מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לביטול הוראה בצוואה האוסרת מכירת דירה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעת זכתה בדירה בירושה מבעלה המנוח, שירש אותה מאביו, כאשר על פי הצוואה נאסר למכור הדירה.
בתצהירה של התובעת (שניתן כתגובה לבקשת הנתבעים לביטול פסק הדין שניתן בהיעדר הגנה נגדם), נטען לחילופין, כי גם אם קיים פער בן הסכום ששולם לסכום אותו נדרשו הנתבעים לשלם, הרי שקמה לה הזכות לזקוף את ההפרש על חשבון שכר טירחת עורך הדין שטרם שולם ואשר נפסק לזכותה בבימ"ש שלום.
התובעת שסברה כי היא זכאית לסכום נוסף של 25,000 ₪, בנוסף ל-45,220 ₪ ששולמו, והיות שסברה כי מגיע לה שכר דירה החל מחודש יולי 2013, לאחר פסק הדין בביהמ"ש המחוזי, ולא החל מ-2.14, הורתה לבא כוחה להגיש תביעה נוספת לפינוי הנתבעים.
...
בסופו של דבר הנתבעים הפקידו בקופת בית המשפט ביום 3.1.17 סך של 3,600 ₪ המהווים דמי שכירות עבור שנתיים.
גם בדיון שבפניי התעקש הנתבע על עמדתו, ורק לאחר הסברי בית המשפט בשפה פשוטה שמדובר בסכום וחישוב שנקבע על דרך הפשרה, על ידי ביהמ"ש המחוזי, ניאות להבין – "בסדר, אני שומע את ביהמ"ש" (פרו' עמ' 10), אולם כשהתבקש בהמשך חקירתו לחשב הסכומים ששילם על חשבון שכר הדירה, שוב לקח בחשבון את הפרש הריבית: "על 3,017 התוספת שאמרתי קודם שבעיני זה ביתר וביהמ"ש אמר לי שלא, בעיני זה שווה שכירות עד ליום 6.2.15 כולל. הסכום השלישי 3,600 ₪ שולם בביהמ"ש ביום 1.2.16 והוא לפי החישוב שעשיתי עד ה-6.2.17." לצורך הדיון בתביעת הפינוי, אני קובעת כי יש להבין את פסק הדין של ביהמ"ש המחוזי שניתן על דרך של פשרה כפשוטו, קרי, חישוב אחד כולל של ריבית והפרשי הצמדה, על אף שדמי השכירות השנתיים מצטברים כל שנה ולא נוצר חוב בסך 16,200 ₪ נכון לחודש יולי 2008, ומצד שני, הדיבר "עד היום" ביחס לחישוב הסכום בפסק הדין, התכוון, בהתאם לתנאי החוזה, המחייבים תשלום שנת השכירות מראש, ולכן ביוני 2013, כל שנת 2013 הוכללה בסכום ולא רק מחציתו.
עוד אני קובעת כי התובעת סירבה לקבל את דמי השכירות לשנת 2014 ולכן, לא קמה לתובעת עילת פינוי, במועד הגשת התביעה.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ביום 15.10.2020 הגיש המבקש בקשה למתן צו מניעה במעמד צד אחד, במסגרתה עתר לצוו מניעה כנגד מנהל העזבון ולעיכוב מכירת הדירה, עד למתן פסק דין בתביעה שיגיש לביטול צו קיום צוואת המנוחה.
טיעוני מנהל העזבון הוגשו ביום 30.6.2021 ואלו הם עקרי הדברים: המבקש הגיש בתיק זה בקשה לצוו מניעה במעמד צד אחד, לאסור את מכירת הדירה שבעזבון, כאשר ציין במקביל לבקשה כי היא מוגשת במצורף לתביעה המוגשת על ידו.
אם בית המשפט יקבל את תובענת המשיב ויורה על ביטול צו קיום הצוואה, חלקו של המבקש בדירה יגדל מ-1/11 חלקים ל-1/4 חלקים, ואז יהא באפשרותו לארגן כספים לצורך רכישת הדירה בשלמותה.
...
בנוסף לכל האמור לעיל, שוכנעתי כי המבקש אינו נקי כפיים.
בהתאם לסעיף 20 לחוק הירושה, תשכ"ה – 1965: "צוואה בעדים תהיה בכתב, תצוין בתאריך ותיחתם ביד המצווה בפני שני עדים לאחר שהצהיר בפניהם שזו צוואתו; העדים יאשרו באותו מעמד בחתימת ידם על פני הצוואה שהמצווה הצהיר וחתם כאמור" במקרה דנן, צוין בפירוש בפתיח הצוואה ההדדית מיום 27.7.2016 כי "לפני שחתמנו על צוואתנו זו, הקדשנו לתוכנה מחשבה רבה והגענו למסקנה, מרצוננו החופשי וללא כל אונס וכפיה ובצלילות הדעת, שעלינו להחליט בדבר גורל רכושנו לאחר מותנו..." כמו כן, בסיום הצוואה מצוין כדלקמן: "אנו החתומים מטה, א' ס', עו"ד...ומ' ס'...מאשרים, כי י' מ'...וח' מ'...חתמו על צוואה זו בפנינו, וכל אחד מאיתנו חתם כעד בפני המצווה ובפני העד השני, וכן אנו מאשרים שהמצווים חתמו בפנינו על הצוואה בהיותם בהכרה מלאה ומרצונם החופשי ללא כל אונס, כפיה, איום או השפעה בלתי הוגנת ולאחר שהוברר לנו כי הם יודעים להבחין בטיבה של הצוואה..." סוף דבר, לאחר שעיינתי בכלל טענות הצדדים באופן מפורט, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את הבקשה לצו מניעה אשר ימנע את פינוי המבקש מהדירה עד להכרעה בהליך העיקרי.
במקביל, ולבקשת מנהל העיזבון, אני מורה על פינוי המבקש מהדירה לאור הסכם המכר אשר נחתם ביום 11.4.2021, והצורך למכור את הדירה כשהיא נקייה מכל אדם ו/או חפץ.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

התובעים כאמור בתביעתם מבקשים להתיר להם למכור את הדירות על אף ההוראות המגבילות בצוואת המנוחה.
הוראת סעיף 3 לצוואה הנה הוראה לטובת הנכדים, הסתלקותם של הנכדים מהמגיע להם, מביאה לבטלות ההוראה האוסרת על התובעים למכור את זכויותיהם בדירות.
...
(97 ( אליהו, נג( בנסיבות אלו ונוכח הוראות חוק הירושה, לא ניתן להורות על ביטול הוראה מהוראות הצוואה ולא ניתן להיעתר לסעד המבוקש על ידי התובעים.
אשר על כן, התביעה נדחית.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לפני תובענה לביטול הוראה בצוואה, במסגרתה הורישה המנוחה את זכויותיה בדירה לילדיה, אולם אסרה עליהם למכור או להשכיר את הדירה והורתה שזו תשמש לקיום אזכרות.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בעמדות הצדדים שוכנעתי כי דינו של סעיף 4 לצוואה, האוסר על מכירת הזכויות בדירה להתבטל.
מכל האמור לעיל עולה כי צוואה המתיימרת לפרוש סוכת שלומה "עד סוף כל הדורות", נוגדת את תקנת הציבור עד כדי היות ביצועה בלתי-חוקי או בלתי-אפשרי, כאמור בסעיף 34 לחוק הירושה - ועל-כן בטלה היא (השווה "א 9/74 רחל אינזל נ' קוגלמס,
( לסיכום - מאחר שהוראת סעיף 4 לצוואת המנוחה, מהווה מעין "שליטת המת על החי" תוך פגיעה בזכותם הקניינית של היורשים, וביצועה בלתי אפשרי - אני מורה כי הסיפא לסעיף 4 לצוואה הכולל את המילים "לא תימכר כלל וכלל ולא תושכר לאף גורם, תשמש לקיום אזכרות" – יבוטל.

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כמו כן הגיש המבקש ביום 15.10.2020 בקשה למתן צו מניעה במעמד צד אחד, במסגרתה עתר כנגד מנהל העזבון לעיכוב מכירת הדירה, עד למתן פסק דין בתביעה שיגיש לביטול צו קיום צוואת המנוחה.
לשיטתו, אם תיתקבל תביעתו ובית המשפט יורה על ביטול הצוואה, יעמוד חלקו בדירה על 1/4 (במקום 1/11) ויהיה ביכולתו לגייס את ההון הדרוש לשם רכישת הדירה.
יוער, כי בשל תקלה, ניתן ביום 18.11.2020 צו מניעה זמני במעמד צד אחד האוסר על המשיב (מנהל העזבון) לעשות כל דיספוזיציה בנכס/הדירה, לרבות פעולות בניה ו/או הריסה.
...
במקרה זה כאמור, לא שוכנעתי כי המבקש היה מנוע מלהתנגד לבקשה (לה הסכים במפורש פעמיים!) בזמן אמת או בסמוך אחרי הינתנה.
נוכח המסקנה אליה הגענו, אין מקום לדון בטענות המבקש ביחס לפגמים כאלה או אחרים בצוואה ההדדית אשר פוסלים אותה, כטענתו.
סוף דבר, הנני מורה על סילוקה על הסף של הבקשה לביטול צו קיום צוואתה של המנוחה מיום 27.7.2016.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו