לפיכך נקטה הפסיקה גישה זהירה ודווקנית לגבי אפשרות ביטולם של הסכמי גירושין מפאת אילוץ ועושק" (ראה: דברי כב' השופט זפט בתמ"א (ת"א) 4504/90 זקין נ' זקין; תמ"ש (כ"ס) 3351/07 מ.נ. נ' מ.ש., מיום 8/3/09).
כדברי התובע שצוטטו בפרוטוקול הדיון מיום 2/11/11:
"אני חותם על ההסכם הזה כדי לתת תעודת ביטוח לאישתי.... אני מבין את הסבר בימ"ש לפיו, בהתאם להסכם יכולה אישתי ויכול גם אני לשלוח בכל יום שלאחר חתימת ההסכם הודעה בדואר רשום ומיום משלוח ההודעה ייכנסו לתוקפם החיובים הכספיים, הכלכליים, עליהם חתמתי, לרבות הסך של 35,000 ₪...".
ובהתאם לפרוטוקול מיום 3/11/11:
"בכל הנוגע להתחייבות לחזור לשלום בית, ברור לנו כי שלום הבית איננו תנאי להסדרים הממוניים הקבועים בהסכם וכי כל אחד מאיתנו יכול לאחר חתימת ההסכם ואישורו לפנות בהודעה לפיה הוא מבקש להתגרש ואז יכנסו לתוקפם ככל ההסדרים המפורטים בהסכם, לרבות ההסדרים הממוניים וההתחייבות לשלם את המזונות – לתוקפם".
בנסיבות אלה, עובדת העדר ייצוגו של התובע, שנעשתה על פי בחירתו שלו ותוך שהוא מודע ומבין את הצורך בכך, אינה יכולה איפוא להוות משקל כלשהוא, ובטח לא משקל נכבד, לתביעתו לביטול ההסכם, ואינה מהוה ראיה ל"ניצול" כביכול, שניצלה הנתבעת את מצוקתו.
...
למסקנה זו קיימת תמיכה מסוימת גם בהתנהגות הצדדים שניהם, ובפרט הנתבעת, אשר עוד קודם להגשת ההליך דנן, ניאותה לבקשת התובע לבחון הכנסתו באופן מדויק על מנת ללמוד על יכולתו, או ליתר דיוק - אי יכולתו, לעמוד בתשלום העיתי שנקבע על פי ההסכם, לנוכח גובה ההלוואות והחובות בהם אמור לשאת לבדו לאור התחייבותו על פי ההסכם.
לאור כל האמור, אני סבור כי יש מקום להורות במקרה דנן, על שינויו של הסכום הקבוע בהוראת סעיף 31 להסכם, אשר נקבע על ידי הצדדים ללא כל יחס סביר לנזק שניתן היה לראותו מראש בעת כריתת ההסכם, וזאת מכוחו של סעיף 15(3) לחוק החוזים (תרופות), ולהפחית הפיצוי המוסכם בסעיף זה, באופן הבא:
עם הגיע הבן .
סוף דבר:
התביעה נדחית, בכפוף לאמור בסעיף 183 לעיל.