מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לביטול עסקת מכירת מכשיר סינון מים פגום

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בראשון לציון ת"ק 43231-03-17 אביחיל נ' הדס פיתרונות סינון בע"מ תיק חצוני: בפני כבוד השופט הישאם אבו שחאדה תובעים אליהו אביחיל נתבעים הדס פיתרונות סינון בע"מ פסק דין
הטכנאי ניצל את התובע בהיותו אדם מבוגר וגם ניצל את מצוקתה של שרה לאור מצבה הנפשי ובדרך זו מכר להם מכשיר נוסף לסינון מים.
הרכישה של מכשיר 2 והשירות בגינו היא עסקה חוקית לחלוטין ולא נפל בה פגם כלשהוא ולכן היא תקפה ואין לבטלה.
...
לפיכך, הנני קובע שהעסקה שנוגעת לרכישת מכשיר 2 ורכישת השירות בגינו, איננה "עסקת רוכלות" ולכן אין גם תחולה להוראות סעיף 14ג1(ב) לחוק הגנת הצרכן שמעניק לאדם עם מוגבלות זכות ביטול של עסקה תוך ארבעה חודשים ממועד הרכישה.
על כן, הנני קובע שעל הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 1,296 ₪ (27 חודשים כפול 48 ש"ח) עבור עצם לקיחת המכשיר 1 במסגרת עסקת ה"טרייד אין", מבלי למסור מידע מפורט על אודות עסקה זו. לפיכך, על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: 1,296 ₪ בגין מכשיר 1.
לסיכום, הנתבעת תשלם לתובע סך כולל של 4,761 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה ע"ס 7,900 ₪ לביטול עסקה לרכישת מכשיר ביתי לסינון מים, ביטוח אחזקה תלת שנתי והחלפת סננים תקופתית מסוג אוסמוזה הפוכה, להשבת סך 5,400 ₪ ששילם התובע תמורתה ולפיצויים בסך 2,500 ₪.
התובע לא הלין על איכות המכשיר הראשון אלא בחלוף מספר חודשים מהתקנתו בשל התקלה שהתגלתה בו. מה היה לו לתובע להלין על פגם במכשיר החלופי בחלוף יומיים מהתקנתו, אילמלא אכן היה המכשיר תקול? טענת התובע כי המכשיר השני שהותקן נשא כיתוב "משופר", לא נסתרה.
בין כך ובין כך מדובר באי התאמה של המוצר המבססת עילה לביטול ההסכם, וזאת אף לאחר שהתובע פנה לנתבעת בענין זה ופניותיו לא נענו (ראה בענין זה סעיפים 11, 14 ו – 17 לחוק המכר, התשכ"ח – 1968).
...
אני מקבלת את טענת התובע כי ביצע פניות חוזרות ונשנות לנתבעת מאחר שהמכשיר הראשון היה תקול.
טענת מר לנקרי כי בחודש 04/16 בוצעה החלפת סננים במכשיר והוא היה תקין הוכחשה ע"י התובע והנתבעת שוב לא הביאה לעדות את הטכנאי שלטענתה החליף את הסננים ויכול היה להעיד על תקינות המכשיר באותה עת. בשל כל האמור אני קובעת כי המכשיר החלופי היה תקול באופן שלא היו בו הטיב והאיכות הנדרשים לשם מתן השירות לשמו נרכש ולא יכול היה לספק מים קרים לשימוש התובע ובני ביתו.
כן אני קובעת כי התובע נתן לנתבעת הזדמנות לבדוק טענתו זו ולתקן או להחליף את המכשיר התקול, אך הנתבעת לא עשתה כן. הצדדים חלוקים בשאלה האם מדובר ב"עסקת רוכלות" כהגדרתה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך אני מורה כי העסקה מיום 22/06/15 מבוטלת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לפני, תביעה למתן צו לביטול עסקה ופסיקת פיצוי כספי על רכישת מתקן ביתי לסינון מים שרכש התובע מהנתבעת ביום 25/02/14 תמורת תשלום באשראי בסך 2700 ₪ שנפרע ב-36 תשלומים חודשיים שוים ורצופים .
הטכנאי מסר לתובע טופס הזמנה וכן תעודת אחריות והסכם מכר.
בהמשך לכך, לאחר שהתייעץ עם מנכ"ל הנתבעת, השיב לתובע כי ללא השבת האריזה המקורית של המכשיר השני, אין אפשרות לביטול עסקה זו. התובע פנה באמצעות רעייתו למועצה הישראלית לצרכנות, לצורך מיצוי זכויותיו הצרכניות, על פי דין.
זאת ועוד, לא ניתן הסבר המניח את הדעת כיצד זה הסכימה הנתבעת לקבל בחזרה מכשיר פגום לטענתה, ולהחליפו באחר, חדש, אך לא הסכימה לקבל את אותו מכשיר פגום לצורך ביטול העסקה.
...
לאור כל האמור לעיל, נחה דעתי כי יש לקבל את התביעה בחלקה.
אני מחייב את הנתבעת להשיב לתובע סך של 2,140 ₪ בתוספת הוצאות משפט והחזר אגרה בסך כולל של 1,000 ₪ .
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הנ"ל לא יאוחר מיום 20/01/17 שאם לא כן ישאו סכומים אלו הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד למועד התשלום בפועל .

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה קטנה על סך 17,590 ש"ח במסגרתה תובע התובע פיצוי כספי בגין נזקיו הנובעים מרכישת מכשיר לסינון מים מהנתבעת.
באשר למצבו של המכשיר בהתייחס לתנאי לפיו "הטובין לא נפגמו ולא נעשה בהם שימוש", קובעת תקנה 2(1), כך: "פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם כן יוכח אחרת; חיבור הטובין לחשמל, גז או מים ייחשב לעניין זה שימוש בטובין". מטענות התובע עולה, כי המכשיר חובר למים (שכן הטענה לפגם במכשיר מבוססת על טעמי הלוואי של המים לשתיה וכן על נזילות מהמכשיר); משכך, לא מיתקיים התנאי הקבוע בתקנות הגנת הצרכן "שלא נעשה בו שימוש" ולא ניתן לבטל את העסקה מכוחן.
בנסיבות שבפניי, התובע אינו עומד בתנאים הקבועים בחוק הגנת הצרכן ותקנות ביטול עסקה (מאחר שבוצע שימוש במכשיר) אולם ממילא, הדרישה של התובע לביטול העסקה מקורה בפגם במכשיר, ולא מדובר בבטול שלא מחמת פגם או ליקוי.
אם כן, אני קובעת, כי הנזילה מהמכשיר וטעם הלוואי מהוים פגמים העולים לכדי אי התאמה לפי סעיף 11 לחוק המכר, הפרה אשר מקימה לתובעת זכות לתרופות המנויות בחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה) , התשל"א-1971 בשים לב להוראות סעיף 27 לחוק המכר, ובכלל כך ביטול ההסכם והשבה.
...
סוף דבר: בהסתמך על כל האמור אני קובעת, כי התביעה מתקבלת בחלקה, כדלקמן: אני מחייבת את הנתבעת בביטול העסקה.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 600 ש"ח בשל מועד ביטול התקנת המכשיר ביום 2.10.2019.
לאור הקשיים שהוערמו על התובע בביטול העסקה, הטענות אודות נזילות והטרחה ועגמת הנפש הכרוכה בכך והעדר אפשרות לעשות שימוש במכשיר משך כל התקופה, אני קובעת, כי הנתבעת תשלם לתובע סך של 1,150 ש"ח כפיצוי.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

כך, בהודעה מיום 5.12.2019 טען התובע, כך: "ניסינו את המכשיר בימים אלה והחלטנו שזה לא מתאים לנו" בהודעה נוספת מאותו המועד דרש התובע, כך: "אני מבקש לבטל את העסקה וכי תבואו לאסוף את המכשיר מביתי. כן אבקש להחזיר לי את התשלום הראשון ששלמתי... על פי החוק אתם חייבים לבטל את העסקה תוך שבועיים מיום ביצועה..." גם בכתב התביעה לא נטען לגבי איכות המים או פגם במוצר עצמו.
אם כן, לאחר שקבעתי, כי לא עומדת לתובע זכות ביטול מכח הוראות חוק המכר או חוק החוזים; ומאחר שהנתבעת לא עמדה על הטענה, כי אין לתובע זכות ביטול מכח הוראות תקנות ביטול עסקה (ויש בכך משום ההגינות, שכן לא ניתן למעשה לבדוק את המכשיר ללא חיבור לחשמל ולמים, ראו ת"ק (חד') 45968-06-17 אסתר אברג'יל נ' הדס פיתרונות סינון בע"מ (11.1.2018)), על בית המשפט לבחון את קיום התנאים לביטול העסקה בהתאם להוראות תקנות ביטול עסקה וזכותה של הנתבעת לגבות סכומים הכרוכים בבטול העסקה.
...
בהתאם אני מורה על ביטול העסקה שנכרתה בין הצדדים לרכישת בר מים ביום 26.11.2019.
לסיכום נקודה זו - הנתבעת תשלם לתובע סך של 763 ש"ח. לאור תוצאת פסק הדין וניתוח הדברים כאמור, איני רואה הצדקה לחייב את הנתבעת בפיצוי התובע בגין עגמת נפש שנגרמה לו בשיעור הנתבע; עם זאת, לאור התיעוד של מספר הפניות שביצע התובע לנתבעת והזמן שחלף בין מתן הודעת הביטול ועד שהתקבלה ההתייחסות העניינית לביטול, אני מחייבת את הנתבעת בפיצוי התובע בסך של 450 ש"ח. סוף דבר: בהסתמך על כל האמור אני קובעת, כי התביעה מתקבלת בחלקה, כדלקמן: א.         אני מחייבת את הנתבעת בביטול העסקה שנכרתה בין הצדדים ביום 26.11.2019.
הנתבעת תשלם לתובע סך כולל של 1,213 ש"ח (סך של 736 ש"ח בגין התשלומים שבוצעו עד לביטול העסקה בקיזוז הסכומים המותרים בקיזוז ובצירוף סך של 450 ש"ח אשר נקבע כפיצוי בגין תהליך ביטול העסקה).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו