היא נאלצה לבטל את החיובים בכרטיס האשראי ובנתיים הוטלו עיקולים בחשבונה ואיומים כי עליה לשלם את חובה.
תביעת נזקים עקיפים
בנוסף להשבת התמורה, שלא היתה מחלוקת לגבי השבתה (אלא רק לגבי גובהה), התובעת הוסיפה וציינה, כי מעבר לסכום ההשבה שיקבע על ידי בית המשפט לאחר קבלת המסמכים מחברת האשראי, היא עותרת גם לפצוי בגין עוגמת נפש, לנוכח העובדה כי פרטי האשראי ניטלו ממנה במירמה, כאשר במשך זמן רב סרבה הנתבעת לביטול העסקה, ורק לאחר הגשת התביעה נאותה הנתבעת לביטול העסקה ולהשבה.
גם אם אין מדובר ב"מירמה" באופן הוצאת פרטי כרטיס האשראי של התובעת, הרי שנציג הנתבעת קיבל את הפרטים של כרטיס האשראי, לאחר שבקש לברר אם היא זכאית להנחה דרך הכרטיס, ולא ראוי היה לראות זאת כעסקה שנכרתה.
...
בנסיבות אלה, לא ניתן פסק דין על אתר, ובית המשפט הורה לנתבעת לפנות לחברת האשראי ולהביא מסמך מסודר, באשר לסכומים שהועברו בפועל בסופו של דבר מהתובעת לנתבעת.
עם זאת, כעולה מתשובת חברת האשראי, בסופו של דבר בחודש נובמבר 2017, זוכתה התובעת על מלוא סכום העסקה, תחילה ב"זיכוי על תנאי", ולאחר שהבירור הוכרע לטובתה, בזיכוי סופי.
בסופו של דבר, התובעת זוכתה ע"י חברת האשראי ב"זיכוי על תנאי" בחודש נובמבר 2017, והיא נמנעה לציין זאת בכתב התביעה, זיכוי שהפך למוחלט כאשר התברר כי הצדק עימה.
בהתחשב במכלול הנסיבות שפורטו, ולאחר שחודשים ספורים לאחר העסקה זוכתה התובעת, כעולה ממסמכי חברת האשראי - נראה לי נכון לחייב את הנתבעת (מעבר להשבה כתוצאה מביטול העסקה שכבר בוצעה), בפיצוי התובעת בסך 1,800 ₪.