מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לגביית חוב בחשבון עו"ש

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

"התובע נאלץ בסופו של יום לכסות את חובו בחשבון העו"ש הפרטי, שכן הבנק העביר את כל חסכונותיו, כאמור, לטובתו, על מנת לשלם את חוב החברה כלפיו ונקט כנגד התובע בהליכים לגביית החוב בחשבון העו"ש" (ס' 29-35 לכתב התביעה).
...
לאור כל האמור, הבקשה מתקבלת.
בהתאם, אני מורה על מחיקת הסעיפים המתייחסים לעילת התביעה השניה - סעיפים 3, 29-35 וסעיפים 47.1-47.2 ו-48 לכתב התביעה שהגיש המשיב כנגד הבנק בת.א 27207-11-13.
למען הסר ספק, התביעה המוצאת את ביטויה בסעיפים אלה, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע (להלן: "הבנק") הגיש נגד הנתבע תביעה לגביית יתרת חובו של הנתבע לבנק בשל הלוואה שקבל הנתבע מהבנק לצורך רכישת רכב מחברת סנטרל קאר (להלן: "החברה").
הנתבע פתח חשבון עו"ש בסניף בני ברק של הבנק וכן ביקש מהבנק הלוואה בגינה נחתם המסמך, שסומן ג' בתיק המוצגים של התובע (להלן: "הסכם ההלוואה"), המכונה "בקשה לקבלת הלוואה-מרכנתיל דרייב". מטרת ההלוואה נקבעה במפורש ל"רכישת רכב חדש", כאשר תקופת ההלוואה 72 חודשים.
למען הסר ספק אומר, שהבאתי בחשבון שקולי גם את שנאמר בעיניין בנק לאומי, דהיינו ש"אינטרס ראשון במעלה של הבנק – ובאופן ישיר של הציבור כולו – הנו בשמירת יציבותו הכלכלית, תוך הקפדה על גביית חובות הלקוחות והימנעות מהחשפות למשברי נזילות.
...
הנתבע הסביר, ואני מקבלת את הסברו, כי כאשר למד על העברת הסכום, ביטל את העסקה וביקש לקבל את הכסף חזרה, אולם הסתבר לו, כי מרגע שהכסף הועבר החברה נתנה לנתבע המחאה דחויה ל- 60 יום כך שממילא היה הנתבע שבוי בידי החברה למשך אותם 60 יום ואילו בעל החברה הבטיח לנתבע את הרכב תוך ימים ספורים אם לא יבטל את העסקה וכך חזר בו מן הביטול.
נראה כי די בכך כדי לקבוע שיש לדחות את תביעת הבנק ואין מקום לחייב את הנתבע בהשבת ההלוואה בנסיבות אלה.
במכתב הפיקוח נכתב בין היתר: "נראה בעליל שהבנק פעל כשורה, ואף נקט באמצעים כדי לשמור לפחות על מחצית מסכום ההלוואה עד לקבלת הבטחונות, שבסופו של דבר לא הומצאו." (ההדגשה הוספה- ע.ר.) עיננו הרואות כי במקרה שבפני הבנק העביר את מלוא סכום ההלוואה ללא קבלת בטחונות, ולא הותיר מחצית מהסכום, כפי שעשה במקרה שנדון בפני הפיקוח, ולכן קשה לטעון שהבנק במקרה זה "פעל כשורה". סוף דבר אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

לטענתו, פסק דין גד קובע, כי תביעה העוסקת בגביית ריביות משנות ה- 80' וראשית שנות ה- 90' איננה יכולה להנות מהאמור בסע' 4 לחוק ההתיישנות, שכן היא איננה נובעת מאותן נסיבות בגינן ניפתח הליך לגביית חוב בסוף העשור הראשון של שנות ה- 2000.
טבעו של חשבון עו"ש, לטענת המשיבים, כי כל חיוב מתמזג ב"שורה התחתונה" ולכן חיוב היתר שניגרם בחשבון עד מרץ 1991, הגדיל את החוב בחשבון, וממשיך כך עד יום הגשת התביעה.
...
אינני מקבלת טענה זו. המשיב 2 חתום בערבות מתמדת בלתי מוגבלת בסכום על כל התחייבויות וחובות החברה (המשיבה 1), ולכן כל החלטה אשר תהא תקפה באשר לחברה, הרי שתשפיע גם על המשיב 2 כערב בגין התחייבויותיה.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה לסילוק התביעה שכנגד על הסף, לאור תחולת החריג הקבוע בסיפת סעיף 4 לחוק ההתיישנות.
כמו כן, אני דוחה את הבקשה לדחות את התביעה שכנגד של המשיב 2 מחמת היעדר יריבות.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

תביעת החוב של הבנק הבנלאומי הראשון לישראל בע"מ (בנק אוצר החייל לשעבר) – מדובר על חוב בגין יתרת חובה בחשבון עו"ש , בגינה ניפתח תיק הוצאה לפועל שמספרו 501887-04-20 בתובענה לסכום קצוב (בסכום 37,464 ₪).
במסגרת הדיון הוסיף הנושה והדגיש כי אינו מחויב בהגשת תובענה לצורך גביית החוב ואף אילו הוגשה תביעת חוב בלבד במסגרת הליך זה, ניתן היה להכריע בה. משום כך טענות המערער בנוגע לנושא ההמצאה אינן רלוואנטיות.
...
נוכח מכלול הנימוקים דלעיל, דין הערעור להידחות.
הנושה השיב לטענות המערער וטען כי יש לדחות את הערעור על הסף נוכח איחור בהגשתו והתייחסות לטענות חדשות בערעור.
הפועל היוצא מהאמור לעיל הוא כי דין הערעורים להידחות במלואם על יסוד הנימוקים דלעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

, תהא רשאית החברה, בכפוף להוראות הדין, לממש את זכותה לעיכבון או לקזוז הכספים המופקדים לזכות העמית בקופה ו/או בחברה ו/או שימוש בכל זכות העומדת לזכותה" (ההדגשות שלי, א"ס) אין בידי לקבל את הסברו של מר קלפטש שלפיו ההוראות דלעיל נוגעות לאפשרות התובעת לגבות את חוב ההלוואה מחשבון העובר ושב שניפתח על שם הנתבע עבור ההלוואה (עמ' 22 לפרוטוקול, שור' 7-5, שור' 19-16).
לכאן יפים הדברים שצוינו ב-פש"ר (מחוזי ב"ש) 4814-02-17 הראל פנסיה וגמל בע"מ נ' חגי בן שושן (06.02.2019): "המתנה בלתי סבירה תביא לכך שהחוב יתפח, דבר שיביא לנגיסה גדולה יותר, שלא לצורך, בחסכונותיו של הלווה, חיסכונות המיועדים לעת זקנה. כך, המלווה תזכה לריבית "חריגה" ולרווחים נאים, על חשבונם של החייב ושל נושים בלתי מובטחים ואלה בדין קדימה" (שם, פסקה 18) ודוק, לא ניתן לומר כי השתהות התובעת בהגשת התביעה או במימוש זכות הקזוז העומדת לה נבעה ממאמציה להביא לפרעון החוב בדרך אחרת על מנת שלא לקזז מכספי הקופה, שכן היא לא הוכיחה כי נקטה בפעולות כלשהן לאחר משלוח מכתב ההתראה השני לצורך גביית החוב.
...
התובעת לא טענה וממילא לא הוכיחה כי נעשתה פנייה טלפונית או פנייה נוספת בכתב אל הנתבע וחזקה כי אילו נעשתה פניה שכזו, היא הייתה מביאה ראיות על כך. סבורני כי חובת תום הלב והחובה לפעול בדרך מקובלת החלות ביתר שאת על גוף פיננסי שהלווה כספים ללקוחו, מטילות עליו חובה לנסות בראש ובראשונה לצור קשר טלפוני עם הלקוח – החייב על מנת לבחון עמו אפשרויות הסדרת החוב, בין אם לפני, בין במקביל ובין אחרי משלוח מכתבי התראה.
אשר על כן, אני מקבל את התביעה באופן חלקי ומחייב את הנתבע לשלם לתובעת סך של- 15,845 ₪.
כמו כן, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת הוצאות משפט בסכום כולל של- 1,500 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסכום כולל של- 3,000 ₪ (כולל מע"מ).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו