מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לביטול החלטת המוסד לביטוח לאומי בדבר שלילת קצבת נכות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתה של גב' אמזלג יפה (להלן – התובעת) נגד המוסד לביטוח לאומי (להלן – הנתבע), לביטול החלטה השוללת את תושבתה בישראל החל מיום 11.2.04 עד ליום 31.12.09, ולביטול החוב שנוצר עקב החלטה זו. ואלה העובדות כפי שהן עולות מכתבי הטענות התצהירים והעדויות שהובאו לפנינו: התובעת ילידת 1955, סובלת מאובססיית ניקיון (OCD).
ביום 26.09.11, הגישה התובעת תביעה בתיק 54662-09-11 (להלן – התביעה הראשונה), לביטול ההחלטה מיום 28.11.10, אשר קבעה כך: "במענה לפנייתך מיום 25.4.10, 18.8.2010. ובהמשך להודעתנו מיום 11.7.10, בעקבות שלילת תושבותך מיום 11.2.04, נשללה גם זכאותך לקיצבת נכות כללית. עקב הדחיה מ-11.2.04 ועד 12/09 מועד הפסקת התשלום נותר חוב גמלת יתר ע"ס 146847 ₪, עליך להסדיר את החוב..."[footnoteRef:4].
סוף דבר התביעה נדחית.
...
שוכנענו כי הוועדות שקלו את השיקולים הרלוונטיים לקיזוז החוב.
משנשקלו כלל השיקולים הרלוונטיים לביטול החוב ומשנמחק סכום משמעותי מהחוב ולא מצאנו כי נפלו פגמים בהחלטות– החלטות הוועדות התקבלו כדין.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתו של מר נח פרידמן (להלן: "התובע") כנגד החלטת המוסד לביטוח לאומי (להלן: "הנתבע"), אשר יצר לתובע חוב עקב קבלת קצבת נכות שלא כדין בשל שינוי בדיווחי הכנסות מעבודתו, כמו כן מלין התובע כנגד החלטת הועדה לביטול חובות בדרג עליון מיום 16.08.2021.
החלטת הועדה מיום 16.8.2021 ביום 16.8.2021 קבעה הועדה את הדברים הבאים: "1. בהתאם להחלטת כבוד בית הדין האיזורי לעבודה תיק זה הגיע לדיון בועדה.
מן הכלל אל הפרט עיון בתעודת עובד הציבור מיום 10.2.2020 מעלה כי ניתן הסבר מפורט באשר לחוב שנוצר לתובע ויסודו בהכנסה גבוהה אשר הובילה לשלילת קצבת נכות לחודשים ינואר – אוקטובר 2016 ויצרה לתובע חוב סך של 14,050 ₪, עליו התובע אינו חולק.
...
נבהיר כי בניגוד לעמדת התובע, שוכנענו כי דווקא לאחר ששקלה הוועדה את נסיבות המקרה לרבות מצבו הכלכלי והרפואי ולפנים משורת הדין, החליטה על גבייה חלקית בלבד.
על כן, לא מצאנו ממש בטענת הנתבע באשר לצורך בהשבת העניין אל הוועדה לבחינה מחודשת של נסיבות המקרה, וכן לא שוכנענו כי דבק פגם כלשהו בהחלטת הוועדה בגינו יש להשיב את עניינו של המבוטח לבחינה נוספת.
סוף דבר לאור כל המקובץ, דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

פס"ד זה דן בשאלת חוקיות החלטת הנתבע אשר שלל את זכאותה של התובעת לקבלת קיצבאות ילדים רטרואקטיבית לשנים 1996-1999 עקב יציאתם לחו"ל, והאם נכונה טענת התובעת כי יש לבטל את החוב שנוצר עקב כך. המוסכמות על יסוד הרשימות שהוגשו מטעם הצדדים: התובעת תושבת ירושלים ילידת שנת 1956.
בהחלטת הנתבע מיום 17.7.2003 נשללה רטרואקטיבית זכאותה לקצבאות ילדים עבור שלושת ילדיה לשנים 1996-1999 וכתוצאה מכך נותר חוב על שמה בסך 21,283 ₪ שלימים הוגדל ועמד על סך של 25,483 ₪ חלקו של החוב בסך 13,972 ₪ קוזז מזכאות התובעת לקיצבת נכות כללית רטרואקטיבית החל מחודש 1.3.2016, והחל מחודש 9.2016 ועד 3.2018 קוזזה יתרת החוב בשיעור 10% מגובה הקצבה.
חובת הנתבע לקיים הליך של שימוע מעוגנת אף בפסיקת בתי הדין הארצי לעבודה אשר קבעה כי בטרם החלטת המוסד לשלול זכות לגימלה בטענה כי שולמה בטעות או שלא כדין – עליו לאפשר למבוטח מיצוי זכות הטיעון בקשר לכך ולאפשר למבוטח לשטוח את טענותיו טרם קבלת החלטה סופית (ראו: עב"ל 748/06 בני מסטר – המוסד לביטוח לאומי מיום 24.6.2008).
זאת בהתאם לסעיף 65 (ב) לחוק אשר אומר כי: " לא יראו ילד כנמצא בחוץ לארץ אם יצא מישראל לתקופה שאינה עולה על ששה חודשים". עוד עולה כי ההחלטה בדבר שלילה רטרואקטיבית של זכאות התובעת לקצבאות ילדים ויצירת חוב עקב כך, ניתנה ונשלחה כבר ביום 10.7.2003 לפי הכתובת שמסרה התובעת לביטוח לאומי.
אעפ"כ, לא ניתן להיתעלם מהאמור לעיל, הן בעיניין מועד הגשת התביעה (ואי עידכון של המוסד לביטוח לאומי על יציאתה מהארץ, ועל שינוי כתובתה), והן בעיניין העדר כל מיסמך שהוא בדבר הטיפולים שעברה לטענתה בירדן, והטענה בדבר שהייה שם אך לתקופות קצרות.
...
לפיכך, ולאור כל האמור לעיל - אין מנוס מדחיית התביעה.
סוף דבר: בנסיבות העניין, ולאור כל האמור לעיל – התביעה נדחית.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בסיכומיו טען כי על רקע הארוע הלבבי בו לקה נשלל כושר הישתכרותו ב- 100%, הוא הוכר כבעל 70% נכות זמנית עד חודש מאי 2022, מיתקיים מקיצבת נכות בסך 3,217 ₪ בלבד, הוצאותיו לא השתנו הן עולות על הכנסותיו, הוא נתמך במשפחתו.
מן הכלל אל הפרט לאחר שעיינתי בכלל המידע אשר הונח לפני באתי לכלל מסקנה, כי דין התביעה בדבר ביטול מזונות הבת ש' להיתקבל בעוד שביחס לבן א' דינה להדחות.
האב צירף לסיכומיו החלטת המוסד לביטוח לאומי בדבר זכאותו לקיצבת נכות בסך של כ- 3,200 ₪ עד ליום 30.4.22 (נספח א').
...
מסקנה זו נכונה אף אם אביא בחשבון כי האב ביצע המעבר לדירה גדולה יותר על מנת להעניק לבתו חדר משלה, דבר שלא היה בידי האם להעניק לה. ברם אין בכך לבד כדי לבסס הרעה במצב הכלכלי כפי שטוען לה האב.
נמצא איפוא כי טענתו של האב בדבר שינוי נסיבות מהותי הנובע ממצבו הכלכלי לא הוכחה כנדרש ודינה להידחות.
סוף דבר מכל המקובץ אני מורה כדלקמן: א. חיובו של האב במזונות הבן א' יעמוד בתוקפו עד הגיע הבת ש' לגיל 21 .

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

         ביום 28.9.22 הגישה התובעת תביעה לביטול החלטת הנתבע במסגרתו טענה כי היא אם עצמאית וכי הנתבע לא ערך בירור כנדרש ובכך נגרעו זכויותיה.
הנתבע טען, כי התובעת הסתירה מידע זה ולא דיווחה אודות ניהול משק בית משותף בנגוד לחובתה על פי חוק הבטחת הכנסה, התשנ"א- 1980, ובדין נתקבלה החלטת פקיד התביעות לשלילת הגימלה.
הנתבע מוסיף וטען, כי משהוכרו בני הזוג כידועים בציבור הועבר החוב לתיק הנכות הכללית של בן הזוג וקוזז מהקיצבה החודשית שאותה הוא מקבל.
הנתבע טוען, כי מימצאי החקירה מצביעים באופן חד משמעי שבני הזוג המשיכו לגור ביחד, בדיקה בדירה העלתה ממצאים של תמונות, בגדים, דברי קוסמטיקה, ציוד עגלה של תנוק, מסמכים של התובעת לרבות תעודת זהות והסכם שכירות עליו חתמו שני בני הזוג, ממצאים המצביעים על כך כי לא מדובר במקרה אלא בסימני מגורים באותה דירה תוך ניהול משק בית משותף עם ילד משותף.
הנתבע טוען, כי לא ייתכן שאדם שמפסיק לקבל גמלה לא פונה באופן מידי למוסד לביטוח לאומי או לבית הדין ושעקב פנייתה המאוחרת של התובעת, היתיישנה התביעה ודינה להדחות גם מהטעם הזה.
...
         ביום 20.5.21 הודיע הנתבע לתובעת כי "על פי המידע שבידינו בהסתמך על החקירה והשימוע שקיימנו החלטנו להכיר בך וברפאל מאירט כבני זוג ידועים בציבור החל מ-1.6.20. מעמדכם כידועים בציבור נבחן על פי סעיף 1 לחוק הביטוח הלאומי וכן על פי הגדרת "בני זוג" שבסעיף 1 לחוק הבטחת הכנסה.
         מנגד טען הנתבע, כי דין תביעת התובעת להידחות מחמת התיישנות וזאת משהוגשה התביעה כשנה וארבעה חודשים לאחר מכתב הדחייה.
הנתבע טוען, כי לא ייתכן שאדם שמפסיק לקבל גמלה לא פונה באופן מידי למוסד לביטוח לאומי או לבית הדין ושעקב פנייתה המאוחרת של התובעת, התיישנה התביעה ודינה להידחות גם מהטעם הזה.
על יסוד כל האמור, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו