכנסתו מדמי אבטלה בנכוי המזונות, עד לגובה סכום הגימלה בסך של 3,766 ₪, עולה על סכום הגימלה לה היה זכאי אילמלא הכנסתו כאמור (1,730 ₪).
...
יישום הוראות החוק, על המקרה דנן, מוביל אותנו למסקנה, כי בדין דחה הנתבע את תביעתו של התובע לגמלת הבטחת הכנסה, מהמטעמים המפורטים כדלקמן: גמלת הבטחת הכנסה ליחיד בחודש 12/15 היה בשיעור 1,730 ₪.
לפיכך הגענו למסקנה, כי בדין נדחתה תביעתו.
נוכח כל האמור לעיל, התביעה נדחית - ללא צו להוצאות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

מונחת לפנינו תביעת התובע לתשלום דמי אבטלה לפי חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן: החוק), לאחר שתביעתו נדחתה על ידי הנתבע (להלן: המוסד) מן הטעם שלא נותקו יחסי העבודה בין התובע למעסיקו, "ירים משה" (להלן גם: המוסד החינוכי).
...
הצדדים ביקשו לסכם פרשותיהם בכתב ובית הדין נעתר לבקשה וקצב מועדים להגשתם.
טענות הצדדים בראשית הדרך טען התובע כי יש לקבל את תביעתו מן הטעם שיחסי העבודה בינו לבין "ירים משה" נותקו ביום 19.7.2010, כפי שעולה ממכתב הפיטורים שנמסר לו ביום 31.5.2010.
לא למותר הוא להזכיר כי בסופו של דבר אושרה תביעתו של התובע לגמלת הבטחת הכנסה בבחינת סוף דבר המעיד על ראשיתו.
הגם שפסקי דין אלו אינם מחייבים בית דין זה והאמור בהם אינו מתיישב עם קביעותינו דלעיל, מצאנו לנכון לאבחן בינם לבין המקרה שלפנינו.
סוף דבר – על יסוד כל האמור לעיל התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

להלן עקרי טענות הנתבע: הנתבע הכחיש את כלל טענות התובעת, והודה כי במכתבו מיום 3.6.2020 הוא הודיע לה על דחיית בקשתה לחישוב הבסיס לדמי אבטלה לפי חודשי עבודתה שקדמו ליציאתה לחל"ת נוספת ביום 15.3.2020, וזאת בשל היותה בשנת אבטלה קיימת; הנתבע טוען כי עוד ביום 5.8.2019, קרי כחצי שנה טרם תחילתו של משבר הקורונה, הגישה התובעת לנתבע תביעה לדמי אבטלה לתאריך קובע של יום ה-1.8.2019, וזאת בשל הוצאתה לחל"ת על ידי מתנ"ס קריית ביאליק לתקופה שמיום 1.8.2019 ועד יום 31.8.2019; זכאותה של התובעת נבדקה בהתאם להוראות פרק ז' לחוק, ממנו עולה כי התובעת צברה תקופת אכשרה בת 12 חודשים, החל מהתאריך הקובע של יום ה-1.8.2019 ועד ליום 31.7.2020; השכר היומי הממוצע של התובעת עמד על סך 183.15 ₪, והוא חושב לפי ההכנסה שהתקבלה בששת החודשים הקלנדריים האחרונים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה לפני התאריך הקובע, קרי, נכון לחודשים 2/2019 עד 7/2019 (כולל), וכל זאת – בהתאם להוראות סעיף 170 לחוק; תביעת התובעת אושרה ביום 27.8.2019 בגין חודש 8/2019, ולאחר הפחתת 5 ימי המתנה, לפי הוראות הדין; ביום 1.9.2019 חזרה התובעת לעבוד, והופסק רישומהּ כמחוסרת עבודה; ביום 20.3.2020 שוב נרשמה התובעת בלישכה התעסוקה כמחוסרת עבודה, החל מיום 15.3.2020.
...
אשר לטענתה הנוספת של התובעת, כי לייחוס סכומים שהתקבלו לאחר שהמבוטח כבר שהה בדמי אבטלה, לגבי התקופה שלפני הזכאות לתשלום דמי אבטלה, הרי שגם טענה זו דינה להידחות.
ולבסוף, ואשר לטענה אחרת של התובעת, כי לא ייתכן שמבוטח שמצא עבודה בשכר גבוה יותר, יפגע בגובה דמי האבטלה המשולמים לו, בעוד שיתר האזרחים זוכים להטבות שונות עקב משבר הקורונה, הרי שגם כאן, אנו דוחים את הטענה, בשל הנימוקים הבאים: - ראשית, לתובעת שולמו דמי אבטלה במשך 17 חודשים, בעוד שתקופת הזכאות המקורית שלה היא בת 175 יום.
לסיכום לסיכום – לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו