מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לביטול צו פינוי מנהלי משטח מרעה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בתאריך 12.02.2014 הגיש התובע פנייה לקבל מידע בהתאם לסעיף 7(א) לחוק חופש המידע בעיניין פעולתה של רמ"י לסילוקו משטחים השייכים לה שאותם הוא מחזיק מעל ל-10 שנים.
ביום 05.12.2014 פנה התובע ב"פנייה מוקדמת" כדי למצות את ההליכים לפני הגשת תביעה זו. ברקע להשתלשלות דברים זו חרשה רמ"י שדה זרוע בחזקת התובע בינואר 2014 ובסוף אותה שנה, ב-11.12.2014 חרשה את השטח שנית והשמידה את היבול בה כליל למרות שידעה כי בקשתו של התובע לצוו מניעה זמני עתידה להיות נדונה.
בהמרצת הפתיחה (תיק 10116-12-14 – בית משפט השלום באר שבע) בקש התובע מבית המשפט לקבוע כי ההתראה בדבר פינוי השטח מבוטלת, וכי על המשיב להימנע מלמסור את שטח לאחר ואם יבקש לפנות את התובע מהשטח יפעל בהתאם לחוק מקרקעי הציבור (פינוי קרקע).
התובע נישאל אם פלש אחר הפינוי שנית והסביר שמאז 2002 רועה עדרו שם כל שנה וכי החזיק בשטח מאז 2002 .
התביעה שלפניי הוגשה ארבעה ימים לאחר אותו פינוי שלא נימנע, כאשר לא קדמה לה פניה לבית המשפט (אם במסגרת תיק המרצת הפתיחה ואם במסגרת עתירה מנהלית) לקבל את המסמכים.
...
באשר לשאלה מדוע התובע לא קבל את המידע, ענה נעשו פעולות לאתר את החומר – מדובר בתיקים עבי כרס ויש צורך למיין מתוכם את החומר מסמך מסמך ובסופו של דבר החומר נמסר.
כפי שנפסק על ידי כב' השופט עמית ברע"א 2063/16 הרב י. גליק נ. משטרת ישראל "לא כל פגם מינהלי מהווה אינדיקציה להתרשלות נזיקית. כפי שלצורך פסילת אקט מינהלי אנו דורשים אי סבירות קיצונית או חמורה, כך ב"תרגום" למינוח נזיקי, אני סבור כי רק התרשלות חמורה או חסרת תום לב של הרשות, שבאה לידי ביטוי בהפרה עוצמתית של נורמה מינהלית, תצדיק הטלת אחריות נזיקית" ( עמ' 68 לפסק הדין).
על כן התביעה נדחית אולם בשל העובדה כי קיים צדק בדברי התובע לגבי משך הזמן שעבר בין הגשת דרישתו ועד שקבל לידיו את המסמכים, פרק זמן שלא הוסבר על ידי הנתבעת, לא יחוייב בהוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה לביטול צו פינוי מינהלי שהוציאה הנתבעת כנגד התובעים ביום 31.1.2018 בקשר לשטח מרעה הקרוי "סירין", חלקות 5,6,8,11,12,16,17,21 בגוש 22571, וחלקה 9 בגוש 23273 (להלן: "שטח המרעה"), בהתאם לחוק מקרקעי ציבור (פינוי קרקע), התשמ"א- 1981 (להלן: "חוק מקרקעי ציבור").
לפיכך, ביקשו התובעים להורות על בטלות צו הפינוי, וכפועל יוצא מכך, לצוות על הנתבעת להמנע, בדרך קבע, לפנות אותם משטח המרעה.
...
אשר על כן, ובבחינת התנאים המוקדמים המצטברים והנדרשים להוצאת צו הפינוי לפי סעיף 4 לחוק מקרקעי ישראל, אני קובעת כי לא התקיים תנאי מהתנאים שבו, דבר הפוגם בתוקפו המשפטי של הצו, ומביא למסקנה שיש לבטלו.
לפיכך אני מורה על קבלת התביעה, וביטול צו הפינוי שניתן ביום 31.1.2018.
הנתבעת תשלם לתובעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

משרד החקלאות הגיש נגד הנתבעת תובענה במסגרת ו"ע 22216-02-11 לפי חוק ההתיישבות החקלאית ובקש את פינויה משטח המרעה, בטענה כי היא הפרה את חוק ההתיישבות בכך שהיא הקנתה לאחר זכויות בקרקע ובמים, הקנתה זכות מגורים, יצרה שותפות בעדר ונתנה הרשאה לאחר לרעות בשטח ללא היתר.
מוחמד טען כי בעתירה ב-בג"ץ 765/07 הוא טען כי ההצהרה של המדינה לא קוימה, אך עתירתו נדחתה בגלל שנקבע שהוא בא בידיים לא נקיות בגלל הפרת צו מניעה ופלשה לשטח כרי-דשא, וכן מאחר והמדינה טענה כי הוצע לו שטח מרעה בכפר הנשיא, אך הוא דרש שטח אחר.
לצורך הוכחת ההבטחות שניתנו לו, צטט מוחמד בסיכומיו קטעים מכתב ההגנה שהוגש מטעם המדינה במסגרת ת"א 10792-09-08, כדלקמן: "בסופו של דבר לאחר שהסכימו באי כוח הצדדים פעם אחר פעם לדחות את הדיון בעת"מ בשל הסכמה ג'נטלמנית ביניהם, שנועדה מלכתחילה להימשך מספר חודשים, להקפאת הליכים משפטיים בתקווה שהיה ויוקצה לנתבע שטח מרעה, יוכלו הצדדים לשקול ביטול הליכים משפטיים הדדיים, נמחקה העתירה ללא הוצאות". עוד צטט מוחמד הצהרת והתחייבות המדינה במסגרת בג"ץ (2198/04) להקצות לו שטח רעיה כדלקמן: "העותר יילקח בחשבון במסגרת הבדיקה הכללית שנעשית כיום במינהל מקרקעי ישראל. יש להניח כי הבדיקה הכללית תסתיים בתוך חודשיים, ואז יידון גם עניינו של העותר, ותיבדק הפשרות להקצות לו קרקע למרעה". כאן המקום להתייחס לבקשת התובעות למחיקת סעיפים והוצאת נספחים מסיכומי טענות מוחמד.
למעשה, לאורך כל בירור המשפט, לא השמיע מוחמד ולו טענת הגנה אחת כנגד התביעה, וכל טענותיו נגעו בעיקר לתחום המשפט המינהלי וכנגד מחדלי המדינה והתנהלותה כלפיו בכך שלא קיימה את היתחייבותה להקצות לו שטח מרעה.
...
אף אם המדינה נהגה בעצלתיים בעמידה על זכויותיה, ולא עמדה על המשמר בכל הנוגע למקרקעין דנא, הרי שהמדובר במקרקעי ציבור, אשר רק במקרים חריגים תוכר בהם רשות מכללא כאמור לעיל, ובעניין זה יפים הדברים שנקבעו ברע"א 1284/13 דלעיל כדלקמן: "כפי שציינתי זה מכבר, "אין מנוס ממאבק עיקש בפלישה לקרקעות ציבור, הקרובה להיות לדעתי מכת מדינה במקומות רבים. רשויות המדינה והציבור למיניהן מטבען הן גופים מסורבלים וכבדי תנועה, שהליכי פעולתם לא אחת איטיים, אם מטעמים טובים ואם מטעמים פחות טובים. אך בית משפט זה תפקידו לעודד את הרשויות בבואן לעשות מלאכתן, אם גם באיחור, ולהגן על רכוש הציבור"..
גם אם הייתי מגיעה למסקנה שניתן לנתבעים רישיון מכללא, הרי שבוודאי לא עלה בידם להוכיח כי עסקינן ברישיון בלתי הדיר.
בכל אופן ככל שהיתה כל השקעה מצד הנתבעים, בין אם על ידי נטיעת עצי זית ובין אם על ידי הקמת שוקתות להאכלת הפרות ומכלאות לריכוז עדר הבקר, הרי שהשקעות אלו נעשו לשירות מטרותיהם הם לניהול עדר הבקר והפקת מירב התועלת מהמקרקעין, וזאת מבלי ששילמו כל תמורה בגין כך. לסיכום, אני מקבלת את התביעה, ומורה לנתבעים לסלק ידם מהמקרקעין נשוא התביעה ולהשיב את החזקה בהם לידי התובעות כשהם פנויים מכל אדם ו/או נכס ו/או בניה ו/או תשתית ו/או נטיעה שהוקמה ו/או ניטעה במקרקעין בתוך 45 יום מהמצאת פסק הדין, ובכפוף לכל דין אחר.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בסיומו של הדיון הורה בית המשפט על מתן צו ביניים המורה על הקפאת המצב בשטח כדלקמן: "עד להחלטה אחרת בענין יישמר הסטאטוס קוו כפי שהיה קיים ערב הוצאת הצוים. לעותרים (בעתירה 1199/00) – עד כמה שהם שוהים מחוץ לשטח – יתאפשר לחזור אליו לצרכי מרעה ומגורים לצרכי מרעה, כפי שהדבר נעשה בעבר. כן יתאפשר הדבר לעותרים 4-1 בעתירה 517/00." העתירות הקודמות נדונו במשך עשור במהלכו הופנו הצדדים לגישור אשר לא צלח, היתקיימו מספר דיונים ונעשו ניסיונות נוספים להסדרת המחלוקת מחוץ לכותלי בית המשפט.
בשתי העתירות נטען כי על המשיבים להמנע מלפנות בכפייה את העותרים ובני משפחותיהם משטח האש, להסדיר את מגוריהם של העותרים בתחומו בהתאם לחובתם של המשיבים לפי דיני התפיסה הלוחמתית וכן לנמק מדוע לא יבוטל צו סגירת שטח האש מס' 99/6/ס'.
לשלמות התמונה יצוין כי נגד צוי פינוי, הריסה והחרמה שניתנו למבנים שונים שהוקמו בשטח האש ולשוהים בתחומו, במהלך השנים ננקטו הליכים משפטיים שונים נוספים, מקבילים לענייננו (ראו למשל: בג"ץ 1514/20 עווד נ' מפקד כוחות צה"ל בגדה המערבית (30.6.2020); בג"ץ 7590/19 דבאסה נ' המפקד הצבאי באיזור הגדה המערבית (17.11.2019); בג"ץ 5296/18 ‏אלדבאבסה נ' היחידה המרכזית לפיקוח באיו"ש (19.7.2018); בג"ץ 805/05 עוואד נ' מפקד כוחות צה"ל בגדה המערבית (17.9.2013); וכן עתירות מינהליות התוקפות החלטות של לישכת התיכנון במינהל האזרחי שלא לאשר תכניות הנוגעות לבנייה בתחומי שטח האש: עת"מ (מנהליים י-ם) 57023-12-19 חושיה נ' מפקד כוחות צהל בגדה המערבית (15.3.2020); עת"מ (מנהליים י-ם) 53731-11-19 דבאבסה נ' המפקד הצבאי באיזור הגדה המערבית (26.1.2020)).
כמו כן, התנאי הקבוע בסעיף 318 לצוו בדבר הוראות בטחון, המסייג פינוי משטח סגור כלפי מי שהוא "תושב קבוע", אינו קיים בדין הבנלאומי.
יש לראות רק את הצוו האחרון, שהוצא בשנת 1999, כצו שמכוחו תובעים המשיבים סמכות להורות על פינויים של מי שאינם תושבי קבע.
...
בראי השיקולים האמורים, אין כל מקום לספק בענייננו כי דין הבקשה להידחות.
סיכום המסקנה היא אם כן כי דינן של העתירות להידחות הן על הסף והן לגופו של עניין.
לצערנו, לעת הזו, ולאחר שמוצו הניסיונות לפשרה לדעת כל הצדדים, אין מנוס מחזרה למסלול המשפטי – וכפי שמראה חברי, השופט מינץ, כשפוסעים בו מגיעים לתוצאה שדין העתירות להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לביטול צו לסילוק יד ופינוי מקרקעי ציבור אשר הוצא בהתאם להוראות חוק מקרקעי ציבור (פינוי קרקע), תשמ"א - 1981 (להלן: "החוק").
מדו"ח הפיקוח מאותו יום עולה כי באותו סיור פגש הפקח את התובע ומסר לידיו מכתב התראה לפני הוצאת צו מינהלי לפינוי הפלישה הנטענת (להלן: "ההתראה").
בסיום הדיון, חזר התובע על הנסיבות שהביאו אותו להקים המכלאה במקרקעין ואמר (עמ' 23 ש' 2-4): "... ניסיתי למצוא פיתרונות אחרים ולא הצלחתי. לא ניתן לערבב עדרים מחשש למחלות. אלולא המועצה הייתה מבטלת לי את מונעי הבקר וסוללת את הכביש הייתי יכול להחזיר את הפרות לרפת. " התובע תאר בעדותו (עמ' 7 ש' 12 - עמ' 9 ש' 1) כי הוא בנה את הגדר באופן שניתן לפרק אותה, כי שתל את העצים, התקין את השער, בזנטים בהתקן לא קבוע, עמודי בטון גדולים כדי שיחזיקו את הרשת, יצק משטח בטון תחום בעמודים והתקין מכלי אוכל לבקר.
התובע העיד (עמ' 7 ש' 3-5) כי (הדגשות שלי, ר"פ): "כשהתקינו את המונעי בקר השתמשתי ברפת למעלה ולא למטה..... ואני עברתי למטה, ואני עכשיו יושב למטה שנתיים" באופן דומה חזר התובע ואמר בהמשך עדותו (עמ' 9 ש' 27-36), כי שנתיים קודם לא היה כל מבנה בשטח הפלישה הנטענת, היות והייתה לו רפת והיה לו שטח מרעה משלו.
...
סוף דבר התביעה נדחית.
אני מורה על ביטול עיכוב הביצוע של צו הסילוק נשוא התובענה.
בנוסף ישלם התובע לנתבעת סך כולל של 15,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד ומע"מ בגינו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו