פיצויים בגין פיטורים שלא כדין: התובע טוען כי על אף שסיום עבודתו על פי המסמכים הכתובים נעשה בדרך של "פרישה מוסכמת" לפנסיה מוקדמת, אין מדובר בהסכמה אמיתית, אלא בהסכמה מאולצת, אשר התובע נתן לאחר שהופעל עליו לחץ פסול, לאחר שהוטעה, ולאחר שאוים בשלילת זכויות שהיו מוקנות לו ממילא על פי הסכם העבודה בינו לבין האגוד.
כלומר, בין התובע לבין האגוד נכרת הסכם לפרישה מרצון של התובע, בתנאים שהוסכמו – הגדלת שיעור הגמלה ב-3%; הענקת דרגת פרישה; תשלום מענק פרישה; תשלום 4 חודשי היסתגלות; תשלום פדיון ימי מחלה; ניצול בפועל של ימי חופשה.
לאור המסקנה אליה הגענו, לפיה נכרת בין הצדדים הסכם פרישה תקף, אשר התובע אפילו לא עתר לבטלו, נושאים אלה אינם רלבנטיים להכרעה בתביעתו של התובע לפצוי בגין פיטורים שלא כדין, ולכן לא נדון בהם.
...
אנו דוחים את טענתו של התובע כי מהמכתב נספח א' לתצהירו של התובע ניתן להסיק הסכמה כי הרכיבים כוננות ואחזקת רכב הם חלק משכרו של התובע לעניין תשלום פנסיה.
אנו סבורים, כי יש לבחון את מהות התשלום על פי תפקידו של התובע כמהנדס תפעול, ואין להסיק מסקנות מכך שהאיגוד ביקש שלא לפגוע בתנאי עבודתו ושכרו של התובע לאחר העברתו לתפקיד עוזר הנדסי למנכ"ל.
כללו של דבר: על יסוד כל הנימוקים לעיל, אנו דוחים את תביעתו של התובע להכללת הרכיבים שכר עידוד, כוננות, אחזקת רכב וגילום אחזקת רכב ב"משכורת הקובעת" לפנסיה.
התובע לא העלה תביעה כלשהיא בנוגע לכך, ולכן אין ביכולתנו לפסוק לו סעד בעניין זה. אולם, לטעמנו, מכוח חובת תום הלב החלה על האיגוד כמעביד, ובמיוחד כמעביד בשירות הציבורי, אנו סבורים כי על האיגוד לשלם לתובע את הסכומים שהיו מצטברים לזכותו בקופת גמל מהפרשות בגין רכיב השכר "שכר עידוד", לרבות הפרישי ההצמדה והריבית שתשלומי האיגוד היו צוברים, כאשר מסכום זה יש לקזז את התשלום שהועבר בטעות לקופת גמל, בגין תוספת פנסיונית, אם אכן הועבר בטעות תשלום בגין תוספת זו.
סוף דבר – התביעה נדחית.