הנני דוחה את גרסת התובעים גם באשר להסכמתם לרישום המשכנתא על הדירה: באותו מכתב של עו"ד נענע (נספח 11 לתצהיר הבנק) נכתב: "נראה כי מרשי הוטעו על ידכם ו/או הולכו שולל ובחוסר תום לב רבתי נרשמה המשכנתא שנועדה לרכישת הקוטג' גם על הדירה, וזאת בנגוד להסכמתם של מרשיי בנגוד למוסכם בין הצדדים ותוך הטעה ובחוסר תום לב רבתי. טענה זו נסתרת ממסמכי ההלוואה וחתימת התובעים על הטפסים לפיהם ירשמו שעבודים על שני הנכסים, ואף את האמור בכתב התביעה ובתצהיר התובעת, לפיו הבנק יסלק את המשכנתא הראשונה לטובת משכן (כפי שנעשה), ו"הבנק הופך להיות בעל משכנתא מדרגה ראשונה על הדירה בבת ים." פרושו, שמלכתחילה הוסכם שהבנק ימשכן את שני הנכסים.
לטענת התובעים, הפר הבנק את חובת הנאמנות החלה עליו: "מערכת היחסים שבין לקוח (ולדידי, אף מי אינו לקוח) לבין בנק היא מערכת מיוחדת, הנובעת מהאמון שרוחש הציבור הרחב כלפי מוסד זה. הבנק ופקידי הבנק נתפשים ביני הציבור כסמכות מקצועית, בין היתר בשל כך שברשות הבנק לא אחת מידע אשר אינו נגיש לציבור הרחב; הבנק כמוסד כספי הוא גם בעל כישורים מיוחדים ואמצעים טכניים שאינם נחלתו של הפרט. כל אלה עשויים לאפשר לבנק למנוע נזקים מלקוחותיו, בעוד שלנפגע הפוטנציאלי אין יכולת דומה. מאחר שהפרט רוחש במקרים רבים אמון מיוחד לבנק, מאמין בכישוריו ובאמצעיו הטכניים, ורואה בו גוף מעין צבורי, נוטה הוא שלא לנקוט אמצעי זהירות מצידו להקדים פני נזק אפשרי, אפילו יש בכוחו לעשות כן. מכוח מערכת יחסים זו מוטלות על הבנק חובות מיוחדות- שאינן מוטלות על צדדים לחוזה רגיל." (עא 5893/91 טפחות בנק משכנתות לישראל בע"מ נ' נתן צבאח, פדי' מח(2), 537).
בתביעה, מתעלמים התובעים מהפרת ההסכמים על ידם, צבירת פיגורים החל מנטילת המשכנתא, הסתרת חוזה הביטול מפני הבנק, והתעלמות מחובת הזהירות המוטלת עליהם- להבטיח את עצמם (שעה שהיו מיוצגים), בערבויות שהחוק דאג להעניק להם, ובעיקר הנם מתעלמים מהיעלמותו של הקבלן אשר הבטיח להם כי יחזיר לבנק כ1,000,000₪.
...
לעניין זה, הגובל בטענת התעשרותם של נסיר על חשבון התובעים, הנני מקבלת את טענת נסיר כי בסופו של יום, לא הרוויחו דבר מהתמוטטותו של הקבלן, השלמת הבניה והאישורים על שמם, ומכל מקום, גם אם נחסך מהם סכום של 200,000 ₪, כגרסת התובעים (עפ"י חשבון שאיננו מתקבל על ידי), אין "חסכון" זה מהווה התעשרות שלא כדין "על גבם של התובעים", כפי שנטען על ידם.
התובעים היו צד להליך המשפטי בו הושג הסכם הפשרה, ולכאורה ככל שהיתה להם התנגדות להסכם, עמדה להם האפשרות לעשות כן. אך ההסכם בא לטובתם, הקטין את חובם ולכן לא הייתה להם עילה להתנגד לו.
הנני מקבלת אף את טענת נסיר כי לא הייתה מוטלת עליהם חובת זהירות כלפי התובעים, ולפיכך, משנדחו טענות חוסר תום לב בקיום התקשרות והתעשרות שלא כדין, נדחית אף טענת ההתרשלות.
התביעה כנגד נסיר נדחית.