מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לביטול פסק דין לאישור הסכם גישור במקרקעין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בתובענה שהמבקשים הגישו הם עותרים, כאמור, לביטולו של פסק הדין ושל הסכם הגישור.
"לכן הצדדים מסכימים כמוצע על ידי בית המשפט שיינתן תוקף של פסק להסכם הגישור כאשר יהיה 'אישור פסיקה בה תיכלל הערה, שאין בכך כדי להשליך על זכויות במקרקעין ואין פסק הדין נועד לרישום" (ההדגשה במקור – א.ר.).
...
יוצא אפוא, שלא עלה בידי המבקשים לשכנע כי עומדת להם זכות לכאורה כלפי המשיב.
סוף דבר.
מהטעמים עליהם עמדתי, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ב-6.11.13 ניתן בתובענה תוקף פסק דין להסכם גישור [להלן: "פסק הדין מ-2013"] – נספח 4 לכתב ההגנה.
ב"כ התובעים הבהיר בדיון את עילת התביעה: "אני טוען טענת מירמה, שהמשיבה [חב' פרויקט יפת –י.ג] אמרה שיש לה בעיה בתזרים מזומנים, ולכן לא יכלה לרכוש... את הקרקעות בחלקה 113 [כיום חלקה 12 –י.ג] נשוא הסכם שתוף הפעולה" [עמ' 14 לפרוטוקול מ-22.10.18 שורות 13-15]; "ברור לי שאם פסק הדין מ-2013 נשאר על כנו, אז התביעה דינה להדחות. טענתי היא שהמבקש רומה והוא לא היה חותם על הסכם מ-2013 אם הוא היה יודע שיש ביכולת המשיבה [חב' פרויקט יפת –י.ג] לרכוש את חלקה 113 [כיום חלקה 12 –י.ג]" [עמ' 14 לפרוטוקול שורות 19-21]; "מוסכם עלי שאם ההסכם מ-2013 שקבל תוקף פסק דין לא יבוטל בטענת המירמה, אז לא אוכל לטעון טענות שלא שולמה מלוא התמורה, לאור סעיף העדר תביעות בהסכם מ-2013" [עמ' 15 לפרוטוקול שורות 22-23]; "טענת המירמה מתייחסת... במועד שהיו צריכים להגיש את ההצעה במיכרז לרכישת בית המכס ביפו – חלקה 113 [כיום חלקה 12 –י.ג]" [עמ' 18 לפרוטוקול שורות 25-26]; "המחלוקת היחידה שהועמדה להכרעה בתובענה זו, פורטה בעמ' 18 לפרוטוקול שורות 24-26. אני רק מבקש לתקן שטענת המירמה מתייחסת לשנת 2011 ולא לשנת 2009" [עמ' 20 לפרוטוקול שורות 20-22].
בע"א 7663/11 דדון נ' חדד הדגיש כב' השופט דנציגר בסעיפים 1-2 לפסק הדין: "לא בנקל תיתקבל טענתו של צד להסכם פשרה כי נפל פגם בכריתתו, ונטל ההוכחה לעניין זה מוטל... על כתפי הצד שתובע את ביטול ההסכם". "כאשר מדובר בטענות כאלה, קיימת חשיבות מכרעת לבחינת נסיבות כריתת הסכם הפשרה. בין היתר יבחן בית המשפט האם מדובר... בהסכם הגון שנכרת לאחר משא ומתן...". "קיימת במקרים כאלה חשיבות גדולה לשאלת מועד פנייתו של הצד שמבקש לבטל את ההסכם לבית המשפט, כאשר לעיתים עשויה התביעה להדחות עקב שהוי ניכר בהעלאת הטענה, אף אם הוכח קיומו של פגם בכריתה". התביעה לביטול ההסכם, שניתן לו תוקף פסק דין ב-2013, בטענה שהתובעים הסכימו לחתום על ההסכם רק לאחר שהוצג להם מצג כוזב מצד הנתבעת בדבר מצוקה תזרימית עובר לעריכת מיכרז בית המכס [חוסר יכולת כספית של הנתבעת לרכוש את בית המכס] – דינה להדחות.
...
בפסק הדין מ-2017 נאמר: "יפה עשה ב"כ התובע והתובע [אבו מאנה –י.ג] שנכח באולם, וכן בני משפחתו שחזרו בהם מהתובענה. בנסיבות אלה התובענה נדחית על כל הבקשות שצורפו לתובענה". ב-28.9.16 הגישה חב' פרויקט יפת תביעה כנגד הפטריארך היווני, חב' טללי יפו ואבו מאנה ליתן צו לרשום את זכויות החכירה בחלקה 11 במרשם המקרקעין בבעלות חב' פרויקט יפת, מכוח פסק הדין שניתן [ה.פ 66962-09-16].
עוד העיד מר יהודה גורסד, מנהל חב' פרויקט יפת, שעובר לעריכת מכרז בית המכס במאי 2011: "אנחנו העברנו את כל המסמכים האלה למשרד של טויסטר ולמשרד של אורנה שגיב עוה"ד. שני עוה"ד שקיבלו את כל החומר בדקו ושניהם הגיעו לאותה מסקנה, שלפי החומר הקיים לא ניתן לקבוע שלא צריך הסכמה של הכנסייה כדי לבנות [הסכמת הפטריארך הארמני – הבעלים של חלקה 12 – לבנייה, והסכמה כזו לא הייתה עובר לעריכת המכרז –י.ג]" [עמ' 109 לפרוטוקול שורות 7-10]; "אני סבור שהיחסים עם טלאל [היחסים העכורים בין אבו מאנה לבין חב' פרויקט יפת –י.ג] ש. הסיבה העיקרית? [לכך שחב' פרויקט יפת לא הגישה הצעה במכרז –י.ג] ת. כן... אם היחסים שלנו עם טלאל [עם אבו מאנה היו תקינים –י.ג] היינו מסכימים לקחת יותר סיכונים, אבל העניין של רכישת בית המכס היווה סיכון כלכלי עסקי [באשר נתקבלה חוות דעת של היועצים המשפטיים של המשיבה, שיש צורך גם בהסכמת הבעלים של חלקה 12 – הפטריארך הארמני, כדי לממש את זכויות הבנייה, והסכמה כזאת לא הייתה בידי חב' פרויקט יפת עובר לעריכת מכרז בית המכס –י.ג]" [עמ' 112 לפרוטוקול שורות 19-30]; "כשאתה שם 60 מיליון שקל [במכרז בית המכס –י.ג] אתה מנסה למצוא וודאות... מי שקובע אם צריך חתימה של הפטריארך [לצורך קבלת היתר בנייה –י.ג] זה העירייה... סברנו שלא יהיה מנוס מלהחתים את הכנסייה על תכניות להיתר [להחתים את הפטריארך הארמני על בקשה להיתר בנייה ולא היתה הסכמת הפטריארך עובר לעריכת המכרז - י.ג]" [עמ' 116 לפרוטוקול שורות 21-31]; "אני אומר שלא היה לי את הוודאות הנדרשת כדי להשקיע 60 מיליון ₪. לא היה לי את הוודאות העסקית [העדר הסכמה של הפטריארך הארמני לניצול זכויות הבנייה–י.ג], לא היה לי את הפרטנר [מערכת יחסים עכורה בין אבו מאנה לבין חב' פרויקט יפת –י.ג]... אני כמנהל הנתבעת לא המלצתי ללכת ולהמשיך לעשות את הפרויקט הזה..." [עמ' 35 לפרוטוקול מ-27.10.20 שורות 6-11]; "ש. אתם לא סיפרתם סיפור לעו"ד סומך ולשמאי בלום שלנתבעת אין כסף, והנתבעת צריכה להפסיק לקנות? ת. זה לא נכון. לא נאמר דבר כזה" [עמ' 35 לפרוטוקול שורות 14-16]; "לבעל הקרקע [הפטריארך הארמני –י.ג] יש זכויות [זכויות בנייה –י.ג] ולחוכר יש גם זכויות... כשאנחנו ב-2011 כדי לחזור למכרז צריכים לשים 60 מיליון ₪ - לא לוקחים את הסיכון שאולי המסמך הזה לא ייחתם לעולם עם הכנסייה... הפטריארך הארמני" [עמ' 43 לפרוטוקול שורות 4-20]; "המכרז הוא במאי [מאי 11 –י.ג]... מבחינתנו בחודש מרץ... יש בעיה עם המכרז... ועם הפרויקט, והאם נוכל לפתח את הפרויקט כמו שחשבנו בגלל הבעיה של הפטריארך [העדר הסכמה של הפטריארך הארמני עובר לעריכת המכרז –י.ג]" [עמ' 63 לפרוטוקול שורת 14-17]; "תמיד היינו במצב כלכלי מצוין" [עמ' 69 לפרוטוקול שורה 28]; "היו לנו סיכונים כלכליים גבוהים מדי ביחס להשקעות בבית המכס [בגלל היעדר הסכמה מצד הפטריארך הארמני לעניין ניצול זכויות הבנייה, וזאת עובר לעריכת המכרז–י.ג]" [עמ' 78 לפרוטוקול שורות 5-6].
סוף דבר התביעה לביטול פסק הדין מ-2013 – נדחית.
התובעים ישלמו לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 30,000 ₪ צמוד למדד ונושא ריבית מיום הפסק ועד התשלום בפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת הבקשה, טען החייב כי בידיו ראיה חדשה אשר יש בכוחה להביא לביטולו של הסכם הגישור, וכפועל יוצא לביטולה של תביעת החוב של חברת מילובר, כך שיתייתר הצורך במכירת המקרקעין.
כוחו של החייב לא תש, וביום 20.7.2021 הגיש הוא לבית המשפט קמא בקשה להתיר לו להגיש תביעה לבית משפט השלום בחיפה לביטול פסק הדין שניתן ביום 28.4.2010, ואשר מאשר את הסכם הגישור.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי למסקנה כי דינה להידחות ללא צורך בתגובות.
במצב דברים זה, ובשים לב להלכה הנוהגת שלפיה רק בקיומם של טעמים משכנעים וכבדי משקל יבוטל פסק דין המאשר הסכם פשרה שגובש בהסכמת הצדדים (רע"א 4976/00 בית הפסנתר נ' מור, פ"ד נו(1) 577, 586-585 (2001); ע"א 5914/03 שוחט נ' "כלל" חברה לביטוח, פסקה 7 (1.5.2005)), סבורני כי סיכוייו של ההליך שניהולו התבקש נמוכים מאד, ומשכך בצדק דחה בית המשפט קמא את בקשת החייב לניהול ההליך החיצוני במקרה דנן.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית איפוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע הגיש בקשה לביטול פסק הדין שאישר את הסכם הגישור, אך בקשתו נדחתה, לאחר שבית המשפט קבע, בין היתר, כי הוא קם מכסאו, וסיים את מלאכתו.
התובע טוען כי בהליכים שהוא נקט, לאחר מתן פסקי הדין, הוא ניסה להקטין את נזקיו, בעקבות רשלנותו המקצועית של הנתבע, אשר ויתר בהליך הראשון על הטענה להפריד את הדיונים בין התביעה העיקרית להליכי ההודעות לצד שלישי, ובכך היה מתאפשר בירור המחלוקת בינו לבין חברת הביטוח, ובאשר להליך השני, שלתוצאות ההליך הראשון היו השלכות עליו, ועל התוצאה הסופית, הסכם הגישור שקבל תוקף של פסק הדין נחתם ללא ידיעתו וללא הסכמתו, אלא בידיעת והסכמת הנתבע בלבד.
 לעניין זהות העילות, בע"א 9/75 שיך סולימן אל עוקבי נגד מינהל מקרקעי ישראל פד"י כ"ט (2), עמ' 477 בעמ' 480  נקבע כי : "לעניין זהות העילות, אין זה הכרחי, שתהיה חפיפה מוחלטת בין כל העניינים העשויים להידון בשתי התובענות. העיקר הוא, כאמור, שבשתיהן עומדת לדיון אותה סוגיה מהותית". בבחינת העילה אשר שימשה יסוד לתביעה הראשונה, ברי כי יש לבחון את עובדותיה של אותה תביעה, ולדלות ממנה את העובדות הרלוואנטיות המקימות את העילה בהשוואה לעילת התביעה כאן.
...
במקרה כזה, סוף התביעה, לאחר שתתברר, להידחות, ותביעה שסופה להידחות, אפילו יוכיח התובע את כל העובדות שהסתמך עליהן, מה טעם לגבות ראיות להוכחתה ולשמעה? כלפי תביעה כזו, מן הראוי שהנתבע יעלה את הטענה של חוסר עילה.
ברי כי אין עסקינן בעניין אשר ברור וגלוי על פני הדברים שאין בידי התובע להוכיח את תביעתו, למצער,  לא בשלב הנוכחי של ההליך, ללא חקירה ודרישה בעובדות, ולפיכך סבורני כי אין לסלק את התביעה על הסף מפאת העדר עילה.
 סוף דבר- הבקשה לסילוק  על הסף, נדחית.

בהליך תמ"ש שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

רישום זכויות המנוח י. במקרקעין ירשמו ע"ש יורשיו על פיו צו קיום הצוואה (סע' 1א); הצדדים ישתפו פעולה מול רמ"י לאישור התשריט שצורף לתביעת המנוחים ל. בבימ"ש השלום ברמלה בכוונה לקבל אישור המינהל על גודל שטח של 930 מ"ר כך ששטח הנתבעת 500 מ"ר ושטח המנוח ל. 430 מ"ר ולא להנצחת החלוקה הקיימת של המיגרש (סע' 1ב); הצדדים יגישו במשותף בתיק בית משפט השלום ברמלה בקשת לדחיית התביעה לביטול פסק הדין הראשון מכח הסכם הגישור (סע' 1ט); הסכם הגישור גובר על פסק הדין הראשון (סע' 1י); התביעה נגד מנהל מקרקעי ישראל תידחה ללא צו להוצאות (סע' 1יא); ככל שיתברר בשלב מאוחר יותר ששטח המקרקעין הכללי הכולל את מישפחות ק. ו-פ. אינו תואם את שטח המיגרש כפי שנקבע בפסק הדין הראשון, המנוח ל. ישתף פעולה לצורך הגשת תביעת פירוק שתוף נגדם ובילבד שלא תיפגע החלוקה בין הצדדים להסכם הגישור בהתאם לסעיפים א' ו-ב' (סע' יב).
...
כך גם לא שוכנעתי, כי יש בתעודת עובד ציבור שהוגשה לתיק מאת מהנדס הוועדה המקומית לתו"ב מר אפלמן כדי לשנות ממסקנתי זו. עמדת הוועדה המקומית לתו"ב כעולה מתעודת עובד הציבור מתבססת על שיקולי מדיניות (סע' 2.1-2.2 שם; פרוט' 14.11.22 עמ' 38 שורות 1-19; עמ' 87 שורות 23-28; עמ' 88 שורה 7), אשר אינה עולה במדרג הנורמטיבי על דיני התכנון והבנייה, אינה מחייבת ונתונה לביקורת שיפוטית.
טענת הנתבעים בעניין שיהוי/ התיישנות בהגשת התביעה מהראיות והחקירות לפני שוכנעתי כי עילת התביעה קמה לתובעים במועד בו ידעו לראשונה על התביעות ההדדיות שהתנהלו בין הנתבעים 1-6 לבין עצמם במסגרת דיון בוועדת הערר, בשנת 2016 (פרוט' 14.11.22, עמ' 31 שורות 5-26, 33; עמ' 32 שורות 1-4; עמ' 32 שורות 25-26; עמ' 33 שורות 20-30).
אף על פי כן, יאמר במפורש כי הסמכות לדון בהליך זה, בין בני משפחה שעניינו סכסוך משפחתי מובהק, התנהלו הליכים קודמים בין הצדדים בבימ"ש לענייני משפחה במחוז מרכז - הנה לבית המשפט לענייני משפחה בפ"ת. סוף דבר התביעה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו