לפניי תביעה לביטול החלטת הנתבע הדוחה את תביעת התובע לתגמול נכה נצרך.
בהחלטתה של וועדת רשות עליונה מיום 1.6.2021 נימקה ופרטה, לאחר ששמעה את טענות התובע, מדוע אין להעתר לתביעתו, וזאת מן הטעמים הבאים: מבחינה רפואית התובע מסוגל לעבוד בהקף מלא במיגבלות המתאימות למצבו הקליני; בהתאם למסמכים הרפואיים של התובע, לא חל שינוי במצבו הרפואי, ואף אם חלה החמרה, הרי שאין בהחמרה זו כדי להגדיר את התובע כמי שאיבד את כושרו לפרנסה מעבודה כלשהיא.
בחינה זו תיעשה בשים לב לנסיבות המקרה הנידון, וככל שיימצא פגם בהחלטתו הסופית של פקיד התביעות, או בהתנהלותם של הגורמים בהם נועץ, לרבות הועדות המייעצות או בעלי תפקידים אחרים הרלבאנטיים בהליך בחינת הזכאות, כגון פקיד השקום, וכל כיוצ"ב" (הדגשה הוספה; י.כ).
כעולה מחוות הדעת של ד"ר גלוזמן מיום 11.5.2021, עולה כי זה פירט באופן מפורט ומנומק מסקנתו לפיה התרשם כי התובע נמצא באובדן כושר עבודה מלא – ללא צפי לשינוי בתקופה הנראית לעיל; הועדה היא גוף מעין שפוטי ושעה שהתובע הציג בפניה חוות הדעת של ד"ר גלוזמן שהנו רופא תעסוקתי, היה עליה להתייחס אליה באופן מפורט ומנומק, דבר שלא עשתה.
לסיכום
על הנתבע לידון פעם נוספת בתביעת התובע לתגמול נכה נצרך, לאחר היתייעצות עם ועדה בהרכב אחר מזה שדן בעיניינו ביום 1.6.2021.
...
בהחלטתה של וועדת רשות עליונה מיום 1.6.2021 נימקה ופירטה, לאחר ששמעה את טענות התובע, מדוע אין להיעתר לתביעתו, וזאת מן הטעמים הבאים: מבחינה רפואית התובע מסוגל לעבוד בהיקף מלא במגבלות המתאימות למצבו הקליני; בהתאם למסמכים הרפואיים של התובע, לא חל שינוי במצבו הרפואי, ואף אם חלה החמרה, הרי שאין בהחמרה זו כדי להגדיר את התובע כמי שאיבד את כושרו לפרנסה מעבודה כלשהי.
ברם, אי התייחסות הוועדה לחוות הדעת של ד"ר גלוזמן והעדר התייחסותה לניסיונות השיקום משנת 2018, מביאים לטעמי למסקנה כי נפלו פגמים מהותיים בהחלטת הנתבע.
על כן, הנני קובע כי עניינו של התובע יוחזר לנתבע, בכפוף להנחיות שלהלן.
לסיכום
על הנתבע לדון פעם נוספת בתביעת התובע לתגמול נכה נצרך, לאחר התייעצות עם ועדה בהרכב אחר מזה שדן בעניינו ביום 1.6.2021.