מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לביטול הסכם הפצה הדדי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העילות העומדות בבסיס כתב התביעה הן: הפרה יסודית של הסכם ההפצה, עקב ביטול שלא כדין; חוסר תום לב עפ"י סעיף 39 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג – 1973 (להלן: "חוק החוזים"); עשיית עושר ולא במשפט, כאמור בחוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט – 1979 (להלן: "חוק עשיית עושר"); ורשלנות עפ"י סעיף 35 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: "פקודת הנזיקין").
הפרת הסכם ההפצה: מערכת היחסים בין מפיץ ליצרן מאופיינת באמון הדדי בין הצדדים, המחייבת אותם לפעול בהרמוניה ובהתחשבות הדדית על מנת לקדם את האנטרס העיסקי של כל אחד מהם (ת"א (ב"ש) 7300-06 חברת נעם ברש בע"מ נ' מעריב – הוצאת מודיעין בע"מ (פורסם בנבו, 26.2.2012).
...
סבורני כי אין מקום לחייב את טרילוקס בראש נזק זה. ראשית לא הוכח על ידי שטייניץ כי התשלום אכן בוצע.
אחרית דבר: אינני מקבלת את טענת שטייניץ כי הודעת הביטול של טרילוקס גרמה לה הפתעה וזעזוע עמוק.
התביעה לפיכך נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, ביטול "הסכם המפיץ" וההסכמות האחרות בין הצדדים נעשה שלא כדין, גרם וגורם לה הפסדים כספיים.
יודגש, כי בזמן שחלף מחודש אוקטובר 2020 ועד למועד הגשת הבקשה הגישה הנתבעת את כתב הגנתה, הצדדים קיימו הליכי גילוי מסמכים הדדיים, היתקיים דיון קדם משפט בנוכחות הצדדים (ביום 23.2.21), נקבעו מועדים להגשת ראיות הצדדים (ליום 13.4.21 לתובעת, וליום 19.5.21 לנתבעת), נקבעו מועדים לקיום דיוני הוכחות, והסתיים בכך שלב קדם המשפט.
במסגרת הבקשה מבקשת התובעת לתקן לכאורה את כתה התביעה, שכן התובעת מבקשת להתיר לה להוסיף, במסווה של "תיקון", עילת תביעה שונה בתכלית מזו שהוגשה במקור, של הפרה כביכול של הסכם ההפצה ביחס להתנהלות ספציפית מול לקוח ספציפי, השונה לחלוטין מעילות התביעה הנטענות בכתב התביעה, החורגת באופן מובהק מגדר המחלוקת המקורית כפי שעלתה מכתבי הטענות, והדורשת ראיות שונות לחלוטין שלם הוכחתה".
...
דיון לאחר שעיינתי בנאמר בבקשה ובדברי התגובה ההדדיים, אני מחליט לדחות את הבקשה.
ככל שהייתי נעתר לבקשה, מתחייב היה לאפשר לנתבעת להגיש כתב הגנה מתוקן ולקיים הליכים מקדמיים הקשורים בתיקון שהתבקש.
סוף דבר אני דוחה את הבקשה לתיקון כתב התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בין היתר נקבע בהסכם: "הגענו להסכמה לסילוק התביעות וכל טענה הדדית, לפיה, יינתן פסק דין כנגד הנתבעים ביחד ולחוד, על סך 130 אלף ₪ .... הנתבעים יהיו רשאים לרכוש מהתובעת מוצרים בין בעבורם ובין בעבור לקוחותיהם, לרבות על ידי שיווק, ואז יהיו זכאים ככל וישווקו לצדדים שלישיים, לעמלה בשיעור 8% פלוס מע"מ ויקבלו תשלום עבור העמלות ללא קזוז מפסק הדין, תוך ביצוע היתחשבנות הדדית כל חודש". כמה חודשים לאחר מכן, הגישו התובעים, הפעם בבית משפט השלום בתל אביב (תיק מס' 15671-12-17), תביעה לביטול הסכם הפשרה שהושג בין הצדדים וקיבל תוקף של פסק דין, בטענה כי הנתבעת הפרה את הסכם הפשרה הפרה יסודית שמחייבת את ביטולו, שעה שלא אפשרה לתובעים לשווק את מוצריה.
בכתב התביעה נטען, בין היתר, כי התובעים זכאים לפיצויים לפי חוק חוזה סוכנות (סוכן מסחרי וספק), תשע"ב - 2012 בגין הפרת חובת תום הלב והנאמנות, הבאה לידי ביטוי בהפרת הסעיף שמקנה לתובעים בלעדיות בשיווק והפצת מוצרי הנתבעת (לפי סעיף 3 לחוק הסוכנים), סיום ההיתקשרות מבלי למסור לתובעים הודעה מוקדמת כדין, הואיל ומדובר בחוזה לתקופה בלתי קצובה המחייב מתן הודעה מוקדמת של 3 חודשים מראש, ופצוי בשל סיום הסכם ההיתקשרות (לפי סעיף 5 לחוק הסוכנים).
...
לאחר ששקלתי את טענותיהם של הצדדים ובחנתי את כלל נסיבות העניין, שוכנעתי כי דין הבקשה להתקבל ומצאתי לחייב את התובעים בהפקדת ערובה אשר תשלומה יהווה תנאי להמשך ההליכים בתיק.
במסגרת הדיון בבקשה, ולאחר שהנתבעת נאלצה להגיש תגובה לבקשה ולהתייצב לדיון, הגיעו הצדדים להסכם לפיו לסילוק סופי של טענת הפרעתי ולצורכי פשרה, ישלמו התובעים סכום של 97,000 ₪, בתשלומים שסוכמו בין הצדדים ותועדו בפרוטוקול הדיון.
לאור כלל הנסיבות, השתלשלות ההליכים בין הצדדים, אי תשלום החוב הפסוק, העובדה כי מלכתחילה בחר התובע לנהל את עסקיו תחת שמה המסחרי של התובעת 2 ובשים לב לסכום התביעה, אני מורה על חיוב התובעים בהפקדת ערובה בסכום של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הואיל ועילת התביעה נסמכת על ביטול הסכם ההפצה והפרתו, ומאחר שיעד צפון אינה צד להסכם ההפצה ולא מונתה על ידי טיימינג כמפיצה בלעדית, אין יריבות בינה לבין טיימינג ודין תביעתה להדחות.
וכך שנה השופט (כתוארו דאז) א' ברק בבג"ץ 239/83 מילפלדר נ' בית הדין הארצי לעבודה, פ"ד מא(2) 210, 216-215 (1987)): "חוזה שלא נקבע מועד לסיומו, ההנחה היא כי הוא מיתקיים כל עוד לא הופסק על ידי אחד הצדדים. לעומת זאת, תניה בחוזה, ההנחה היא כי היא מתקיימת כל עוד מיתקיים החוזה. אכן, כל עוד החוזה כולו לא בא לסיומו, והוא ממשיך לעמוד בתוקפו, ממשיכים לעמוד בתוקפן תניותיו השונות (המפורשות או המשתמעות). צד לחוזה אינו רשאי (אין לו זכות) ואינו יכול (אין לו כוח) לקרוע מעל החוזה תניות אלה או אחרות, ולהביא בהן שינוי על ידי מעשה חד צדדי. החוזה הוא יחידה אחת, המאגדת בתוכה מכלול של הסדרים. צד לחוזה אינו רשאי ואינו יכול להפריד כרצונו בין חלקי החוזה, ולהכניס בו שינויים חד צדדים כרצונו. אכן, אם צד לחוזה עומד על רצונו להכניס שינוי בתניות החוזה, עליו להביא תחילה את החוזה כולו לסיומו - כפי שהוא רשאי לעשות. משעשה כן, עליו לכרות חוזה חדש, תוך שעליו לשכנע את בעל דברו להסכים לתוכנו של החוזה החדש, שלא יכלול בחובו את התניות אותן מבקשים להשמיט." דברים דומים נקבעו גם על ידי השופט ת' אור בע"א 189/89 קופת חולים מכבי נ' קופת חולים של ההסתדרות, פ"ד מה(4) 817, 827-826 (1991): "בחתמם על חוזה, הכולל תנאים מתנאים שונים, מסכימים הצדדים לחוזה לקיום החיובים ההדדיים כפי שמצאו ביטוים בחוזה. לכל אחד מהצדדים יש אינטרס בקיום תנאים מסוימים, כשהחוזה מהוה את האיזון של החיובים והזכויות על פיהם הסכימו הצדדים לכרות החוזה. ביטול תנאי מתנאי החוזה על ידי אחד הצדדים עלול להפר איזון זה, ולהביא לשינוי חלק במטרות והזכויות להן ציפה הצד האחר לחוזה. הדין אינו מקנה, על כן, לצד לחוזה את הזכות לבטל חד צדדית תנאי של חוזה, אם לא הותנה בין הצדדים לחוזה שהוא יהיה רשאי לעשות כן." ובמקרה אחר קבע בית המשפט העליון, מפי השופט (כתוארו דאז) א' רובינשטיין, את תמצית הדברים: "יתרה מכך, כפי שמצאנו, הדין אינו מקנה לצד להסכם לתקופה בלתי קצובה זכות לבטל חד צדדית תנאי בחוזה, אלא בידו להביא את החוזה כולו לסיומו, ולכרות הסכם חדש." [ע"א 516/12 לופטהנזה נתיבי אויר גרמניים נ' היתאחדות סוכני נסיעות תיירות בישראל, פסקה ל"א (פורסם בנבו, 13.04.2014)] ויודגש – טיימינג, חרף אי שביעות רצונה מהמשך שיווק מוצרי DTC על ידי התובעות בחרה שלא לבטל את הסכם ההפצה.
...
תביעתה של יעד צפון - נדחית.
התביעה שכנגד מתקבלת במובן זה שאני מחייב את יעד לשלם לטיימינג סך 284,945 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 01.11.2013.
לנוכח התוצאה אליה הגעתי, אך גם בהתחשב במורכבות ההליך וקיומן של שתי ישיבות הוכחות, אני מחייב את טיימינג בהוצאות משפט בשיעור מחצית האגרה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד התשלום וכן מחייבה לשאת בשכר טרחת באי כוחן של דסקו ויעד בסך 85,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במוקד התביעה, ניצבת השאלה האם הנתבעת היתה רשאית לשלוח הודעה על ביטול הסכם ההפצה ההדדי שנחתם בין הצדדים.
...
בנסיבות העניין מקובלת עליי הערכת קפון גם ביחס להערכת ההוצאות בשיעור 22.5% (מה גם שאינן כוללות הוצאות הדרכה, אשר צפויות לרדת ככל שנתח השוק אינו צומח).
סוף דבר על יסוד כל האמור, התביעה כנגד הנתבעת מתקבלת אפוא בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך 712,057 ₪ בצרוף מע"מ. התביעה כנגד הנתבעים 2 ו-3 נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו