דיון והכרעה
הצדדים הגיעו לכלל הסכם לפיו יפעלו לאיחוד החלקות כבית משותף בעל שני אגפים, וכי במסגרת רישום הבית המשותף, תרשם זיקת הנאה לטובת הדיירים בבניין, בדבר זכות מעבר בלתי הדירה בשביל הכניסה לחניון ובחניון השכן, כאמצעי גישה בלבד לחניון שיוקם בחלקה.
מהאמור בכתב התביעה עולה כי בעת הגשת התביעה, ובעקבות מכתב התשובה מאת הנתבעים, קיננה בלב התובע הדאגה כי הנתבעים לא יאפשרו לבעלי הדירות בבניין זכות מעבר דרך החניון בבניין, והתובע אף התרה כי במקרה כזה יגיש בקשה לסעד זמני.
להשלמת התמונה יש לציין וכפי שהתובע הודיע עוד בישיבת קדם המשפט שהתקיימה ביום 25.4.13, כי מאז הגשת התביעה, בשל סיכסוך שנתגלע עם אחד השותפים בפרויקט, נעצרה בניית הפרויקט לאחר שכבר החלה (ככל הנראה בשלב השלד), בעקבות זאת הפסיק הבנק המלווה את הלווי הכספי לפרויקט ואף פתח תיק הוצל"פ לאכיפת שיעבוד ולמינוי כונס נכסים.
בעניינינו, לא הועברה בעלות במקרקעין, ואף אם תיתקבל גרסת הנתבעים לפיה היה בינם לבין עו"ד סלע הסכם לפיו רשאים הנתבעים לבנות את הכלונסאות בגבול החלקות (היינו תוך פלישה במחצית קוטר הכלונסאות לתוך שטח חלקת עוד סלע), לא התיימרו הצדדים לאותו הסכם להעביר זכויות בעלות כלשהן.
...
אינני פוסקת לתובע פיצוי כלשהי בגין עלות בניית קיר דיפון בסך 254,735 ₪ (ובנוסף עלויות נוספות בסך 91,171 ₪) שכן כאמור לעיל, קיר הדיפון והאופן בו נבנה תאם את הצורך בבניית הבניין השכן, ולא היה מוטל על הנתבעים לנחש איזה בניין יתכנן השכן שנים לאחר מכן ומה יידרש לצורך זה.
בגין חדירת כלונסאות הדיפון לתוך חלקת התובע, אני מקבלת את השמאות של המומחה מטעם בית המשפט, ופוסקת לתובע סך של 74,400 ₪.
אני מקבלת את התביעה ברכיב זה, ובהתאם לפיצוי המוערך על ידי המומחה בסך של 19,500 ₪.
בנוסף ישלמו הנתבעים לתובע שכ"ט עו"ד בשיעור של 15% מסכום פסק הדין בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום.